Денешните мажи...

ChocolateBuddha

one of a kind
Член од
4 мај 2010
Мислења
47
Поени од реакции
11
Денешните мажи гледајќи ги девојките како се дигаат (без причина) почнаа да си наоѓаат сатисфакција во фудбал, пиење и слични други занимации за тепање на време. Голем дел од нив си станаа педери, метросексуалци или некои модни изроди се со цел да привлечат поголемо внимание.

Како што девојките станаа модни робови, претежно без ронка памет, така и машкиот мозок почна да атрофира за жал...

Зошто да се случува ова и да се наметнуваат вакви комплекси?

Јас сум изненаден кога ќе излезам и кога ќе видам некоја типка што не вреди ни мрсулот да го фрлиш на неа, се дига ненормално. Натокмена со некои модни парчиња со кои мисли дека ќе привлече внимание, бапнати наочари, ставила силен парфем, а од внатре душата и смрди, за жал...

Почна да се губи природната убавина, се постана пластика и имитација, но на кој таа имитација? Не можам да ги сфатам младите, и машките и женските зошто да се пправат насила пластични и неприродни кога и онака сите се убави?

Постот ми забега малце за критики и кон девојчињата, но поентата е да се спуштат сите доле, бидејќи само така ќе можеш да ги видиш убаво нештата и правилно да постапиш. Кој високо лета ниско паѓа.

Совет до машките: почнете малце повеќе да им се удварате на девојките и по цена да бидете одбиени, вие не губите ништо, ама оние кренатите девојки ќе изгубат најмногу !

Совет до девојките: ај не се филмајте многу многу, коа ке излезам која стомак пуштила, која крив нос, која цела пластика, тотална неприродност, само пудра знајте да редите! дај малце олабавете и бидете поприродни, машките сакаат природни и весели девојки, а не 1 тон шминка и намуртена фаца. NOT!

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Момците на погрешно место ги бараат фините девојки ,оние нормалните не се бапнуваат на штикла висока 10 цм не дремат на шанк гледајќи со подзир наоколу влезени во тежок филм,не ставаат слики на фб од секое можно искачање и притоа користат свце ,лофкам и сакуфкам.:tapp:
Не ги обвинувам заради се почестата рамнодушност но интересен е фактот што прво и се пуштаат на погоре опишаната личност па потоа генерализираат дека сите девојки се спонзоруши,нема више поштени(колку често го слушам ова).
Ама дечки која попрво ќе ја забележите ,фината симпатична колешка на факс со која често си разговарате или фуфата на шанк...
Па после сите девојки биле дигнати:nenene:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Момците на погрешно место ги бараат фините девојки ,оние нормалните не се бапнуваат на штикла висока 10 цм не дремат на шанк гледајќи со подзир наоколу влезени во тежок филм,не ставаат слики на фб од секое можно искачање и притоа користат свце ,лофкам и сакуфкам.:tapp:
Не ги обвинувам заради се почестата рамнодушност но интересен е фактот што прво и се пуштаат на погоре опишаната личност па потоа генерализираат дека сите девојки се спонзоруши,нема више поштени(колку често го слушам ова).
Ама дечки која попрво ќе ја забележите ,фината симпатична колешка на факс со која често си разговарате или фуфата на шанк...
Па после сите девојки биле дигнати:nenene:
Maлку погрешно си ја протолкувала темата :back:
Не станува збор за спонзорушите, туку за денешните мажи кои се плашат да пријдат на девојка. Збориме за денешните "мажи" кои се фраери преку компјутер, а у живо се пи*кици. :smir:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Maлку погрешно си ја протолкувала темата :back:
Не станува збор за спонзорушите, туку за денешните мажи кои се плашат да пријдат на девојка. Збориме за денешните "мажи" кои се фраери преку компјутер, а у живо се пи*кици. :smir:
Ах не ни мислев целиот пост да го посветам на нивното височество спонзорушите,мислата ми беше дека многу често тие се причини зашто машкиве се неподготвени да пуштат чекор.:smir:

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Пи*кици се и женските, и тоа што мажите се фраери преку компјутер, женските се прават фраери и без компјутер.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Денешните мажи се обликувани од современото општество, раслоени се од метросексуалци до хомосексуалци и навистина жените би го сакале стариот прототип на маж назад?
Малку ми е тешко да се сложам со таа констатација, затоа што или жените не знаат што сакаат или константно мажите се за нешто виновни по правило?Убаво што сега сме влегле во ера на наводна еманципација, но или жалењето е адресирано до тоа колку голем Балканец е или е само он страшливец, непостојан и срамежлив.А што треба да направи?
Да купи 1000 рози и да и ги прати на домашна адреса со што ќе биде класифициран како безнадежен романтичар кој што не може да си најде девојка.Ако не и пристапи прв тогаш не знае со жените, ако и пристапи прв тогаш ја бира а она сака да ја има таа функција, ако се бричи тогаш не е маж, ако не се бричи е несреден астралопитекус, ако сака да поминува време со неа ја гуши, ако ја игнорира е летаргичен и незаинтересиран.

Ова не е проблем кој што се појавил сега затоа што наеднаш има нерамнотежа помеѓу половите, туку е нешто кое што трае од почетокот на времето.Секогаш нешто фали, ништо не е доволно, а тој другиот е виновен затоа што искуството не го научило како треба да ја третира.Вистинска жена знае што сака и не се жали затоа што некој не и ги прочитал мислите.
Апсурдно е да се обвинуваат мажите затоа што пораснале во средина која што се контрадиктира со традицијата и современоста, исто како што е апсурдно жената да биде толку теснограда во „денешницата“ и да бара некој друг да биде виновен затоа што не и се допаѓа како се однесуваат со неа.

:шмизла:Секогаш е некој друг.
Кој знае да чита ќе прочита.
Се што треба да се каже Вилоета го кажа...брависимо :)

Член од
7 февруари 2013
Мислења
79
Поени од реакции
72
Poslednive godini primetuvam deka devojkive niz gradot ne se mazat kako porano vo periodot na nivnata vozrast pomegju 23-27 godini.Zacuden od toa pocnav da se rasprasuvam.Na samiot pocetok sakam da kazam deka sum na vozrast od 34 godini,zenet pred poveke godini.,a i ne e bitno bidejki temava ja otvaram da vidam sto ke kazat i ednite i drugite.Bidejki mi e takva rabotata i imam kontakti so mnogu mladi devojki i go voochiv ovoj problem.Edna mala anketa napraviv i vo mojata firma a i so bliski prijatelki i dojdov do razocharuvachki odgovori skoro identichni kaj site.Normalno e deka ima i omazheni no onie shto ne se omazheni a poveketo so koi razgovarav mi go kazaa istoto.Dojdov do slednive zakluchoci za koi ako ne sum vo pravo sakam da me demantiraat i mashkite i zhenskite.Zaklucocite se slednive:
1.Site se slozhuvaat so faktot deka kao demek mashkive nemale pari i im bilo glupo da izleguvaat taka,za da ne se klosharele sedele doma.Tuka ama bash ne gledam nikakva prichina.Pa izleguvanjeto mozhe da bide i bez pari,mozhe i mnogu poeftino da se pomine,a na kraj od kraishtata pa zenska ne se brka samo vo kafichi,diskoteki....Mislam deka mojata generacija beshe mnogu poinventivna,pozabavna i posnaodliva.Ochekuvam deka za ova ke dobijam dosta komentari deka bez pari ne se izleguva no sepak ke istaknam a toa e druga tema zashto momcive ne rabotat ne se snaogjaat.Ima dosta temi tuka takvi i ve molam ne zabeguvajte na ova.
2.Vtorata pricina sto poveketo devojki ja kazaa e deka najbitno im bilo na momcive da soberat po sto denari i na klupa pred zgrada da kupat nekoj evtin pialok i da se zdrvat.Im veruvam bidejki toa go gledam sekojdnevno vo mojata naselba.
3.Narkomanija,apchinja,i drugi gluposti.Ni ova ne go razbiram,alooo....ma shto i da kazam i jas i drugite za ovaa moderna glupost ke bidat vo pravo.I ova go gledam vo mojata naselba,kako decava umiraat poleka.
4.Homoseksualnost.Dobro be momci ima li nesto poubavo od mladalachka ljubov.Kaj otide vekov.Pazite ova se se prichini objektivni i realni sto gi trgaat momcive od devojkive.Vo pravo se devojkive koga ke kazat pa zar so narkomanche da se zemam.Ova go kazuvam bidejki temava e devojkive vo gradov sto se zalat deka nemalo mashki.Ne vikam deka gradov otishol no stvarno pocnav da primetuvam vo gradov kako pochnalo da nema mnogu meshanje edni so drugi.Vo disko mashki se sobrale na edno kupche zhenski na drugo kupce.Ne me svakjajte pogreshno no normalno e i da ima parovi,no stvarno ednite kupcinja na edno mesto drugite na drugo,isto i po kafici.Iznenaduvachki mi beshe a vi kazhav na pochetokot deka pocnav da gledam sto se sluchuva,iznenaduvanjeto e vo edna kafana da ne i go kazuvam imeto kako devojkive sobrani na edna masa naracale skara,vino,rakii salata.Ne me iznenadi toa no me iznenadi faktot sedum devojchinja sami u kafana nema mashko niedni-nesvatlivo.Pak da ne bidam pogreshno svaten zboruvam za devojki generacija postari od 23 godini.
5.Konkurencija od provincija.Ova poveketo mi go kazaa,kako devojkive od provincija tuka doagjale da studiraat no glavna cel im bila da najdat nekogo,da se omazhat za Skopjanche i da ostanat vo gradov.Na ova na site im se smeev i ne veruvam deka e ova nekoj glaven problem.Pa i momcive mozhebi od provincija sakaat da se ozhenat so Skopjanka zashto da ne.
E sega slushnete go finalevo.Bidejki od site ovie prichini nemalo mashki niz gradov.Stvarno nema u pravo se.Projdete po diskoteki,kafici i drugi mesta i sodrzini za izleguvanje i ke se zachudite deka vsushnost e taka.Pa pazete me zachudi faktot od iskazuvanjava na devojkive deka imale vrski nekogash koga ke se razveselele i so zeneti licnosti.Demek shvalerajov sega cvetal vo gradov.Se rasprashav i za ova i stvarno dobiv nekoi slicni odgovori.
Zatoa sakam da gi opomenam momcive da ne ni pravat na nas sto sme vo brak problemi i da si ja prevzemat rabotata vo svoi race i malku da se zaangaziraat po devojkive.Ako ne sum vo pravo demantirajteme i tuka i na delo_Osvestete se!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Како бе нема машки, леба ти?
Немало машки..
Има машки, има и женски, ама ќе ги најдеш на Фејсбук како прават poke и праќаат покани за пријателства, мислејќи дека така лесно ќе ќарат нешто.

Член од
7 февруари 2013
Мислења
79
Поени од реакции
72
Како бе нема машки, леба ти?
Немало машки..
Има машки, има и женски, ама ќе ги најдеш на Фејсбук како прават poke и праќаат покани за пријателства, мислејќи дека така лесно ќе ќарат нешто.
Bidejki si devojka,dali mislish deka sum vo pravo so napishanovo?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Bidejki si devojka,dali mislish deka sum vo pravo so napishanovo?
Не.
Има и машки, има и женски, само како што кажав поинтересно им е да си прават poke на Фејсбук отколку poke у живо. Се менуваат генерациите, ама пак не си во право, кога и да отидам во дискотека има и мажи и жени, мање више во ист сооднос, така да... грешна ти е констатацијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom