- Член од
- 16 октомври 2007
- Мислења
- 59
- Поени од реакции
- 9
еве и во герм. законот за ,,студенти за бугарија и романија,, сакаш за уште други профили да ти најдам?Зависи каква информациja бараш.
еве и во герм. законот за ,,студенти за бугарија и романија,, сакаш за уште други профили да ти најдам?Зависи каква информациja бараш.
Седни прво некаде да јадеш, гладни стеЕ как па изведн'ж не разбра кво пише?
Ајде от мене да мине- месец мај с'м в Скопие. Освен 2014 и Кале што друго според тебе треба ва видим и разгледам у вашија град?
Ти памет што продаде на темава, три торби собрав па ќе го продавамВиди Леандра, ако имаш што да кажеш паметно и да ни презентираш листа-прави го и аргументираj си го ставот, но ако просто денес ти е денот,коj секи месец иде на женската популациja на планетата под определена возраст, тогава избиваj комплексите си некаде другаде.
Имаш доволно пари можеш во Охрид да идеш, само научи се да пливашЕ как па изведн'ж не разбра кво пише?
Ајде от мене да мине- месец мај с'м в Скопие. Освен 2014 и Кале што друго според тебе треба ва видим и разгледам у вашија град?
Тоа е само доколкото станува прашане за пазар на труда,па и тоа зборуваме - датомот во коj изтекува 7 годишниот рок. Бугариja и Романиja се приклучиха 2007 година ком ЕУ, 7 години,са до 2014 година. След 1.01.2014 година сите 25 држави членки са се обврзали со ратификациjaта на договорите за притап да отпаднат сите дополнителни ограничуваниja и ако во голем дел и днес нема ограничуване. Во ни една друга смисла не се прави разлика мегу граганите.За што може да се бара и Романија и Бугарија да се ставаат во посебни параграфи од другите европски земји за потребни документи за апликација?
И сега во посебни параграф сте или не сте?Тоа е само доколкото станува прашане за пазар на труда,па и тоа зборуваме - датомот во коj изтекува 7 годишниот рок. Бугариja и Романиja се приклучиха 2007 година ком ЕУ, 7 години,са до 2014 година. След 1.01.2014 година сите 25 држави членки са се обврзали со ратификациjaта на договорите за притап да отпаднат сите дополнителни ограничуваниja и ако во голем дел и днес нема ограничуване. Во ни една друга смисла не се прави разлика мегу граганите.
Сега кукуваj Леандра памет, ке доjoe време да продаваш и ако е минало малце времето ти за купуване.Ти памет што продаде на темава, три торби собрав па ќе го продавам
Зависи за коja држава станува збор и за што.И сега во посебни параграф сте или не сте?
Тебе па што те радва?Плус и во германскиот закон сте заедно хахаххахаха
Бара ли се да ви вратат визите или не бре ?!ж
Сте или не сте бре?!
си бев 3 месеци таму, потоа зедов работна виза сега работам , имам све и ми е многу весело. Ниту бугарски пасош ми требеше ниту било што друго. Тоа што е квалитетно не бара Бугарски пасошТебе па што те радва?
Ајде една споредба...
- имаме ли прово на престои повеке от 3 месеца - имаме..
-имаме ли право да живееме официално там-имаме..
-имаме ли право до работиме - имаме...
- имаме ли право на лечение и социални таму - имаме
сега сте вие....
- имате ли прово на престои повеке от 3 месеца - немате.
-имате ли право да живеете официално там - немате..
-имате ли право до работите - немате.
.- имате ли право на лечение и социални таму- немати
Ајде сега објасни што ти е толкоз весело???
ЈокБара ли се да ви вратат визите или не бре ?!
Во некои сме, во некои не сме. Jaс те прашав за коja држава зборуваш?ж
Сте или не сте бре?!
Речи бе сме во посебни параграфи, оти бе глумите лудило и се замислувате незнамшо? Вие сте никој кур фактор у Еу, апсолутно сте никој и ништо, кој ви турил во главата дека сте нешто посебни не ми е јасно.Бара ли се да ви вратат визите или не бре ?!
Заштото не е едно и исто во сека една држава на ЕУ бе Леандра. Тежко ти е да го сватиш?Сека држава до 2014 година сама решава дали да допушти работници от Бугариja и Романиja, а послед 2014 немат избор-договорот е jaсен.Речи бе сме во посебни параграфи, оти бе глумите лудило и се замислувате незнамшо? Вие сте никој кур фактор у Еу, апсолутно сте никој и ништо, кој ви турил во главата дека сте нешто посебни не ми е јасно.
Визите бара да се вратат само Шведска и никој друг. Исто како за вас што бара Британија кичмо транс. Не се прајте нешто што не сте. Фми се спичка некаде со дипломатски одговори, зависи кој и зависи за што, дај бе фми на грујо соработник да те ставиме дрви политика цел ден. Отвори го муцето и гласно речи ние со романците сме во посебни параграфи! Британија не не сака и ни прави реклами дури да не идеме кај неа! Се занесувате само и после бараш да дискутираме, за шо да дискутираме за ѕвездите? Страшно.
Лаже бе гарант има бугарски пасош, гарант!И в која точно страна ти дадоха след 3 месеца работна виза ?
Еј така без никак'в проблем.
Сподели го твоето изкуство да знајат другите как става
А тебе толку ли ти е тешко кога ќе прочиташ дека ве двојат во параграф па се праиш мутав? Па листи бараш, па незнам шо уште не.Заштото не е едно и исто во сека една држава на ЕУ бе Леандра. Тежко ти е да го сватиш?
Живи били па виделиЗаштото не е едно и исто во сека една држава на ЕУ бе Леандра. Тежко ти е да го сватиш?Сека држава до 2014 година сама решава дали да допушти работници от Бугариja и Романиja, а послед 2014 немат избор-договорот е jaсен.
Си добив работен договор и врз основа на тој работен договор и визата, што е тука чудно. Тие што треба си знаат како, нема потреба јас да им кажувамИ в која точно страна ти дадоха след 3 месеца работна виза ?
Еј така без никак'в проблем.
Сподели го твоето изкуство да знајат другите как става