- Член од
- 24 ноември 2009
- Мислења
- 4.959
- Поени од реакции
- 4.882
Е ај и тенк да не сум. Ти појма си немаш.![]()
Далеку си од тенк
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Е ај и тенк да не сум. Ти појма си немаш.![]()
Дете, со време се свестувај, да не продаваш на татко ти имајнето... Најзобилно ти викам.........
Дете, со време се свестувај, да не продаваш на татко ти имајнето... Најзобилно ти викам....
Е поради тоа е миразот затоа што целиот недвижен имот останува на братот.Абе не претерувај и ти сега..
Што ако се ви таман во врската ама баш се а нема што да донесе мираз ќе и речеш извини ама ете не те зимам за жена немаш мираз а небива се од мене да биде ?плус сеуште кај нас важи традицијата (кај поголем дел од фамилиите барем) да останува се на машкото така да ако има брат и не и дадат нејзе 50-50% имот сигурно нема да ја вратиш дома поради тоа.
Треба да се направи разумен компромисАбе не претерувај и ти сега..
Што ако се ви таман во врската ама баш се а нема што да донесе мираз ќе и речеш извини ама ете не те зимам за жена немаш мираз а небива се од мене да биде ?плус сеуште кај нас важи традицијата (кај поголем дел од фамилиите барем) да останува се на машкото така да ако има брат и не и дадат нејзе 50-50% имот сигурно нема да ја вратиш дома поради тоа.
Абе не претерувај и ти сега..
Тоа ќе го кажуваш кога ќе најдеш некој гејмер кј чека од мајкаму пари за цигари и не му чуе за работа, или некој со 3 години средно што работи како градежен лимар за 12 000денари до тогаш не паламуди и не раскажувај турско шпански серии молимтеТреба да се направи разумен компромис. Доколку е силна и вистинска љубовта ќе победи секакви мирази, пари и сл.
![]()
izvini brat ali diskoteka i tupsi tupsi i turbofolk ne e normalno i sovrseno iskacanje i frleni 1000ka od vecer za site...moze tatko ti imal pari da ti dade za da bides vo "normalnite" ali sedenje u maalo e mnogu podobra socijalizacija nego li diskoteki kade se sto pravis e trosis pari i izigravas degen...pre bi sedel so devojka do sabajle u maalo ili chill kafich....pre bi sedel so drustvo u maalo nego li u posran klub bez nikakvi uslovi...
Секој си наоѓа тоа што си сака и тоа што му треба... или би требало да е така јеби гаТоа ќе го кажуваш кога ќе најдеш некој гејмер кј чека од мајкаму пари за цигари и не му чуе за работа, или некој со 3 години средно што работи како градежен лимар за 12 000денари до тогаш не паламуди молимте![]()
многу вистинито...Абе се е тоа ок,и ги разбирам тие што немаат 1000ден за да излагаат секој викенд,а и не ти требаат 1000 ден за да излезеш,испиеш едно пиво и се социјализираш.Битно не дремеш на клупа.А јас почнав да фрлам 1000ки тек коа се вработив,ни мене не ми даваа пари да се пијанчам не се секирај.Ама ова болдираново е проблемот.Децава не седат со девојки воопшто,туку стапови еден куп,ако седеа со девојки нема проблем тогаш,ама не е така.Муабетот е друг овде,седат сами 5-6 женски на маса,на другата маса 5-6 машки,и само се фрлаат погледи и тука завршува работата.Никој никому не приоѓа,не праи муабет,нема шмекање ко што имало,нема никакви сигнали.А и да има сигнали нема реакција од женските ни од машките,пошто нормално сите буљат у телефоните изиграваат демек барани се,или зафатени и затоа ке си останат со таквото у рака.А ако несакајки има контакт,тогаш се дава ФБ профил па се лигават едно месец дена со лајкови и срциња па ако бидне нешто и од тоа добро,ако не,чорба.
Имав еден другар порано,секое искачање се пушташе на минимум 7-8 женски и јадеше канти скоро од сите,ама ке улета една и е ќар.Не му беше гајле што го одјебаваа.Сега не верувам дека некој ке напраи така,ако и еднаш ги одбијат тогаш нема излагање у град месец дена.
Е поради тоа е миразот затоа што целиот недвижен имот останува на братот.
Ама сега курнази овие со ќерки викаат не ние мирази такви работи не праиме, сељачко е тоа ама од имотот нема тоа не е сељачко и заостанато.
Не претерувам јас. А ако зимам некоја за жена, унапред ќе знам од дека е, шо мираз дедото има на план да даде, и шо точно ќе донесе у заедницата.
А ако мислеш оти некоја ќе дојде и ќе ти биде потпора у се, а дојдела со 2 партала од татковата куќа, гадно си се зафркнал.... Има крвта да ти ја испие ак намириса оти имаш повечко пари....
Абе секој нешто сака и секој нешто бара ама колку ќе добие тоа е веќе друга работа, ако имаш атрибути ок може ќе добиеш повеќе ако немаш јеби га.Секој си наоѓа тоа што си сака и тоа што му треба... или би требало да е така јеби га![]()
Ај да не зборуваме за моите атрибути... ќе те заболе главаАбе секој нешто сака и секој нешто бара ама колку ќе добие тоа е веќе друга работа, ако имаш атибути ок може ќе добиеш повеќе ако немаш јеби га.
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕАј да не зборуваме за моите атрибути... ќе те заболе глава![]()
....