Нема да заглавиме,убаво ќе ти објаснам
ИЏМА - е согласност од улемата за некое прашање во кое има разединување меѓу исламските учењаци. .
За болдот,во Куранот јасно пишува дека Аллах ќе ги прости сите гревови,освен ширк(а тоа значи да му се придружува некој,Аллах е независен од тие што ги создал.)
Малку си ги измешал брзините за казните(било смртни или не).
Казните значат спроведување на Аллаховиот Суд на земјата,а дали Аллах ќе му се смилува на тој грешник на Судниот ден,тоа само Аллах го знае.
Што значи,спроведувањето на смртната казна не значи автоматски праќање во вечниот оган или слично.
Замисли те запира полиција,си поминал на црвено и ти им велиш се каам што поминав на црвено,простете ми сега и јас другпат нема да поминам
Многу одбојно и негативно се однесувате кон шеријатските казни со смрт,а никој до сега од христијаните не ми дал одговор,еве и тебе ќе ти го поставам прашањето.
Ти силуваат мајка,жена или ќерка...и тој што ја силувал го донесуваат пред тебе и ти викаат Овој ја силувал мајкати,женати или ќеркати...повели пресуди му.
барам искрен одговор,дали ти би рекол НЕКА ОДЛЕЖИ 2 ГОДИНИ ЗАТВОР И СЛОБОДЕН Е???