До и Од модераторот на подфорум Религија

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Прво, нема да те хранам со непотребна дискусија. Знам дека ти е се јасно од А до Ш.
Тоа што имало коментар пред самата вест е минато, а датумот и нејзината валидност се лесно проверливи информации.
Друго и најбитно! - Модераторот не е софтвер, што реагира автоматски при кршење на правилата.
Ние сме луѓе со обврски и потреби, па не-секогаш можеме да реагираме благовремено.
Правилата ги пишува, и нема потреба тебе посебно да ти ги цитирам.
Трето, веста не-секогаш е во линк формат, и не-секогаш е електронска вест. Значи може да биде нешто што човек го слушнал во моментот на радио, тв, на улица... итн. итн. И тоа се смета за новитет - без никаков проблем. (нормално, верска вест)
Правилото за користење на линк, е пред се поради можноста - текстот да биде голем, да се заштеди веб простор и да се има прегледност при листањето на темата.
Дали сега се разбираме пријателе?
Нема потреба од реплики, зошто нема смисла да се дискутира за проблем што не постои (веќе е решен)
Немој да ме сваќаш погрешно, но нема да ти реплицирам повеќе - зошто не сакам една ситница да премине во оф топик недоразбирање.
Поздрав.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.146
Поени од реакции
83.826
Значи, нема коментирање, а може без линк.(y)
ОК

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Би сакал да напоменам дека се повеќе на подфорумов Религија се отвораат провокативни анти-христијански теми, а и анти-македонски во позадина, од два-тројца муслимаснки форумџии.

Исто така секој пост, (едитирано од модератор) му е класична провокација кон Македонците и Христијаните. Не дека, друтие см(н) е поарни, ама овој на многу селски начин го прави тоа.

Со ова само давам до знаење дека треба да се знае дека ова е МАКЕДОНСКИ форум, и недозволиво е два торбеша да го рушат дигнитетот на истиот.

Постојат исламски заедници и форуми каде ќе можат да го ругаат македонскиот народ и неговата вера или невера.

И да е либералност, и толеранција, што е многу, многу е.
целосно те поддржувам

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
не го напињајте Нuкола нов е колегата и сеуште не е научен на цепидлаките на подфорумов ...
бидејќи темите се осетливи за едни и за други и за трети :) ... мора да се знае до каде е границата ...

темите во Верски вести МОРА да имаат линк до веста ... зошто? па за да не се случи постирање на вести од адам и ева па до денешно време кој на кого шо му рекол и кој на кого му запалил црква, џамија, кој кого го опцул и сл.

ако веќе тој што постира ја чита од некаде веста ... нема да му биде тешко и да го постави изворот ... а нас ќе ни биде многу потешко да бараме дали таа вест е застарена или не ...
е сега зошто 7 дена ... па за да се има одреден континуитет на настаните ...

зошто да не се коментира? затоа што одредена вест може да го наруши тој континуитет а самата расправа да е безпредметна .. без некоја одредена цел туку едноставно контрирање и мерење на ***** .... затоа вест која заслужува тема и има интерес за дискусија ќе си се отвори тема ...

Никола сеуште се нема соочено со некои конкретни проблеми ... но чоекот супер си се снаоѓа и бргу ќе влезе во шема ...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
exlexmk а море, што беше офтопик у Прашања за Христијанствот???????????? што си ми шибнал негативни?????

ИСто си избришал постови у прашања за атеистите??????????????????

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
нема да дозволам да ги заебете темите како претходните !!!

тоа Кратко и Јасно незнам што значи за вас ... ама за мене значи Кратко и Јасно БУКВАЛНО !!!

и како што кажав и на една друга тема ... за секој офтопик пост ќе ставам казнени за офтопик ... а не како порано за неколку офтпик постови казнен само на еден од постовите ...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Eee go napnavte ama po saglam napnavte. Pa pola sme of topik so delce od temata iki sme na temata ama obscure za nekoj nedovolno upaten vo nacinot kako razmisluvame
exlexmk а море, што беше офтопик у Прашања за Христијанствот???????????? што си ми шибнал негативни?????
ИСто си избришал постови у прашања за атеистите??????????????????
Ili apla nekoj si go meri.
Daj da ne napInjame i tuka ;)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
нема да дозволам да ги заебете темите како претходните !!!

тоа Кратко и Јасно незнам што значи за вас ... ама за мене значи Кратко и Јасно БУКВАЛНО !!!

и како што кажав и на една друга тема ... за секој офтопик пост ќе ставам казнени за офтопик ... а не како порано за неколку офтпик постови казнен само на еден од постовите ...

Ај бе не се прај на три и пол сеа. НМЕАШЕ НИШТО ОФТОПИК. БЕА ПРАШАЊА ДО ЛЕТ3 ДА ДЕТАЛИЗИРА ОДГВОРОТ.

И кај атеистите е истото потпрашања за подетална дискусија?????????
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 23:27 ---
Eee go napnavte ama po saglam napnavte. Pa pola sme of topik so delce od temata iki sme na temata ama obscure za nekoj nedovolno upaten vo nacinot kako razmisluvame
Ili apla nekoj si go meri.
Daj da ne napInjame i tuka ;)
БАш то ане беше офтопик, али нема везе.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
и ти и Лет3 сте офтопик
ако имаш примедби од мене жали се во администрација ... на темава толку !
џабе не ја кревај во Теми со нови мислења на почетна !

друго нема што да ти кажам ... толеранција веќе нема да има на подфорумов ... доволно беше ... се виде колку осет имате додека ме немаше !
секој нареден безпредметен пост наменет за расправија за конкретново твое прашање е офтопик ...

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
добро јасно е дека неможе од секоја тема да се оди оф ама има некои теми што бараат подлабока и поопширна дискусија за да немора да се отвараат постојано нови теми и така до бескрај
или пак може да се отвори една тема “безвезе’ тамо да си ги довршуваме разговорите за кои сме оф топик

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
exlexmk ќе го напишев тоа што напишав и на темата Прашања за атеистите, но ќе ми избегаше мислата и жарот да ви свртам поглед малку да видите што се случува.
Ако немате време како модератори, правејќи пари за јадење и кафе, нека почнат да ја наплаќаат услугата модератор овие од форумов :) Се зезам...

Треба да се има подбуцнувања и провокации и што ли уште не и не треба да се има ништо против тоа, но треба да се задржи муабетот во рамките на темата, да не се премине во лични навреди помеѓу неколку членови (ок лична навреда не се смета ако некој вели дека Исус не е бог или пак Мухамед е педофил или Кроули е наркоман или Гурџиев е ерменски забушант и незнајко - што имаме ние со нив како членови?)
Затоа реков да се казнуваат луѓето и да престанат со ЛИЧНИ навреди (ако никот им е нешто лично, нормално) . Едно е да се провоцира за некое учење или верување, друго е да се провоцира кој каков е и што е како член на форумов.

Да, и јас провоцирам, на разно-разни теми, но лично почнувам да се занимавам со некој ако некој пробал да ме навреди лично... како член на форумов.

Од друга страна, ако некој проповеда овде дека христијанството е „врти образ - има кој да го казни“ или исламот како мирољубива религија (а се навредуваат за сешто), или „просветлените“ овде, таквите проповедници треба да си се држат до законите што ги проповедаат, а не да враќаат на провокации со навреди.

Ако не можат да ги извршуваат тие работи кои ги проповедаат, зошто полемизираат на темите обидувајќи се да оправдаат или да му дадат некакво божествено значење на нештото кое и самите не го прават? Хм? Ова е добро прашање за форумот религија...

Ете, бидна и тука до модераторот :)

Почнете да казнувате за лични навреди, не за провокации на темите... без провокации ќе ви умре форумот. Ќе нема полемика.

Имај пријатна ноќ и размислете за ова што ви го реков за казнувањето. Не мислев ништо лошо, само ме замори читањето на форумов каде што еден муабет прекинува и се почнуваат бесконечни расправии помеѓу членови, а темата е сосема нешто друго. Не може човек ни да одговори, ќе го качат на крст.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
exlexmk ќе го напишев тоа што напишав и на темата Прашања за атеистите, но ќе ми избегаше мислата и жарот да ви свртам поглед малку да видите што се случува.
Ако немате време како модератори, правејќи пари за јадење и кафе, нека почнат да ја наплаќаат услугата модератор овие од форумов :) Се зезам...

Треба да се има подбуцнувања и провокации и што ли уште не и не треба да се има ништо против тоа, но треба да се задржи муабетот во рамките на темата, да не се премине во лични навреди помеѓу неколку членови (ок лична навреда не се смета ако некој вели дека Исус не е бог или пак Мухамед е педофил или Кроули е наркоман или Гурџиев е ерменски забушант и незнајко - што имаме ние со нив како членови?)
Затоа реков да се казнуваат луѓето и да престанат со ЛИЧНИ навреди (ако никот им е нешто лично, нормално) . Едно е да се провоцира за некое учење или верување, друго е да се провоцира кој каков е и што е како член на форумов.

Да, и јас провоцирам, на разно-разни теми, но лично почнувам да се занимавам со некој ако некој пробал да ме навреди лично... како член на форумов.

Од друга страна, ако некој проповеда овде дека христијанството е „врти образ - има кој да го казни“ или исламот како мирољубива религија (а се навредуваат за сешто), или „просветлените“ овде, таквите проповедници треба да си се држат до законите што ги проповедаат, а не да враќаат на провокации со навреди.

Ако не можат да ги извршуваат тие работи кои ги проповедаат, зошто полемизираат на темите обидувајќи се да оправдаат или да му дадат некакво божествено значење на нештото кое и самите не го прават? Хм? Ова е добро прашање за форумот религија...

Ете, бидна и тука до модераторот :)

Почнете да казнувате за лични навреди, не за провокации на темите... без провокации ќе ви умре форумот. Ќе нема полемика.
Se ubavo so napisa ... samo se ti pagja u voda ...
zaklucokot ti e da KAZNUVAME ...
samo da znaes kolku kaznuvame, barem jas kolku kaznuvam ... milioni poeni imam dodeleno za oftopici, navredi, u name it - i have it ...
sleden cekor e baranje za ban za nekolkumina - traen ban.

eve ova neka bide predupreduvanje do Gurdjef, Ateist, Soul of kako i da bese i drugarcinjata okolu niv so se na sekoja tema koi oftopicarat do beskrajnost, i retko a se pocesto megjusebno se navreduvaat.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Off topic e edno, a drugo e kao off topic za provociranje diskusija.
Koj e kraen arbiter dali e apla off topic ili e na tema ama so cel diskusija?

Ima
Kup kazni koi ne zasluzuvaat i kazni koi ne se dodeleni nekomu voopsto

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Se ubavo so napisa ... samo se ti pagja u voda ...
zaklucokot ti e da KAZNUVAME ...
samo da znaes kolku kaznuvame, barem jas kolku kaznuvam ... milioni poeni imam dodeleno za oftopici, navredi, u name it - i have it ...
sleden cekor e baranje za ban za nekolkumina - traen ban.

eve ova neka bide predupreduvanje do Gurdjef, Ateist, Soul of kako i da bese i drugarcinjata okolu niv so se na sekoja tema koi oftopicarat do beskrajnost, i retko a se pocesto megjusebno se navreduvaat.
А во пораките што се испраќаат како опомени да се пише што тоа оф топик и која порака е тоа? Вака избришано не ни знам што било офтопикот, на крајот на краиштата скоро секој пост на религија е офтопик (според сегашниов критериум). А и аршинот баш не е еднаков, во поглед на навреди или омаловажување.

Kajgana Shop

На врв Bottom