Косово ќе се обедини со Албанија

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Се слагам со претходните мислења и мислам дека Албанија и Косово сакаат само делумно да бидат една држава,само тоа што им одговара.Имам пријател Албанец и он вика дека во Косово социјалните случаеви се ослободени од плаќање сметки,струја,вода и така натака,а жените на одредена возраст зимаат пензии без разлика дали работеле или не.Епа сега незнам дали на Албанија ќе и одговара тоа....
И во бивша Југославија Косово беше неразвиено и привилегирано и и се гледаше крос прсти...и ден денеска е така;)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Имам пријател Албанец и он вика дека во Косово социјалните случаеви се ослободени од плаќање сметки,струја,вода и така натака,а жените на одредена возраст зимаат пензии без разлика дали работеле или не.
Ова тешко ми е за верување.Да се работеше за Катар или Дубаи ај да поверувам,ама за Косово каде секој втор е невработен и социјален случај,не.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Ова тешко ми е за верување.Да се работеше за Катар или Дубаи ај да поверувам,ама за Косово каде секој втор е невработен и социјален случај,не.
И мене не ми се верува,но ќе беше од мене не културно да му речам дека лаже...можеби сакаше да направи споредба со Македонија....ај да видиме дали некој ќе демантира или потврди...

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
ако се обединат барем ке бидат една држава така и ние една и они една, а сега се фалат ние имаме 2 држави ама косовари и албанци се 2 различни поима али тешко е и на едните и на другите да им го докажеш тоа , барем во тоа исти се

Kajgana Shop

На врв Bottom