Наследни деформации

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.824
Поени од реакции
14.993
Немате или не дај Боже имате?
Лично јас имам по 4 прста на двете раци (ми фали средниот од двете) и баш ме занимаше дали сум сам во ова или има и уште некоj од тука (посебно на луѓе родени после 1986 заради Чернобил)...

Имаш некоја варијанта за покажуење кур? :) Ја иам 3 цицки. Некој позади дедо ми имал слично, па ваљда наследно.
На лева страна, под нормалната. Weirdly, си ја сакам.

Немате или не дај Боже имате?
Лично јас имам по 4 прста на двете раци (ми фали средниот од двете) и баш ме занимаше дали сум сам во ова или има и уште некоj од тука (посебно на луѓе родени после 1986 заради Чернобил)...
Не мора да значи дека е до Чернобил, испитај дедо, прадедо, други предци. Има доста што се раѓаат со плус прст на раката ама веднаш по раѓање им се отстранува, честа појава е.

Имам пријател кој што е 84 и има два прста на едната рака, сум сретнал и други кои исто така се постари од 86 што значи дека ова со Чернобил може но и немора да има значење. Е сега овие што сум ги сретнал и ги знам имаат деформација на едната рака а не на двете, ваљда има некое докторско објаснување и за тоа. Можно е да има разлика дали деформацијата е на едната или паралелно на двете раце.

Не мора да значи дека е до Чернобил, испитај дедо, прадедо, други предци. Има доста што се раѓаат со плус прст на раката ама веднаш по раѓање им се отстранува, честа појава е.

Нема никој, једини сум, 100% проверено

Нема никој, једини сум, 100% проверено
Можно е мајка ти додека била бремена да подлегнала на некаков вид зрачење, може рентген направила а не знаела дека е бремена, се бива :)

Могуче, али ја како шо знам биле во Корчула на одмор 1986 и тогаш збореле тамошните медиуми као радиоактивни облаци од Украина биле присутни на хрватска територија

џери спрингер шоу гледафте на времето ?
имаше еден во рацете ко штипки од рак шо му беа...па од америка беше не беше од чернобил...и да е генетски ....која будала би се онадела со таков ? мислам ..да ти фали еден прст не се ни приметува толку ...ама во рацете ко рак ?

Тоа не се деформации. Дечки еволуирате :D
--- надополнето: 9 февруари 2013 во 10:28 ---
Ја иам 3 цицки. Некој позади дедо ми имал слично, па ваљда наследно.
На лева страна, под нормалната. Weirdly, си ја сакам.
Кога викаш цицки претпоставувам мислиш на брадавици така? Ако е така, баш сум глеал на тв баш честа појава била. Некои имале и повеќе од само една вишак.
--- надополнето: 9 февруари 2013 во 10:29 ---
Па ако е здрав прстот зашто го сечат???

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Тоа не се деформации. Дечки еволуирате :D
--- надополнето: 9 февруари 2013 во 10:28 ---

Кога викаш цицки претпоставувам мислиш на брадавици така? Ако е така, баш сум глеал на тв баш честа појава била. Некои имале и повеќе од само една вишак.
--- надополнето: 9 февруари 2013 во 10:29 ---

Па ако е здрав прстот зашто го сечат???
Нормално е да се шеташ со 6 прста според тебе?

Не. И? Овој шета со четири. И сеа што?
а) Шестиот прст се наоѓа подесно од малиот и не е правилна форма на прст, пречи, нема никаква функционалност и се отстранува веднаш по раѓање.
б) Да можеше да се надогради прст на Стелт ќе му надоградеа уште првиот ден.

Back
На врв Bottom