Wi-Fi рутери (препораки, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата JaaMajkata
  • Време на започнување Време на започнување
Ако си на близу треба да ја клонираш мак адресата за да имаш интернет преку wifi рутерот

Ако си на близу треба да ја клонираш мак адресата за да имаш интернет преку wifi рутерот

Дома имам нет без да ја клонирам адресата, а рутер купив посебно, не ми дадоа тие :)

Инаку, дечково нема рутер, туку само модем.

Дома имам нет без да ја клонирам адресата, а рутер купив посебно, не ми дадоа тие :)

а преку модем немојт wifi :D ?

корун, со почит до тебе и твојата експертиза, но за ова ќе те надополнам. за близу треба мак адреси. срање е тоа, но така е кај нив. и јас бев нивни корисник, и морав така да го конфигурирам. а сега на телекабел хич не ми требаше такво нешто. (y)

корун, со почит до тебе и твојата експертиза, но за ова ќе те надополнам. за близу треба мак адреси. срање е тоа, но така е кај нив. и јас бев нивни корисник, и морав така да го конфигурирам. а сега на телекабел хич не ми требаше такво нешто. (y)
Не лаже Корун, и јас имам Циско модем нивни и Циско рутер свој и не ми е клонирана мак адресата а сепак имам нет и на пц, и на мобилен и на лаптоп.
Немам никаква потреба да те лажам :)

Лесно решение, ќе се јавам и ќе ми ресетираат MAC адреса и чао пријатно, ТК дозволуваат до 3 MAC адреси.

Не лаже Корун, и јас имам Циско модем нивни и Циско рутер свој и не ми е клонирана мак адресата а сепак имам нет и на пц, и на мобилен и на лаптоп.
Немам никаква потреба да те лажам :)
не помислив дека лаже, немој да си таква, човекот ќе ме замрази :)
само го надополнив. а ти ако си на БЛИЗУ, и си направила така со рутерот, ..... не знам што да кажам, јас знам дека морав :(
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 19:24 ---
Лесно решение, ќе се јавам и ќе ми ресетираат MAC адреса и чао пријатно, ТК дозволуваат до 3 MAC адреси.
да, може и така
него, а им се јави човеков на близу и побара они да дојдат и средат проблемот пошто од кај нив е земен, нели, па платени се за тоа тие таму

не помислив дека лаже, немој да си таква, човекот ќе ме замрази :)
само го надополнив. а ти ако си на БЛИЗУ, и си направила така со рутерот, ..... не знам што да кажам, јас знам дека морав :(

Не ти кажувам на памет :)
Дома на рутеров, баш ме интересираше дали можам се да подесам без да клонирам MAC адреса и да имам нет - успешно.
Сум бил на други места со други рутери, морав да клонирам MAC адреса.

Не ти кажувам на памет :)
Дома на рутеров, баш ме интересираше дали можам се да подесам без да клонирам MAC адреса и да имам нет - успешно.
Сум бил на други места со други рутери, морав да клонирам MAC адреса.

сигурно рутерот автоматски ти ја клонира мак адресата

сигурно рутерот автоматски ти ја клонира мак адресата

Не, кај опцијата дали да клонира, ми стои на Default. Кога ќе клонирам, ја менува, а не ми е сменета.

hey malku pomos okolu TP-Link 740N go kupiv pred dve godini... raboti perfect mobilen laptop se konektira bez problem...pred nekoe vreme kupiv alcatel ot995 ke se zakaci ke raboti 1 minuta na lan ima internet, ima wireless signal znaci ima mreza na wifi ama nema internet. mu meniv kernel najnov pak istoto..kupiv uste eden i toj istoto go pravi. na rabota imame isti tamu raboti se ok isto i kolegata go ima i kaj nego nema nikakov problem...paaa little help plzz...pisete na mail ako ne e problem mitetrajkov206@gmail.com
--- надополнето: 2 март 2013 во 00:53 ---

Не е до рутерот, до телефонот е друже

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom