Фан клуб - РК Вардар

И мене Нексе не ми е во плановите за фајнл 4, ама Брест Мешков и Татран Прешов искрено се екипи рамо до рамо со Загреб, Металург и Вардар...
Бар на едно од овие гостувања да не загубиме и сигурно влагаме во фајнл 4...

И мене Нексе не ми е во плановите за фајнл 4, ама Брест Мешков и Татран Прешов искрено се екипи рамо до рамо со Загреб, Металург и Вардар...
Абе глеј,мораме да земеме бар 1 голем скалп на тешките гостувања ако сакаме да бидеме сигурни за во Ф4.
Сепак многу е поважно овие малите утакмици сигурно да ги решаваме од колку да тепаме некој од јаките на гости и да се посереме дома со некој од послабите.
--- надополнето: 6 февруари 2013 во 17:56 ---
Абе глеј,мораме да земеме бар 1 голем скалп на тешките гостувања ако сакаме да бидеме сигурни за во Ф4.
Сепак многу е поважно овие малите утакмици сигурно да ги решаваме од колку да тепаме некој од јаките на гости и да се посереме дома со некој од послабите.

Факт е дека Татран исто така се одлична екипа, но има два контрафакти кои ми влеваат надеж дека сепак Словаците оваа година нема да најдат место на Ф4 турнирот. Двата контрафакти се: имаат згуснат распоред (дел се од натпреварите по групи во купот на ЕХФ заедно со КИФ Копенхаген, Мотор и Рајн-Некар, а исто така и играат натпревари од домашното првенство) и имаат нов тренер (Ѓорѓе Рашиќ доби отказ на почетокот на годината заради тоа што доцнеше на почетокот на подготовките на тимот).

Факт е дека Татран исто така се одлична екипа, но има два контрафакти кои ми влеваат надеж дека сепак Словаците оваа година нема да најдат место на Ф4 турнирот. Двата контрафакти се: имаат згуснат распоред (дел се од натпреварите по групи во купот на ЕХФ заедно со КИФ Копенхаген, Мотор и Рајн-Некар, а исто така и играат натпревари од домашното првенство) и имаат нов тренер (Ѓорѓе Рашиќ доби отказ на почетокот на годината заради тоа што доцнеше на почетокот на подготовките на тимот).
Да,ама мислам дека под договор имаат најмногу играчи од сите во СЕХА.

Не знам дали им е се уште повреден оној џинот Кристопанс, се надевам дека е.. па колку-толку да ни ја олесни задачата на ова гостување.
--- надополнето: 6 февруари 2013 во 21:56 ---
http://sportarena.mk/vardar-pro-ima-shampionski-ambitsii-bez-karachik-vo-meshkov

Што очекувате од дуелот со белорускиот Брест Мешков во СЕХА лигата?
“Хендикеп е што нема да бидеме комплетни. Карачиќ ќе мора да паузира 10 дена, се повреди на мечот со Нексе, има скинати мускулни влакна, се надеваме на негово што поскоро враќање, треба време, не сакаме да ризикуваме со него, а останатите ќе патуваат. Што се однесува до дуелот, ние каков таков тим, ослабен или не, ќе одиме да се надигруваме, да извлечеме позитивен резултат. Брест е незгоден тим, ги почитуваме. Играчите секогаш се подготвени да го дадат максимумот со цел секако да победат“, заврши Петрушевски.

ЖРК Вардар СЦБТ
Катарина Булатовиќ пред трансфер во ЖРК Вардар СЦБТ.

види види кој доаѓа :love:

Ова не е официјалната ФБ страна на ЖРК Вардар, така што ова не е официјално:) И самата Булатовиќ кажа дека дури за неколку недели ќе каже каде ќе продолжува...

И дајте луѓе или да се спојат двете теми, или другата да си биде фан клуб:ЖРК Вардар и таму да се пишува само за женската екипа, а овде само за машката...Вака ептен е хаос...

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=8B5AEF302368DA488E52C99E19085A30

Михајло како шеикот од ПСЖ...:D
Сега откако се тргна од РФМ очекувам да се разгори уште повеќе борбата на титаните,тајкуните.....Михајло:X3:-версус Минчо:гик:...:D
Баш ме интересира кои се тие играчи шо би можел да ги купи од кај комшиите...:cautious:
Мојсо?:eek:За него ќе треба плата од преку 20 К месечно,а сега не во најдобрите години како кога беше во Вардар,се мачи со повреди.....
Веќе има 32,33 години....и не вреди толку пари....за тие пари би купиле далеку помлад играч,како шо се паднати сега цените на пазарот,можат да донесат репрезентативец на некоја солидна репрезентација за тие пари....
Јас да сум би целел на Ракчевиќ,со оглед дека Никола Марковски најверојатно ќе оди во спротивен правец....
Или на Диви или Никучот.....би го шутнал Милиќ и би направил македонски тандем на голмани....
Сепак тешко дека Металург би се откажал од тие 7,8 играчи кои се носители на играта пред се Станиќ,Мојсо,Миркуловски,Велко,Јоноски,Манасков,Ракчевиќ,Гоце па и Никучот...се другото е мислам за продажба,и за добра сума би ги пуштиле.....
Или ќе ги бараат Левов,Мите Стоилов:eek: ...?

Па оној Вук Лазовиќ нели пред 3-4 месеци го земаа,договор за пола сезона да не има само? Никола Марковски ако е глуп нека иде во Металург ќе биде 3 та замена на двајца пензионери,или ќе направат и од него дефанзивен "специјалец".

Никола сигурно си оди, а во пакет и Ојлески ќе го земат...
Само не се они криви, нашиве се имбецили по тоа прашање и не се ретргнуваат многу да ги задржат.
Абе што ќе пазари од Металург, тие неколку екстра играчи нема шанси да ги купи, а другине се само вишок играчи ни затребале :D
Искрено ако веќе бирам Рачевиќ е единствениот кој би го земал.
Мојсо ни за жива глава, да му ебам тоа(n)
Овие од дневник секогаш имаат инфо за РК Вардар пред сите останати и секогаш им се точни информациите.
Чим они објавиле за Никола тоа е веќе договорена работа. Барем Ојлески да го задржат во последен момент :(
И незнам зошто ама осеќам дека Милан Левов ќе го земат, нешто што се најавува уште од лани :facepalm:

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=8B5AEF302368DA488E52C99E19085A30

Михајло како шеикот од ПСЖ...:D
Сега откако се тргна од РФМ очекувам да се разгори уште повеќе борбата на титаните,тајкуните.....Михајло:X3:-версус Минчо:гик:...:D
Баш ме интересира кои се тие играчи шо би можел да ги купи од кај комшиите...:cautious:
Мојсо?:eek:За него ќе треба плата од преку 20 К месечно,а сега не во најдобрите години како кога беше во Вардар,се мачи со повреди.....
Веќе има 32,33 години....и не вреди толку пари....за тие пари би купиле далеку помлад играч,како шо се паднати сега цените на пазарот,можат да донесат репрезентативец на некоја солидна репрезентација за тие пари....
Јас да сум би целел на Ракчевиќ,со оглед дека Никола Марковски најверојатно ќе оди во спротивен правец....
Или на Диви или Никучот.....би го шутнал Милиќ и би направил македонски тандем на голмани....
Сепак тешко дека Металург би се откажал од тие 7,8 играчи кои се носители на играта пред се Станиќ,Мојсо,Миркуловски,Велко,Јоноски,Манасков,Ракчевиќ,Гоце па и Никучот...се другото е мислам за продажба,и за добра сума би ги пуштиле.....
Или ќе ги бараат Левов,Мите Стоилов:eek: ...?
хехехе добар си дека ќе го земат Мојсо или Ракчевич. ;)
Не мрдаат Наумче,Манасков,Миркуловски,Георгиевски,Ракчевич,Козлина,Вугринец,Станиќ од Металург. Тоа е костурот на тимот,не ги дава Лино за жива глава.

Башка никој не е будала да замени Л.Ш. со евро куп.

А и не верувам дека ќе има повратен пазар,Металург од Вардар,Сајбер вика Ојле и Никола,ама ако доаѓаат тие двајца значи Ванчо и Златко.......кај би отишле. :eek:

О,не. :вонзем:

:LOL:

хехехе добар си дека ќе го земат Мојсо или Ракчевич. ;)
Не мрдаат Наумче,Манасков,Миркуловски,Георгиевски,Ракчевич,Козлина,Вугринец,Станиќ од Металург. Тоа е костурот на тимот,не ги дава Лино за жива глава.

Башка никој не е будала да замени Л.Ш. со евро куп.

А и не верувам дека ќе има повратен пазар,Металург од Вардар,Сајбер вика Ојле и Никола,ама ако доаѓаат тие двајца значи Ванчо и Златко.......кај би отишле. :eek:

О,не. :вонзем:

:LOL:
Не викај два пати за Ракчевиќ ;)
Ракче уште одамна има изјавено дека Комити се најдобра навивачка група и дека Вардар му е во срцето, и секогаш кога има време доаѓа на наши мечеви :) Пријател е со Вујо, а добро стои со Михајло и можеби е единствениот од Металург кој добро стои кај Комити...
Сепак парите се пресудниот фактор :)
За Мојсо нема шанси, а Ванчо и Златко вониедна комбинација не спаѓаат ;)

П.с. првенството не е долго, и тоа што викаш секој сака да игра во ЛШ, може затоа дел од вашите играчи ќе сакаат да дојдат во Вардар по сезонава :icon_lol:

Иначе Вујо скоро сигурно си оди на крај од сезоната. Арапите му нудат десет пати поголема плата, нема теорија било кој да одбие таква понуда :D Единствено да станеме шампиони па ради ЛШ да се премисли ама и тоа да се случи мислам дека е малку веројатно да остане во Вардар.

Штета ќе биде за Никола, голема штета...

А од Металург нема што да се купува, освен некој нивни отпадок што го уништиле, треба да се глупи од Вардар на такви играчи да им даваат шанса.

Не викај два пати за Ракчевиќ ;)
Ракче уште одамна има изјавено дека Комити се најдобра навивачка група и дека Вардар му е во срцето, и секогаш кога има време доаѓа на наши мечеви :) Пријател е со Вујо, а добро стои со Михајло и можеби е единствениот од Металург кој добро стои кај Комити...
Сепак парите се пресудниот фактор :)
За Мојсо нема шанси, а Ванчо и Златко вониедна комбинација не спаѓаат ;)

П.с. првенството не е долго, и тоа што викаш секој сака да игра во ЛШ, може затоа дел од вашите играчи ќе сакаат да дојдат во Вардар по сезонава :icon_lol:

Иначе Вујо скоро сигурно си оди на крај од сезоната. Арапите му нудат десет пати поголема плата, нема теорија било кој да одбие таква понуда :D Единствено да станеме шампиони па ради ЛШ да се премисли ама и тоа да се случи мислам дека е малку веројатно да остане во Вардар.
Па ок де тоа се општи факти дека комити се најдобра навивачка група,не се сите ко дел од вашите навивачи да негираат нешто што е очигледно,само да идат контра и да водат инает. ;)
А тоа кој му е во срцето,нему или на било кој спортист,никој не може да знае. Не еднаш и тој и Наумче покажувале со рака на знакот на Металург,тоа од куртоазија или другарство нормално дека ќе оди да се види со штаб или поранешни соиграчи,ама на крајот на краиштата нормално е да го сакаш повеќе тимот со кој си постигнал повеќе во кариерата.

За Вујо,што да се каже,човекот го почитувам зошто научил Македонски,реткост кај странски тренери. Реално и тој зема голема плата како Лино,а објективно последниве години не може да дојде до резултат каков што бара зошто има поквалитетен ривал.Ако бега за Дубаи нека му е со среќа. :icon_mrgr:
Оваа година ќе видиме што ќе се случи за титулата,жестоко ќе биде и во домашно и во СЕХА.
Иначе нека земат Вардар не еден,двајца тројца Македонци од Металург што не играат,добивам внатрешна нервоза кога ги гледам тоа србите ваши. :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom