Ja go imam Gator-ot (prviot link) i epten mi lezhi. Vtoriov ne sum go videl ama ko sho gledam i toj e medium/large folder. Za EDC ne ti se ni edniot ni drugiot radi goleminata, a za stekovi shishinja i ostalo ke praat parche.Дечки според вас подобар избор за EDC нож од овие два:
http://www.amazon.com/Gerber-22-41414-Gator-Point-Knife/dp/B000JL5NQQ/ref=sr_1_3?s=hi&ie=UTF8&qid=1360126952&sr=1-3&keywords=gerber gator 2
http://www.amazon.com/Gerber-31-000591-Freeman-Folding-Sheath/dp/B004DT24ZI/ref=pd_rhf_gw_s_cp_8_WDT2
Има спецификации во линковите, ако ве мрзи првиот има сечило 420HC, а вториот 5Cr15MoV SS. Ова веројатно eMilanist го разбира доволно добро за конструктивно мислење. Разликата во цена е 10тина долари.
Ми требаат за низ планина врвки, шишиња, стекови сечење итн. ништо спектакуларно
Фала за инфото, а ова за оштрење колку пари е? И кога веќе спомна ebay која би била разликата во цена во споредба со амазон за тие два ножа што ги постирав?Ja go imam Gator-ot (prviot link) i epten mi lezhi. Vtoriov ne sum go videl ama ko sho gledam i toj e medium/large folder. Za EDC ne ti se ni edniot ni drugiot radi goleminata, a za stekovi shishinja i ostalo ke praat parche.
Za chelikot mn mn ne se zamaraj posho za taa cena imash samo takvi chelici. A i, sho, ebago, posalam chelik ke se otupi pokasno ama ke se otupi. Odi posle naostrigo bez zapek da dobiesh u procesot. Ja gejtorot go ostram na ova
http://www.trekkingthai.com/shopping/images/P0636.jpg
A i uopshte ne sum mnogu nezadovolen od performansite na 420HC chelikot, imam 3 nozha od toj chelik
sho koshta 300 denari i mn lesno i brzo vrakja ivica nozhot i seche ko lud (se razbira ako ne e oshteteno sechiloto, ako e onda druga prikazna ...)
Inache razmisli da zirnesh na ebay za cenive posho ova amazonov ima preskap shipping, na majka im dundata nebrichena.
Ae, pa pishi dali si ujdisal nekoe od nozhinjava
Ostrilkata e 300 denari, za gejtorot imam pishano post na 18 ili 19ta strana ili pa 20ta beshe . Neam pojma, zirni kolku se na ebay ovie od amazon sho si gi nashol ko sho vidov samo u USA imaat shippingФала за инфото, а ова за оштрење колку пари е? И кога веќе спомна ebay која би била разликата во цена во споредба со амазон за тие два ножа што ги постирав?
Да да знам дека си пишал и тогаш јас те прашував, ќе проверам како идат на ebayOstrilkata e 300 denari, za gejtorot imam pishano post na 18 ili 19ta strana ili pa 20ta beshe . Neam pojma, zirni kolku se na ebay ovie od amazon sho si gi nashol ko sho vidov samo u USA imaat shipping
Си земав денес Mora Robust ,ми изгледа многу кавалитетен и многу ефтин.Го гледав по нет многу го фалат.Дечки, во Хубо има тазе мори за ефтини пари....штета што не ми е баш блиску Хубото....
Истиот и јас го земав, воедно првиот мој нож.Си земав денес Mora Robust ,ми изгледа многу кавалитетен и многу ефтин.Го гледав по нет многу го фалат.
Sho para e i da, kako stojat so drugite modeli ?Си земав денес Mora Robust ,ми изгледа многу кавалитетен и многу ефтин.Го гледав по нет многу го фалат.
Го земав 650 ден,а од овој модел имаше уште 2 ком.Sho para e i da, kako stojat so drugite modeli ?
kako vojnickiot noz gore desno bara eden moj drugar pa dali moze da se najde i kolku bi cinelЕве ја мојата колекција:
На сликата е прикажано: бајонет (горе лево), турска кама (под бајонетот) сосе автентична футрола, некаков војнички нож (десно) сосе футрола и турска сабја.
Е сега ми треба начин чудава да ги задржам сјајни... бајонетот и камата ги имам чистено , мада со тек на време рѓосуваат. Војничкиот нож е некој нерѓосувачки челик и е добар. Сабјата е во таква состојба како што ја добив, рачка нема, и е рѓосана
п.с. имам уште 5-6 ножеви за на лов, риболов тинтири минтири, тие во наредна прилика ќе ги сликам.
Појма немам да ти кажам, од татко ми е ножот го собрал од војска некогаш... Немам намера да го продавам, а незнам ни кај можи да се најди.kako vojnickiot noz gore desno bara eden moj drugar pa dali moze da se najde i kolku bi cinel