OSHO

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Или да трескаш зелени... некои при свеќа секакви глупости прават
Ти пак зборуваш работи што не ги работиш а?
Не го следи Gurdjieff во неговите лудости море, имај свој пат... :)
Зошто постои таа иницијација?
Инициран си? :)
И каде? :)
Иницијацијата е за прости луѓе кои тражат спас во глупи секти , луѓе кои немаат доволно акл сами да го живеат животот, затоа што се изгубени во времето и просторот....па тражат спас во секти и иницијации
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 15:46 ---
:pos: Јебига тоа е... Палиш свеќа додека се тантраш со некоја... :D
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 15:39 ---

Има бе... се посветуваш на животот... ;)
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 15:40 ---
Ха... ама СВЕСНО :)
Еве јас те иницирам во сектата на животот...:pos:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
OSHO-Lover , свесно? Ошо и неговите зборувања те иницираат свесно? :D
Која е историјата на иницијантските мистерии кај Ошо? Никогаш не сум го сретнал тој податок... тој никогаш не зборувал каде е инициран и од каде влече корени... или пак јас не сум досегнал до тие податоци...
Имаш инфо?

Gurdjieff дојдов да те нервирам со моето постоење :)
Не бил инициран, кој може Ошо да го иницира бре... над сите иницијации е... ;)
Еве како иницирал Ошо

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.323
Иницијацијата е за прости луѓе кои тражат спас во глупи секти , луѓе кои немаат доволно акл сами да го живеат животот, затоа што се изгубени во времето и просторот....па тражат спас во секти и иницијации

Тоа е твое мислење за сето ова, темата е Ошо, што Ошо би рекол...ти си излишен со твоите замерки. И ти тролаш...
Ќе бидеш пријавен бидејќи не даваш ниту објаснувања ниту зборуваш на темите, само дрдориш. ;)

П.С. OSHO-Lover за да иницираш, мора да бидеш инициран и посветен во соодветните мистерии. Ако Ошо станал познат со своето зборување, не значи дека немало други со него (секогаш се бира еден кој што ќе зборува во името за сите, додека другите се тајни ;) ). Размисли и медитирај за ова, и ќе најдеш нешто +. Благодарам за сликата. I like it :)

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844

Не фала... поарно ми е вака неинициран... да си се движам во темно:P

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Тоа е твое мислење за сето ова, темата е Ошо, што Ошо би рекол...ти си излишен со твоите замерки. И ти тролаш...
Ќе бидеш пријавен бидејќи не даваш ниту објаснувања ниту зборуваш на темите, само дрдориш. ;)
Па јас и го цитирам Ошо..ама ти немаш поима, немаш прочитано ниту една страна од било која друга книга освен од талемата..
Еве пак...не е мое мислење..на Ошо е...

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Извини ама не можам секогаш да бидам сериозен... понекад треба и да се пошалиме... ;)
Туку да постои иницијација кај Ошо... т.е. постоела додека бил жив... ама тоа е интимно искуство со мастерот... и не значи дека ако се иницираш и готово се си дознал и сикусил... не само мала помош имаш и тоа е тоа... од тебе зависи каде и како ќе си се движиш понатака... и еден ден би требело да ја надминеш иницијативата доколку си инициран... ако не си знаел... кога си боле пиеш лекови... кога оздравуваш ги баталуваш, нели со голема благодарност до нив... уште поголема кога се работи за однос со Мастер... ништо не е вечно... се се менува...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.323
OSHO-Lover никогаш не сум рекол дека иницирањето е тоа од погоре ти што напиша. Јас и на мојот блог велам дека иницијацијата е динамички аспект кај човекот. Иницијација не е ИМЕНКА, ами ГЛАГОЛ! ;)
Но без иницијација, сечие зборување за мајсторство и пракса е излишно. Профаните никогаш не им е дозволено да знаат повеќе од тоа што треба... инаку иницијацијата ќе ја изгуби вредноста, а со тоа и учењата и праксите...

И во ред е, смеата е добра работа :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Извини ама не можам секогаш да бидам сериозен... понекад треба и да се пошалиме... ;)
Туку да постои иницијација кај Ошо... т.е. постоела додека бил жив... ама тоа е интимно искуство со мастерот... и не значи дека ако се иницираш и готово се си дознал и сикусил... не само мала помош имаш и тоа е тоа... од тебе зависи каде и како ќе си се движиш понатака... и еден ден би требело да ја надминеш иницијативата доколку си инициран... ако не си знаел... кога си боле пиеш лекови... кога оздравуваш ги баталуваш, нели со голема благодарност до нив... уште поголема кога се работи за однос со Мастер... ништо не е вечно... се се менува...
Ти не разбираш дека за секташот иницијација е се додека не ти изгоре свеќата....
Таква иницијација кај Ошо нема....само во зацрнети секти го има тоа....
Кај Ошо можеш да идеш и да седиш додека сакаш ТИ..
Во сектите ќе се иницираш се додека не ти изгоре свеќата...

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844

П.С. OSHO-Lover за да иницираш, мора да бидеш инициран и посветен во соодветните мистерии. Ако Ошо станал познат со своето зборување, не значи дека немало други со него (секогаш се бира еден кој што ќе зборува во името за сите, додека другите се тајни ;) ). Размисли и медитирај за ова, и ќе најдеш нешто +. Благодарам за сликата. I like it :)
Незнам ама мислам дека повеќе сум упутен од тебе во врска со Ошо... Можам да ти дадам книга каде си го раскажува детството... како се запознавал со 3 клучни луѓе во неговиот живот... кои сепак не го учеле директно ништо... само му наговестувале дека ќе биде доста голем човек т.е. ќе стане водич за многу загубени душички... ова од книгата е не тролам... И немој да си правиш сега одма мистерии во главата од горнава реченица... не си прави концепти никакви, туку прочитај ја книгата па после одлучи си... оти ова погоре напишаново беше ептен грубо напишано и до негде неточно, оти нема да може да се свати ко што треба...
Уште еднаш не бил инициран , ниту пак пиун на некое тајно движење...
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 16:06 ---
Ти не разбираш дека за секташот иницијација е се додека не ти изгоре свеќата....
Таква иницијација кај Ошо нема....само во зацрнети секти го има тоа....
Кај Ошо можеш да идеш и да седиш додека сакаш ТИ..
Во сектите ќе се иницираш се додека не ти изгоре свеќата...
Токму така... Со Ошо можеш да се иницираш без да го видиш никогаш во својот живот... а сепак да бидеш близу до него... мислам нематеријално...:) И на крај он самиот ке ти ги удри клоците и ќе ти рече... Новоникнатото дрвце не ќе може да порасне под сенката на веќе израснатата Бука... Му треба свое место, атмосфера каде ќе расте и ќе ги искуси и дождот и сонцето, и вечерното небо и ветрето, и бурата итн...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.323
И Карл Гермер запозна „тројца мудреци-луѓе“, кои му предале тајни и учења, исто така и браќата од Розиниот Крст имаат иста сказна... има уште неколку такви луѓе...
Дознај што му означуваат тие „тројца“ :)

Ќе ја видам книгата... Благодарам...

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Ејјјј Џурџи бееее :unsure: Па ти ако си го имаш мечот со Хепта, не не вреѓај останатите така и да генерализираш. Си упознал некој инициран? Вака, у живо...не на Кајгана. (n)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ејјјј Џурџи бееее :unsure: Па ти ако си го имаш мечот со Хепта, не не вреѓај останатите така и да генерализираш. Си упознал некој инициран? Вака, у живо...не на Кајгана. (n)
И ти си иницирана а?....затоа се пронајде...
кога ќе ги сватите малку подлабоко работите, ќе ви објаснам што значи иницијација и каква глупост е....

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
И ти си иницирана а?....затоа се пронајде...
кога ќе ги сватите малку подлабоко работите, ќе ви објаснам што значи иницијација и каква глупост е....
Не сум ја во иста "секта" као Хепта.... ќе се пронајде чоек кога генерализираш. Прости луѓе што не можат низ животот само, па тражат спас со иницијации во секти.

Само да знаеш, од мое искуство, никој не те моли да идеш и да се иницираш. Повеќе не е подобро во случаи на еве, секти.

Си упознал ли некој инициран во живо вака? Дали? Ич не ми одговори.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Не сум ја во иста "секта" као Хепта.... ќе се пронајде чоек кога генерализираш. Прости луѓе што не можат низ животот само, па тражат спас со иницијации во секти.

Само да знаеш, од мое искуство, никој не те моли да идеш и да се иницираш. Повеќе не е подобро во случаи на еве, секти.

Си упознал ли некој инициран во живо вака? Дали? Ич не ми одговори.
Kade si inicirana ako ne e tajna...?

Kajgana Shop

На врв Bottom