Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Ако случајно имаш мрежен кабел приклучено, извади го.
Од кога ти го прави ова и што си променил пред да ти се случи ова?
Проба ли преку Safe Mode?
немам поврзано мрежен, немав чепкано ништо, преку Safe Mode исто така ми правеше... го решив проблемот со System Restore, фала ви на сите! :) :)

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.405
Поени од реакции
5.962
Како на лист од А4 формат да испринтам А5 документ двострано?
Имам Epson SX110.

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Имав до пред некое време ХР сега имам 7. Тогаш си го поврзував компјутерот преку ВГА кабел со ТВ-то за слика и преку моно џек кабел за звук до телевизорот. Сега откако ја ставив 7-та немам проблем со сликата али звук не можам да добијам, драјверите за звук ми се океј, ми го покажува излезот на компјутерот кога ќе го ставам на дифолт али го нема звукот. Сигурно не е ТВ-то нешто до компјутерот е али што не знам. Помош би била добредојдена. :)

Член од
21 август 2010
Мислења
140
Поени од реакции
210
Ве молам за помош...пред некое време при нормална работа на комјутерот почна да ми се појавува син екран и потоа се рестартираше...го оденсов кај сервисерот и тој му направи формат но пак исто...му сменил матична плоча и пак исто...се појавува син екран и рестарт...ве молам за помош дали е можно да се работи за проблем со ХДД, рамот или нешто друго? IMG_20130211_001337.jpg IMG_20130211_002554.jpg

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
Ве молам за помош...пред некое време при нормална работа на комјутерот почна да ми се појавува син екран и потоа се рестартираше...го оденсов кај сервисерот и тој му направи формат но пак исто...му сменил матична плоча и пак исто...се појавува син екран и рестарт...ве молам за помош дали е можно да се работи за проблем со ХДД, рамот или нешто друго?Прегледај го приврзокот 58017Прегледај го приврзокот 58018
Можни се неколку причини за BSOD:

рам, тестирај ја со memtest86, или заменија,
графичката замени ја,
напојувањето,
харддиск, во dos kucaj chkdsk /f /r /x

или ако имаш 7 исто во dos sfc /scannow
пробај па кажи

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683

Од сабајлево ми се деси ова на лаптопов. Батеријава скина конци или има некој софтверски проблем со решение?

Член од
20 јуни 2011
Мислења
192
Поени од реакции
13
Пред некое време зедов лаптоп ме интересира како да проверам дали има bluetooth иначе се работи за acer aspire E1-531?

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
Пред некое време зедов лаптоп ме интересира како да проверам дали има bluetooth иначе се работи за acer aspire E1-531?
Содржи но сепак види во device manager
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 19:49 ---

Од сабајлево ми се деси ова на лаптопов. Батеријава скина конци или има некој софтверски проблем со решение?
Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery -најверојатно прави проблем. Пробај да го деинсталираш, исклучи го компјутерот начисто, нека постои некое време и вклучи го и нека windows-от го инсталира наново ACPI

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Имав до пред некое време ХР сега имам 7. Тогаш си го поврзував компјутерот преку ВГА кабел со ТВ-то за слика и преку моно џек кабел за звук до телевизорот. Сега откако ја ставив 7-та немам проблем со сликата али звук не можам да добијам, драјверите за звук ми се океј, ми го покажува излезот на компјутерот кога ќе го ставам на дифолт али го нема звукот. Сигурно не е ТВ-то нешто до компјутерот е али што не знам. Помош би била добредојдена. :)
Некој? :D

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Дали имаш звук на звучници?, ги симна најновите драјвери од интернет? mute? исправност на кабелот?.....
Да имам звук на звучници, кога барам најнови драјвери вика дека се последни, не е mute :D, пробав 3 кабли и исто пробав иста постапка преку лап топ поврзување не правеше проблем.

Член од
21 август 2010
Мислења
140
Поени од реакции
210
Можни се неколку причини за BSOD:

рам, тестирај ја со memtest86, или заменија,
графичката замени ја,
напојувањето,
харддиск, во dos kucaj chkdsk /f /r /x

или ако имаш 7 исто во dos sfc /scannow
пробај па кажи
Направив се како што ми рече и не најде никаков проблем не пред малку ми се појави пак син екран но со различна содржина :confused: чаре? нов хдд или нов рам?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Направив се како што ми рече и не најде никаков проблем не пред малку ми се појави пак син екран но со различна содржина :confused: чаре? нов хдд или нов рам?
Рамот изгледа не ти чини.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Ако имаш 2-3 рам плочи, стави само една, па пробај, ако работи, стави уште една итн додека не ти појави пак син екран и ќе знаеш која плочка ти прави проблем.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438

Дештиклирај го тоа предупредувањето, "Warn me if my battery...." и терај.

Kajgana Shop

На врв Bottom