OSHO

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
да,..сум упознал.....од повеќе религии...
заспани.... што одат на планетата земја....
Добро, заспани...за тоа знаеме веќе дека сите сме заспани, а иницирани а не - исто ни се фаќа ахаха...нешто друго на страна од тоа. Не можам да сум ја единствен искључок, вака интелегентна, успешна и све то аахаххах :P
--- надополнето: 6 февруари 2013 во 14:20 ---
Kade si inicirana ako ne e tajna...?
Не би рекла :(

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Добро, заспани...за тоа знаеме веќе дека сите сме заспани, а иницирани а не - исто ни се фаќа ахаха...нешто друго на страна од тоа. Не можам да сум ја единствен искључок, вака интелегентна, успешна и све то аахаххах :P

Oti more, ne smees ili...?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Ајде нешто паметно од твојата иницијација да видиме....
Кажи ја сектата каде си иницирана за да можам да ти поставам прашања....

А ти за Ошо прашај што сакаш...на се ќе ти одговори Ошовецот...иако не е инициран

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Ајде нешто паметно од твојата иницијација да видиме....
Кажи ја сектата каде си иницирана за да можам да ти поставам прашања....

А ти за Ошо прашај што сакаш...на се ќе ти одговори Ошовецот...иако не е инициран
Iniciran sum be licno od Osho, vo predhodniot zivot :) Toa si vazi uste... :P

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Со самото тоа каде „припаѓаш“ , кажуваш каков човек си....

И каква е таа „иницијација“ ако се срамиш од неа?
Првото - не е точно. По твојот одговор јас гледам каков човек си, а не по твојата припадност на било која патека. По тоа како комуницираш со други. Има доста нетолерантни христијани, а има и христијани со отворен ум - ова као пример само. Не значи дека ако еден припаѓа на таа група дека е нешто генерализирано за тоа....сеа ти ако не знаеш чоекот да видиш, тоа си е твое.

Ако сум се срамела од било каква иницијација, нема да сум ја направила...нели? Доста за мојата иницијација веќе.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Првото - не е точно. По твојот одговор јас гледам каков човек си, а не по твојата припадност на било која патека. По тоа како комуницираш со други. Има доста нетолерантни христијани, а има и христијани со отворен ум - ова као пример само. Не значи дека ако еден припаѓа на таа група дека е нешто генерализирано за тоа....сеа ти ако не знаеш чоекот да видиш, тоа си е твое.

Ако сум се срамела од било каква иницијација, нема да сум ја направила...нели? Доста за мојата иницијација веќе.
за да следиш некакво учење и да се иницираш...значи да ги имаш истите погледи на свет како и учењето.
не може еден муслиман да иде во манастир и да стане монах..
не може еден атеист да иде кај Далај Лама....
итн..итн..

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
за да следиш некакво учење и да се иницираш...значи да ги имаш истите погледи на свет како и учењето.
не може еден муслиман да иде во манастир и да стане монах..
не може еден атеист да иде кај Далај Лама....
итн..итн..
А ти, ги следиш СИТЕ начела на патеката што си ја одбрал? И која патека ја одиш? Затоа што, те погледнувам низ форумов саде радикален христијан личиш. Нит Џурџи нит Ошо нит било кој друг учител што имал респект за сите....толеранција и респект нула.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
А ти, ги следиш СИТЕ начела на патеката што си ја одбрал? И која патека ја одиш? Затоа што, те погледнувам низ форумов саде радикален христијан личиш. Нит Џурџи нит Ошо нит било кој друг учител што имал респект за сите....толеранција и респект нула.
Не трпам лажна вистина.....
На почетокот имав респект, ама атеистиве и секташиве прекардашија....затоа и ги мавам со нивни стап.
Си ме видела да немам респект према христијаните и муслиманите, према Ошовците?.....и спрема сите што се религиозни?
Твоите заклучоци не се точни....

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Ошо респект за сите...? o_O Ако по ова "сите" мислеше на се што постои целата егзистенција ондак да во право си... ама ако мислеше на сите религии, догми, правци и верувања ондак грешка си... колку само не бил толерантен... Прогуглај за мислењето на Ошо за самата толеранција како општ поим, па после ќе праиме муабет...

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Не трпам лажна вистина.....
На почетокот имав респект, ама атеистиве и секташиве прекардашија....затоа и ги мавам со нивни стап.
Си ме видела да немам респект према христијаните и муслиманите, према Ошовците?.....и спрема сите што се религиозни?
Твоите заклучоци не се точни....
Лажни вистини е оксиморон. Секој си носи своја вистина. Јас пример Јеховини Сведоци мене ми бутаат у уста ствари што јас ги гледам као ѓубре...НО, никогаш не сум зела да ги маам со камшик вака, усмено...затоа ти велам види го човекот.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Ги ренда сите човекот....:pos:
А знаеш ли зошто го правел тоа... И зошто на почеток не ги рендал туку само ги користел истите тие догми и верувања во своја корист...? дури после америка почнал да ги ренда и да нема толеранција...

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Ошо респект за сите...? o_O Ако по ова "сите" мислеше на се што постои целата егзистенција ондак да во право си... ама ако мислеше на сите религии, догми, правци и верувања ондак грешка си... колку само не бил толерантен... Прогуглај за мислењето на Ошо за самата толеранција како општ поим, па после ќе праиме муабет...
Згрешка тогаш моја...го повлекувам тоа што го реков аххаа:confused:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Згрешка тогаш моја...го повлекувам тоа што го реков аххаа:confused:
Не озбилно партал ги правел и религииве, и религиозниве битни фаци и политичарите од тоа време и се што според него било хипокритно и гнасно... и тоа јавно пред новинари од светските медиуми го правел...

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Еве после "Тивката" фаза од три години кога бил во тишина и не излегувал да збори со никого... (ова е во америка...)

--- надополнето: 6 февруари 2013 во 15:50 ---
Грешка си брат.....не ги правел партал религиите....само оние кои имале корист од религиите....и политичарите....
Знаел да ги критикува..и Исус и Далај Лама и Мохамед..ама секогаш имал респект за учењата нивни....
Да де да... тоа што според него има вистина и реалност во кој и да било од мастерите низ времињата ги користел и имал респект, но и ги критикувал во иста реченица и многу од нивните грешки... оти не значи ако си "просветлен" не можеш да направиш грешка...
--- надополнето: 6 февруари 2013 во 15:51 ---
Убаво објаснува во видеото погоре... ;) Ама ти не разумеш енглески :unsure:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Еве после "Тивката" фаза од три години кога бил во тишина и не излегувал да збори со никого... (ова е во америка...)

--- надополнето: 6 февруари 2013 во 15:50 ---

Да де да... тоа што според него има вистина и реалност во кој и да било од мастерите низ времињата ги користел и имал респект, но и ги критикувал во иста реченица и многу од нивните грешки... оти не значи ако си "просветлен" не можеш да направиш грешка...
--- надополнето: 6 февруари 2013 во 15:51 ---
Убаво објаснува во видеото погоре... ;) Ама ти не разумеш енглески :unsure:
Брат....јас го разбрав Ошо ти пред да се родиш..... и не преку гуглето и јутубето...
Ти реков дека ги критикува сите....критика е различно од рендање....требе да правиш разлика...ги рендал политичарите и корисниците....дури и Далај Лама го оптужува дека кога требало да побегне од Тибет не ги зел светите пишувања него го зел златото....и многу други работи да не ти набројувам сега...укажувал на грешките на сите па дури и на просветлените....да не ставам имиња сега...
И не се разбира Ошо само од некое клипче и од една прочитана книга....ги имам јас на италиански сите клипови...

Како што и тој може да биде критикуван...
Саатот го виде ли а?
А ролс-ројсовите?
А Авионот?
А 42 000 000 долари?

Kajgana Shop

На врв Bottom