Бизнис за 2000-3000 евра, Чист неуспех-Предизвик-Успех

• Креатор на темата Креатор на темата Гоката
  • Време на започнување Време на започнување
Jas odma davam 5 bona za da se završi rabota,normalno za plata od 25000 nagore. Za edna godina si gi vrakaš parite.
Tuka završuvam so postovite vo ovaa tema,so sreka na site sto ke otvorat novi biznisi za da ima koj da go puni buđetot. A jas za mene se nadevam deka sto pobrzo ke si se najdam nekade na državniot platen spisok,abe majka.....
:D

Hihi,ama me iznasmea. Abe brat,proizvodna cena na par čorapi vo MK iznesuva najmalku 25-30 denari[/MERGETIME]

Можам да произведам еден пар чорапи за 15 денари , ама неможам да го продадам за повеќе. Се согласувам со тебе дека нема пари во текстилството , како пред десетина години..

Jas odma davam 5 bona za da se završi rabota,normalno za plata od 25000 nagore. Za edna godina si gi vrakaš parite.
Tuka završuvam so postovite vo ovaa tema,so sreka na site sto ke otvorat novi biznisi za da ima koj da go puni buđetot. A jas za mene se nadevam deka sto pobrzo ke si se najdam nekade na državniot platen spisok,abe majka.....

Ама чекај сеа не бегај од темава туку така, прво кажи ми што бизнис да отворам ......... :LOL:
П.С. А за тоа што викаш ............. види брат за плата од преку 25 000 денари можеби и вреди да се фрлат тие пари што погоре ги спомна, но сепак ништо не е сигурно, за џабе ли човек да ги фрла тие пари и после пак да извиси или пак да работи за далеку помалку од тие 25к денари што ги спомна, јас сум среднист со моево образование неможам повеќе од 250-300 евра да земам дури ни како редовно вработен административец .......... :icon_mrgr:

Сега ќе те прогласат за Вмровец со партиска книшка, со врски. Зошто човек без партиска книшка не може да успее според нив. Тоа ќе биде мислењето на "експертската" кајгана јавност.:D Не им ја уривај тезата со која си имаат оправдување во животот, нивното алиби за нивната неспособност.:) Несупешните луѓе главна занимација им е наоѓање оправдување, за нив сите се криви само они се прави, и светот се врти околу нив, во никој случај обратно:) Сите чекаат некој друг да ги спаси , државата, пријателот, родителите, општинаата, партијатата , комшијата, роднинатта, другарот итн. Само проблемот е ако ви сами не се спасите никој нема да ве спаси. Тоа е проблемот во Македонија секој чека некој друг да им ја заврши работата.

Ме боли мене патката за што ќе ме прогласат, јас гледам и размислувам со своја глава. Ако нешто ми се допаѓа во оваа држава го кажувам и го подржувам, ако нешто не ми се допаѓа го критикувам секогаш и секаде без разлика дали е од ВМРО, СДСМ или било што. Не ми е јасно само зошто толку многу луѓе има што викаат дека со толку пари неможе да се отвори бизнис и да успее или било многу тешко, дали тие тоа го осетиле на свој џеб и мака или само зборат колку да има нешто да кажат и демек да се направат паметни или пак слушнале некој како зборува дека вака било онака било и ајде сега и они по истото ќе се водат. Ако сами не се потрудите да создадете нешто во животот никој нема да ви помогне, дури и да не успеете од прва тоа не значи дека треба да се откажеш и разочараш туку напротив треба да бараш нови идеи и начини како следното нешто да ти успее.

Eh,za toa vreme treba,ispiti ako treba sam ke si gi položam ne se plašam od profesori.
Ja mislev na instant diploma ako može da se zeme. Abe i za toa ima lek,samo treba nekoj partiski glavonja na funkcija da zakačiš,pa neka e i takov sto se klanja na Alah ako treba.
Не велам не, ете сигурно си многу поупатен од мене во тие работи и сигурно имаш многу ноќи непреспиени размислувајќи и барајќи начини како да земеш инстант диплома. Само што работата е да постои толку јак партиски главоња па уште и да ти е пријател мислам нема ни да ти треба диплома. Ке ти најди работа и со средно каде ке земаш 25000 и нагоре.
Само што една работа не ми е јасна. Ете способен си за умствена активност,имаш пари, имаш идеја, имаш план и цел во животот.
Што е тогаш проблемот, што те спречува да си ја реализираш твојата идеја?
И да не се сватиме погрешно. Јас за разлика од другите воопшто не замерувам или љубоморам ако некој се снајде во животот па макар и со врски и со пари и пријатели, нити има проблем со работа во државно, уште помалце со концептот нишај врата земај плата.
Тоа само значи дека е подобар и поспремен од мене и затоа е некој таму а јас не. Нити можам да се љутам на женските кои со полов орган стигнале на функција. Тука работата е целта го оправдува делото, а ти очигледно имаш цел.
Проблемот е кога немаш цел а мрчиш дека ништо не чини, како многу тука.
Ти видиш си во предност пошто точно знаеш што сакаш и имаш идеја како тоа да го постигниш, што те спречува искрено незнам.

Со 2000 3000 евра плетена корпа и тутурутки, продавање семки и сончоглед :pos:
Ваков виц одамна немам слушнато, првана тема за бизнис со 5000 евра беше смешна ама оваа е хистерично смешна. :pos:
Со 3000 евра не можеш ни нива со компир да посадиш не па бизнис да почнуваш :pos:

Jas toa sto go rabotam go rabotam.Ne mi e jasno temava e top,ochekuvav kako ke se razvie nekoj diskusija a jas kao se custvuvam poiskusen da nekomu so nekoja ideja mu pomognam.Vie odma temava ja vrtite na e*em strana.Kako coek da bide konstruktiven,koga gledam osim deckoto so polzavite nikoj ne spomna ama nikakva ideja sto da se otvori.Pak ke kazam nema rabotnici,site se filozofi.Mislam na onie koi chmaat doma i ne sakaat da rabotat.

искрено да ти кажам не очекувај да се развие плодна дискусија, како и за се во оваа чуидна држава, сите од старт се откажуваат и се државата им е криви, во ред и крива е, ама во глобала сме неработници и мрзеливи и се горе шо си напишал, како може брат ми да работи две работи на 24 години и солидно да си штеди да оде на одмори по стрнство а сеуште не е на државна капа шо би рекол некој, а некој само кука, е така и работа ке најде на Куково лето

Со тие 2.000-3.000 еура, половина од нив можеби и повеќе треба да се вложат за регистрација на фирма, и други трошоци пред започнување на Бизнисот. Нормално зависи за што ќе се користат тие парични средства. Доколку се користи за Произвотство ништо од нив исто како да ги немаш ;) затоа што треба многу повече. Доколку се користат за продавница, бутик, итн повторно ништо затоа што треба многу повече. Со тие пари може само еднен занаетчитски дукан. Исто така тие парични средства можат да се искористат за отварање на копанија која ќе се занимава со давање на услуги на пример: СЕРВИС ЗА ИЗДАВАЊЕ НА МОЛБИ ;)

Со 2000 3000 евра плетена корпа и тутурутки, продавање семки и сончоглед :pos:
Ваков виц одамна немам слушнато, првана тема за бизнис со 5000 евра беше смешна ама оваа е хистерично смешна. :pos:
Со 3000 евра не можеш ни нива со компир да посадиш не па бизнис да почнуваш :pos:
Одгледувајнето компир е доста скапа инвестиција. Не е за човеци без кеш. :)

Со тие 2.000-3.000 еура, половина од нив можеби и повеќе треба да се вложат за регистрација на фирма, и други трошоци пред започнување на Бизнисот. Нормално зависи за што ќе се користат тие парични средства. Доколку се користи за Произвотство ништо од нив исто како да ги немаш ;) затоа што треба многу повече. Доколку се користат за продавница, бутик, итн повторно ништо затоа што треба многу повече. Со тие пари може само еднен занаетчитски дукан. Исто така тие парични средства можат да се искористат за отварање на копанија која ќе се занимава со давање на услуги на пример: СЕРВИС ЗА ИЗДАВАЊЕ НА МОЛБИ ;)
Lol wut? Ти си отворал некогаш фирма или од ракав ги истураш тврдењава? Оти за да отвориш фирма, на адвокат му даваш 100 или 150 евра (зависи како кој бара) и по 10 дена одиш да ги земеш документите.

Lol wut? Ти си отворал некогаш фирма или од ракав ги истураш тврдењава? Оти за да отвориш фирма, на адвокат му даваш 100 или 150 евра (зависи како кој бара) и по 10 дена одиш да ги земеш документите.

Aбе нека не дрндаат, ти отвааат фирма во аврм, они си ги подмируваат и обавуваат тие работи беспари, пишано е во понудата...

И јас почнав бизнис со 4.500 евра пред 5 месеци па еве го фала му на Бога тргна добро и баш пред недела дена ја направивме завршната сметка за фирмата и пописот па се е повеќе од одлично. Ако на почетокот бизнисот ми вредел 4.500 евра со тие пари што сум ги вложил за 5 месеци ми вреди нешто повеќе од 10.000 евра. Значи не е се така црно во животот и во државава. Без ризик нема добивка, ако еднаш пробате и се изгорите тогаш вториот пат ќе пробате нешто друго, нешто поразлично.

Над 100% поврат на средства за 5 месеци? Ти ова озбилен си?

Над 100% поврат на средства за 5 месеци? Ти ова озбилен си?

И мене ова ми е некако неверојатно.Луѓе се радуваат ако се на чиста нула после 3 години.

Кога го почнав бизнисот имав се вкупно 4.500 евра +- нешто ситно, и тоа ми беа пари со кои требаше да обезбедам се. Од инвентар, до фискална до стока. Инвентарот ми излезе некаде 450-500 евра. Фискалната заедно со програма 440 евра. Лиценца за алкохол 20.000 ( ако сметаме по моменталниот курс на еврото според НБРМ тоа се 325 евра ) 4500-500-440-325=3225 евра. Со овие 3225 евра купив стока и останав само со 150 евра во џебот. Сега пред 20 дена со книговодителката правам попис и крајниот резултат е стока во вредност од 569.200 денари или 9300 евра. Значи нема 10.000 евра како што сум напишал во првиот пост ама речиси тука некаде е. Значи работиш со маржа од 20-25% на нешто и со 30%, не даваш на верисија ниту дома на сопствените родители иако они ми ги дадоа парите за да го почнам бизнисот, а неплатени фактури имам само 3 во вредност од околу 15.000 денари кои утре ќе бидат платени. Работам сам, само јас сум осигуран и земам плата која пак не си ја ставам во џебот да ја трошам туку само 3000 денари задржувам за мене а другите повторно влегуваат во дуќанот. Ако првите неколку месеци од почнувањето на бизнисот знаеш добро да водиш сметка за се тогаш мали се шансите да пропаднеш. Друго, многу е битна локацијата на бизнисот, во мојот случај за колонијал сум одбрал место кое тешко може да потфрли бидејќи е на една од најпрометните раскрници во градот каде 24/7 движат луѓе. Околу мене на радиус од 300 метри има уште 5-6 исти вакви колонијали и кај сите има работа, никој не се пожалил. И за крај последно да кажам дека јас имав многу помош од тетка ми и тетин ми кои се сопственици на голем маркет и кои ми помогнаа претерано многу со совети како да работам и што да работам. Не секој ја имаа оваа среќа и можност да се допита за совет од некој поискусен. Е сега колку вие ќе верувате во ова што го напишав тоа е ваше.

Робата во дуќанот ти е платена веднаш пред време или на почек?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom