Зошто Кувајт е најдобар за живот

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Фала исто и тебе. Јас подалеку од Европа не одам, тука ќе се врткам. За Емиративе прво треба да се види кои закони ги имаат и дали воопшто можеш така да живееш. Јас искрено не би можела, таков затворен систем не одговара на мојот темперамент. Па ти посакувам среќа во твојот избор каде и да е:)

Строги закони дури премногу за наш менталитет.Не ми се губи рака зашо сум заглеал некоја по улица.Таму само би одел некоја година да напраиш некоја пара па да продолжиш некаде у Европа. Не би сакал детето да ми расте у таква земја,ако би останал тоа би било или Германија или Скандинавија.А ако мојава се навикне на ладно,тогаш дефинитивно Канада.
ОАЕ нудат одлични услови за работа и престој,платено е се,некаде дури и личните задовоства,спа центри,масажи итн. Кувајт е најплатено со Дубаи,а Катар е послабо платено.

Не би сакал детето да ми расте у таква земја.
сигурен си?
штом се роди дете таму на сметка ти легнуваат 200.00 долари, а секој месец детето добива по 200 долари се’ дур не напуни 26 години

аааааахахахахаха 26 годишно дете:pos:

сигурен си?
штом се роди дете таму на сметка ти легнуваат 200.00 долари, а секој месец детето добива по 200 долари се’ дур не напуни 26 години

Ако сакаш вакво да ти биде детето:

560192_591251380888682_192256657_n.jpg

сигурен си?

Сите привилегии од државата важат САМО за државјани за Кувајт, странците ги немаат истите права

Сите привилегии од државата важат САМО за државјани за Кувајт, странците ги немаат истите права
а законите( забраните) подеднакво за сите важат или странците се друга прича?

сигурен си?
што се роди дете таму на сметка ти легнуваат 200.00 долари, а секој месец детето добива по 200 долари се’ дур не напуни 26 години

аааааахахахахаха 26 годиншно дете:pos:

Да,ама у тој случај ке треба да живееш таму цел живот,а 200$ за таму е ситно за семки.
И да се 1000$ не е до парите,туку до принципите на кои ке мораш да се навикнуваш и да живееш и ти и твоето дете. плус треба да си жител а не доселеник за да ги имаш тие привилегии.

ден за одмор е петок
забрана за алкохол- но затоа има безалкохолно пиво;)
има посебно машки, посебно женски денови-за аквапарк, за базени... и освен ова и Рамазан- по ништо друго не се разликува од останатите европски држави-( бар така пишува) :icon_lol:

а законите( забраните) подеднакво за сите важат или странците се друга прича?
Законите (забраните) МОРА да ги почитуваат СИТЕ.
А привилегиите само за државјаните на Кувајт.
Инаку заборавив да напоменам дека строго е забрането да се фотографира жена без дозвола, а доколку побараш дозвола за да ја фотографираш, одговорот секогаш ќе биде НЕ :icon_mrgr:
Жените плавуши се слаба точка на кувајќаните:icon_mrgr:

Да,ама у тој случај ке треба да живееш таму цел живот,а 200$ за таму е ситно за семки.
И да се 1000$ не е до парите,туку до принципите на кои ке мораш да се навикнуваш и да живееш и ти и твоето дете. плус треба да си жител а не доселеник за да ги имаш тие привилегии.
200 долари таму ти се пари за храна за една недела за 8-члено семејство - а не за семки

food04.jpg

63.63 dinar или $221.45

за криумчарење дрога, педофилија, силување се добива смртна казна по брза постапка.
Ова јас да сум и кај нас би го спровел
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 23:37 ---
Не само што ти делувам, туку и во фаза на реализација сум :)
Каде бе, во Имачка да не ојш? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom