ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Ондак зошто во казнената во октомври се полагаа и предмети од 1 3 5 семестар ?
Само мартовската е казнена за 1,3, и 5 а останатите казнени се за сите семестри.Ви гарантирам дека така беше минатата година,во Октомври е завршена годината и затоа е за сите предмети,ако нешто во меѓувреме не променат заради собирање пари.

Само мартовската е казнена за 1,3, и 5 а останатите казнени се за сите семестри.Ви гарантирам дека така беше минатата година,во Октомври е завршена годината и затоа е за сите предмети,ако нешто во меѓувреме не променат заради собирање пари.
е ако не направат јас сум во многу заебана положба ...уставно ќе требит да го презапишам а уставно ми коштат колку цел семестар ...

Па добро, ќе поднесеме молба, за пари не верувам да би праеле проблем :D И ја сум у заебана положба. Ако не положим сеа општ дел граѓанско ќе треба да дипломирам у септември место у мај :D

А сакате да кажете дека со новиов систем ако го паднеш еднаш предметот т.е. ако полагаш предмет од 1,3 и 5ти сместар и не го положиш во јануари кој се смета како краен рок и од 2,4 и 6ти семестар и не го положиш во август/септември кој се смета како краен рок, го презапишуваш предметот?!?!? :eek::confused:

ако премет шо си го слушал 1, 3, 5 сем не го положиш заклучно со казнената у октомври(значи 5 шанси јануарска, мартовска(казнена), јунска,септемвриска, октомвриска(казнена) го презапишуваш исто и за премедмети од 2,4,6 сем(јунска,септемвриска, октомвриска(казнена) јануарска и мартовска(казнена)

МПП целиот материјал од книгата треба? Дали се паѓаат прашања по трговско од додатоците на Горан Коевски?

kolegi da prasam jas imam stvarno pravo ostanato a polagam od 5 semestar znaci 3 godina.nemam ic plagano stvarno ke mi smeta li nesto.do koga imam sanas da polagam da ne go prezapisuvam...fala

kolegi da prasam jas imam stvarno pravo ostanato a polagam od 5 semestar znaci 3 godina.nemam ic plagano stvarno ke mi smeta li nesto.do koga imam sanas da polagam da ne go prezapisuvam...fala
Епа незнам како сте вие по стара програма али ние шо сме по нова 3 последователни редовни сесии смееме да го полагаме(+2 казнени). Си полагал не си полагал кога ќе поминат тие 5 сесии презапишуваш.

Ај некој лани шо полагал кај Каракамишева Уставно или пак знајт како одат работиве да ми дајт совет:unsure:
Од колоквиуми и од активност имам максимум бода значит се на се 40 поени.На првиот дел од испитот имав 24 поени од 30 шо значит дека вкупно имам 64 поени.Муабетов ми е дали ако на вториов дел имам под 16 поени (15,14,13 итн...)ќе ми се сметат за положен испитов пошо ќе имам бајаги поени или пак морам да имам и на овој минимум 16 за да положам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom