Денешните мажи...

Од проф. по философија Денко Скаловски и по ова што тој ме научи - комбинација на грчките зборови филос што значи љубов и софија што значи мудрост, φιλοσόφια)

Епа кај нас правилно е филозофија или филозофира,тоа со С може е правилно у бугарскиот правопис,зашто кај нив се пишува така.
Мене ме учеше надалеку познатата Стојка Бојковска,и кај неа се квадрираше за овакви грешки.
П.С. На самиот факултет можеш да прочиташ дека пишува Филозофски а не Философски а и предметот е Филозофија.
Каква е оваа бугаризација на МК јазик не ми е јасно,па уште и си убедена дека е така.
доста оффтопик сеа, битно е колку си способен да фатиш женска,а не колку пари имаш и како изгледаш. има една изрека, вика: Тој што сака,наоѓа начин,а тој што несака наоѓа оправдување.

Тука на нешто друго алудираш ти, изгледа ги мешаш желбите и фантазиите во глава, тоа е веќе проблем. Фантазија е да сакам да бидам со Ештон Качер на пр. :giggle:
Тоа де тоа, никој не може да влијае на твојте фантазии нити може да ти ги забрани.

Абе, темава од дали има мушки, отиде у тоа колку Луки ќе дае за Дрти, ај вратете се на темата, како се калеше муабетот..

Кој што си бара ќе си најде, кој си сака на поминување да биде нон стоп нека си биде, како што има жемски има фала богу и мажи, ако не е така нека дое некој да ме убеди у спротивното ебаго.

Абе, темава од дали има мушки, отиде у тоа колку Луки ќе дае за Дрти, ај вратете се на темата, како се калеше муабетот..

Кој што си бара ќе си најде, кој си сака на поминување да биде нон стоп нека си биде, како што има жемски има фала богу и мажи, ако не е така нека дое некој да ме убеди у спротивното ебаго.
Па така е бе шо зборам јас цело време , тастатура искршив ебаго.

Филозофски факултет, филозофски науки и сл (кога е придавка со З) а именка философија (со С) цитирам:
,,Д-р Ферид Мухиќ, редовен професор. Роден е 8 Јуни 1943 година, во Махоје (Завидовиќи), самото срце на Босна. Во Скопје и Македонија живее од 1958. Студира и дипломира философија на Филозофскиот факултет во Скопје, а магистрирал (1972) и докторирал во Белград (1980) од областа на философијата и филологијата. Како Фулбрајтов стипендист, една година (1979-80) бил на постспецијалистички студии во САД...,,
Јасно е? :)

Филозофски факултет, филозофски науки и сл (кога е придавка со З) а именка философија (со С) цитирам:
,,Д-р Ферид Мухиќ, редовен професор. Роден е 8 Јуни 1943 година, во Махоје (Завидовиќи), самото срце на Босна. Во Скопје и Македонија живее од 1958. Студира и дипломира философија на Филозофскиот факултет во Скопје, а магистрирал (1972) и докторирал во Белград (1980) од областа на философијата и филологијата. Како Фулбрајтов стипендист, една година (1979-80) бил на постспецијалистички студии во САД...,,
Јасно е? :)
НЕ ФИЛОСОФИРАШ ТУКУ ФИЛОЗОФИРАШ од кај ти е цитатов.
Види и: филозофира (св. и несв.)
филозофирањето
Вид збор: Именка, среден род
филозофира
Англиски: philosophizing
Луси јас за ваква не давам ни гајба патлиџани не нива :unsure:

Абе предметот е филозофија и у нашиот јазик се изговара и пишува со З
Го пишува секаде у секој правопис.

НЕ ФИЛОСОФИРАШ ТУКУ ФИЛОЗОФИРАШ од кај ти е цитатов.
Види и: филозофира (св. и несв.)
филозофирањето
Вид збор: Именка, среден род
филозофира
Англиски: philosophizing
Луси јас за ваква не давам ни гајба патлиџани не нива :unsure:
http://www.fzf.ukim.edu.mk/index.ph...t&view=article&id=1028&Itemid=1561&lang=en-GB

Од тепање досада налетав на темава кога нема што да се прави на работа ќе се пишува во темава ... да не лупам многу мандирини ...

Реално гледано секој знае нешто да каже Мажите вака Мажите онака но никој на навлегол малце подлабоко и да размисли што значи зборот прав маж? Океј повеќето девојки си имаат сфатено на свој начин за едни мажот е неверен секогаш гледа по други и сл. и друга страна има девојки кои ке кажат дека има и добри мажи ... Многу се чудам на следново кога ќе каже некоја девојка сите машки се исти :cautious: Абе ајде зошто исти? затоа што 2-3 ја зафркнале на 1-от му дала ја онадел додека ја онадел и после ја фрлил и ај си рекла 2 среќа и на крај и тој исто и она разочарана и кажала сите машки се исти ма немој молим те ... или пак од друга страна Машко ќе каже сите женски се исти ма немој ... молим те. Значи само ограничена девојка со ограничен мозок која незнае повеќе од својот нос подалеку може да каже дека сите машки се исти а само паметната девојка знае да види уствари и какви мажи постојат и какви се денеска или подобро кажано според мене никогаш не постои некој си одреден тајминг дека во 21 век се вакви во 20 се такви незнам и зошто стои таков наслов на темава но ајде нека биде и така :)

Ваква никад у живот нема ни да сонуваш а не па да имаш можност да дадеш нешто за истата... :pos:
Жалам ама не ни сакам да имам, не ми требаат мене паталошки случаеви и фантазери.
Пред се малку од малку треба да биде писмена и да биде интелигентна колку толку,гуски и во езерце има за ич пари :unsure:

Жалам ама не ни сакам да имам, не ми требаат мене паталошки случаеви и фантазери.
Пред се малку од малку треба да биде писмена и да биде интелигентна колку толку,гуски и во езерце има за ич пари :unsure:
Момчеее, седни зборувај со некој начитан философ што прочитал нешто у живот, Кант, Киркегард, Ниче... (ако си слушнал за овие) па после ќе правиме муабет јас и ти. Не планирам со морони како тебе да губам драгоцено време!

Момчеее, седни зборувај со некој начитан философ што прочитал нешто у живот, Кант, Киркегард, Ниче... (ако си слушнал за овие) па после ќе правиме муабет јас и ти. Не планирам со морони како тебе да губам драгоцено време!
Аха аха сега почна и Кант Ниче се јака муда што и во средно гимназија се учат :pos:
Имаш уште некое звучно име ??
Како на пример Микалаџело или Едгар Алан, де бе филоСофке само тие ли ги знаеш ?
Види сум го читал јас и Пахотеп,Јаин , Аџвика замисли и Бонавентур го имам читано али чим викаш дека сум морон неписмен пошто ти ги знаеш овие што ги знаат и осмо оделенците и си ги слушнала на тв или прочитала на некој статус на фб тогаш ок, ти си филоСофката сега и правописот ќе ни го опраиш
аххххххххх колку треба да си начитан за да го спомнеш ниче сифиличарот тоа чудо некое:pos:

Ниче умрел од Курви.
Кант останал неженен со богат социјален живот испунен со Курви.
Последнио, не можел ни од дрво да рипне како човеците.

Ебати филозофите, ебати....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom