Денешните мажи...

Дете, со време се свестувај, да не продаваш на татко ти имајнето... Најзобилно ти викам....

Абе не претерувај и ти сега..
Што ако се ви таман во врската ама баш се а нема што да донесе мираз ќе и речеш извини ама ете не те зимам за жена немаш мираз а небива се од мене да биде ? :icon_mrgr: плус сеуште кај нас важи традицијата (кај поголем дел од фамилиите барем) да останува се на машкото така да ако има брат и не и дадат нејзе 50-50% имот сигурно нема да ја вратиш дома поради тоа.

Што ако се ви таман во врската ама баш се а нема што да донесе мираз ќе и речеш извини ама ете не те зимам за жена немаш мираз а небива се од мене да биде ? :icon_mrgr: плус сеуште кај нас важи традицијата (кај поголем дел од фамилиите барем) да останува се на машкото така да ако има брат и не и дадат нејзе 50-50% имот сигурно нема да ја вратиш дома поради тоа.
Е поради тоа е миразот затоа што целиот недвижен имот останува на братот.
Ама сега курнази овие со ќерки викаат не ние мирази такви работи не праиме, сељачко е тоа ама од имотот нема тоа не е сељачко и заостанато.

Треба да се направи разумен компромис :). Доколку е силна и вистинска љубовта ќе победи секакви мирази, пари и сл.:love:

Не претерувам јас. А ако зимам некоја за жена, унапред ќе знам од дека е, шо мираз дедото има на план да даде, и шо точно ќе донесе у заедницата.
А ако мислеш оти некоја ќе дојде и ќе ти биде потпора у се, а дојдела со 2 партала од татковата куќа, гадно си се зафркнал.... Има крвта да ти ја испие ак намириса оти имаш повечко пари....

Треба да се направи разумен компромис :). Доколку е силна и вистинска љубовта ќе победи секакви мирази, пари и сл.:love:
Тоа ќе го кажуваш кога ќе најдеш некој гејмер кј чека од мајкаму пари за цигари и не му чуе за работа, или некој со 3 години средно што работи како градежен лимар за 12 000денари до тогаш не паламуди и не раскажувај турско шпански серии молимте :pos:

izvini brat ali diskoteka i tupsi tupsi i turbofolk ne e normalno i sovrseno iskacanje i frleni 1000ka od vecer za site...moze tatko ti imal pari da ti dade za da bides vo "normalnite" ali sedenje u maalo e mnogu podobra socijalizacija nego li diskoteki kade se sto pravis e trosis pari i izigravas degen...pre bi sedel so devojka do sabajle u maalo ili chill kafich....pre bi sedel so drustvo u maalo nego li u posran klub bez nikakvi uslovi...

Абе се е тоа ок,и ги разбирам тие што немаат 1000ден за да излагаат секој викенд,а и не ти требаат 1000 ден за да излезеш,испиеш едно пиво и се социјализираш.Битно не дремеш на клупа.А јас почнав да фрлам 1000ки тек коа се вработив,ни мене не ми даваа пари да се пијанчам не се секирај.Ама ова болдираново е проблемот.Децава не седат со девојки воопшто,туку стапови еден куп,ако седеа со девојки нема проблем тогаш,ама не е така.Муабетот е друг овде,седат сами 5-6 женски на маса,на другата маса 5-6 машки,и само се фрлаат погледи и тука завршува работата.Никој никому не приоѓа,не праи муабет,нема шмекање ко што имало,нема никакви сигнали.А и да има сигнали нема реакција од женските ни од машките,пошто нормално сите буљат у телефоните изиграваат демек барани се,или зафатени и затоа ке си останат со таквото у рака.А ако несакајки има контакт,тогаш се дава ФБ профил па се лигават едно месец дена со лајкови и срциња па ако бидне нешто и од тоа добро,ако не,чорба.
Имав еден другар порано,секое искачање се пушташе на минимум 7-8 женски и јадеше канти скоро од сите,ама ке улета една и е ќар.Не му беше гајле што го одјебаваа.Сега не верувам дека некој ке напраи така,ако и еднаш ги одбијат тогаш нема излагање у град месец дена.

Тоа ќе го кажуваш кога ќе најдеш некој гејмер кј чека од мајкаму пари за цигари и не му чуе за работа, или некој со 3 години средно што работи како градежен лимар за 12 000денари до тогаш не паламуди молимте :pos:
Секој си наоѓа тоа што си сака и тоа што му треба... или би требало да е така јеби га :giggle:

Абе се е тоа ок,и ги разбирам тие што немаат 1000ден за да излагаат секој викенд,а и не ти требаат 1000 ден за да излезеш,испиеш едно пиво и се социјализираш.Битно не дремеш на клупа.А јас почнав да фрлам 1000ки тек коа се вработив,ни мене не ми даваа пари да се пијанчам не се секирај.Ама ова болдираново е проблемот.Децава не седат со девојки воопшто,туку стапови еден куп,ако седеа со девојки нема проблем тогаш,ама не е така.Муабетот е друг овде,седат сами 5-6 женски на маса,на другата маса 5-6 машки,и само се фрлаат погледи и тука завршува работата.Никој никому не приоѓа,не праи муабет,нема шмекање ко што имало,нема никакви сигнали.А и да има сигнали нема реакција од женските ни од машките,пошто нормално сите буљат у телефоните изиграваат демек барани се,или зафатени и затоа ке си останат со таквото у рака.А ако несакајки има контакт,тогаш се дава ФБ профил па се лигават едно месец дена со лајкови и срциња па ако бидне нешто и од тоа добро,ако не,чорба.
Имав еден другар порано,секое искачање се пушташе на минимум 7-8 женски и јадеше канти скоро од сите,ама ке улета една и е ќар.Не му беше гајле што го одјебаваа.Сега не верувам дека некој ке напраи така,ако и еднаш ги одбијат тогаш нема излагање у град месец дена.
многу вистинито...

Е поради тоа е миразот затоа што целиот недвижен имот останува на братот.
Ама сега курнази овие со ќерки викаат не ние мирази такви работи не праиме, сељачко е тоа ама од имотот нема тоа не е сељачко и заостанато.

Не претерувам јас. А ако зимам некоја за жена, унапред ќе знам од дека е, шо мираз дедото има на план да даде, и шо точно ќе донесе у заедницата.
А ако мислеш оти некоја ќе дојде и ќе ти биде потпора у се, а дојдела со 2 партала од татковата куќа, гадно си се зафркнал.... Има крвта да ти ја испие ак намириса оти имаш повечко пари....

Ако нејзините се финансиски моќни да дадат сигурно не би одбил, а и ако се малку свесни а имаат ќе дадат зошто и она им е нејзино дете. Ама сега ако стварно немаат а реално слаб стандард има Македонецот сигурно нема да е пречка тоа.

Луки ете бе татко ми има две сестри освен финансиски што ги помогнале (а реално не било многу и не биле во состојба многу неговите) ништо друго не однеле кај нивниот маж па ниту крва му ја испиле напротив потпира им се и направиле уште повеќе.. затоа и реков најбитно е да бидеш скромен да така некоја те препознае и засака со др квалитети а не со тоа колку имаш во џебот. Инаку има вистина дека кај нас претежно си оди онаа богат со богата, сиромав со.. но според мене не е коректно тоа.

Секој си наоѓа тоа што си сака и тоа што му треба... или би требало да е така јеби га :giggle:
Абе секој нешто сака и секој нешто бара ама колку ќе добие тоа е веќе друга работа, ако имаш атрибути ок може ќе добиеш повеќе ако немаш јеби га.

Абе секој нешто сака и секој нешто бара ама колку ќе добие тоа е веќе друга работа, ако имаш атибути ок може ќе добиеш повеќе ако немаш јеби га.
Ај да не зборуваме за моите атрибути... ќе те заболе глава :LOL:

Ќе се поизгореш 2-3 пати, белки ќе ти дојде акло оти идеологијата и реалноста са 2 различни работи...
НИкој ни е скромен, ни е чесен... Такви само на филм. Држ ми Маро гајтано е маабето тука ама ајде...... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom