Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
Дај бар вие што земате пасоши не се враќајте у Македонија пошо ја влечете државата у уште поголеми говна,ко малце проблеми да имаме.
Интересно ако Македонците со Бугарски пасош сопрат да пракjат пари от странство вo Македониja што ке праjте........:facepalm:

Член од
13 мај 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Зависи колку ти се сере.
абе и да не ти се сере като видиш б'лгарскијат хуј ште ти се до сере
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 13:57 ---
Зависи колку ти се сере.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 13:57 ---

Ja dobar, ti dobar?

Член од
1 февруари 2013
Мислења
5
Поени од реакции
5
Никаква канта,добра си е темата,и треба да си разјасниме некои работи....
Што корист кажете ми ке имате од бугарски пасош(освен ако не сте благонадежно блгарче)...
Од економски аспект ПОРАНО пред Македонија да добие визна либерализација и пред увозот на половни возила,можеби имало некоја трошка корист,но денес ке плаќате повеќе ако имате авто со бугарска таблица,односно се рачуна како странска кола...плус денес и во МК можеш донесеш авто со половна цена,плус и со Македонски пасош можеш да патуваш во ЕУ.....и пак за крај ке ве прашаш за кој ѓавол ви треба бугарски или било каков странски пасош???
Заеби кола и се останато....денеска можеби има 90,000 Македонци кои поседуваат БГ пасош и сето тоа е во интерес на БГ да утре може истите тие да ги прикаже како бугари кои живеат во МК. Сето тоа е лошата политика на нашите паметни политичари т.е. а можеби и планот по кој БГ работи и го спроведува на некој тивок начин да не потопи.
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 23:59 ---
Никаква канта,добра си е темата,и треба да си разјасниме некои работи....
Што корист кажете ми ке имате од бугарски пасош(освен ако не сте благонадежно блгарче)...
Од економски аспект ПОРАНО пред Македонија да добие визна либерализација и пред увозот на половни возила,можеби имало некоја трошка корист,но денес ке плаќате повеќе ако имате авто со бугарска таблица,односно се рачуна како странска кола...плус денес и во МК можеш донесеш авто со половна цена,плус и со Македонски пасош можеш да патуваш во ЕУ.....и пак за крај ке ве прашаш за кој ѓавол ви треба бугарски или било каков странски пасош???
Заеби кола и се останато....денеска можеби има 90,000 Македонци кои поседуваат БГ пасош и сето тоа е во интерес на БГ да утре може истите тие да ги прикаже како бугари кои живеат во МК. Сето тоа е лошата политика на нашите паметни политичари т.е. а можеби и планот по кој БГ работи и го спроведува на некој тивок начин да не потопи.
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 00:03 ---
НЕ

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
A rabota moes bez bg passos vo DE ? T.E. so mkd znam deka ke kazes moze ama greska si

Член од
1 февруари 2013
Мислења
5
Поени од реакции
5
Интересно ако Македонците со Бугарски пасош сопрат да пракjат пари от странство вo Македониja што ке праjте........:facepalm:
Јас се извинувам на изразот меѓутоа и парите што ќе ги носат и самите они не се потребни во држава со тоа што тие пари што ќе ги носат можат слободно да си ги напикаат кај што !!!треба т.е во ..с!!! Тој износ што они го печалат и го носат е преефтин за да си продадеш име или нација.....
--- надополнето: 3 февруари 2013 во 20:28 ---
Подобро? Нека не те лажат другар ич! секој кој ќе ти каже дека таму е подобро е огромен лажго работат во мизерни услови по 15 часа на ден за 200 евра месечно па ин тука можеш да најдеш работа за тие пари ќе ми кажеш глад , сиромаштија , безработица?! Нема ништо од тоа леб доклоку ти заостане на пример ден-два ти го фрлаш или го раниш кучето и купуваш друг ! Што значи не сме толку гладни , а за да ме убедиш дека за некоја подобра иднина треба да кажам дека сме Бугари или незнам што е еднакво на идиотизам. Има и кај нас работа и се тоа ама на никој не му се работи кај нас мислам ех што ќе си валакм рацете за 8000 денари епа ако е сиромаштија и глад би работел и за толку нели?
За секој што сака да работи ИМА работа само што треба да се потруди и да ја најде (е сега колку ќе заработи тоа е знак ???? меѓутоа ако се труди ќе заработи доволно). Не вработеноста не е одговор или ИЗГОВОР за секој со БГ пасош т.е. неможе да биде. Секој 1 пасош е губење на ИДЕНТИТЕТ така да нека си ги напикаат во **С и нека се преселат во БГ.

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
Јас се извинувам на изразот меѓутоа и парите што ќе ги носат и самите они не се потребни во држава со тоа што тие пари што ќе ги носат можат слободно да си ги напикаат кај што !!!треба т.е во ..с!!! Тој износ што они го печалат и го носат е преефтин за да си продадеш име или нација.....

За секој што сака да работи ИМА работа само што треба да се потруди и да ја најде (е сега колку ќе заработи тоа е знак ???? меѓутоа ако се труди ќе заработи доволно). Не вработеноста не е одговор или ИЗГОВОР за секој со БГ пасош т.е. неможе да биде. Секој 1 пасош е губење на ИДЕНТИТЕТ така да нека си ги напикаат во **С и нека се преселат во БГ.
Пресели ги ако можиш :) инаку арно што немаше попис, ке испаднеше оти една третина се албанци, друга бугари, и трета еден мал дел кои би "гинеле" за државата :)

K

King_Stone

Гостин

Мешаш некои работи што немаат врска и нема потреба да ги навредуваш луѓето,кој како си решил така.Тоа ама баш нема никаква врска со работата,скоро сите што извадиле бугарски пасош,тие веќе тука работат,не се сите невработени,а има голем дел и што се на видни функции во Македонија.А ова второво што го спомна,за идентитет,ќе ти кажам само едно,незнам кое годиште си!Ако си живеел во СФРЈ,и си имал таков пасош,сега би ти било јасно.Ако сеуште постоеше таа држава,каде ќе ти беше тебе овој македонски национализам,бидејќи каде и да одеше во светот со тој пасош,сегде ќе беше југословен.А сегашната можност е подобра и од тогаш,сега можеш континуирано да ги имаш и двете државјанства,како бугарското,така и македонското.

Член од
9 февруари 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Me interesira nesto vo vrska so procedura na vadenje bugarski pasos ( nema nikade spomnato vo temava). Sakam sama da ja pocnam procedurata bez posrednici I me interesira dali site dokumenti (izvod,lekarsko I potvrda od sud) treba da se prevedat na bugarski I da se zaverat kaj notar I kolko cini toa odprilika. I ako e zapoznaen nekoj vo vrska so adresa sto treba da se prikaze tamu. Koga treba da se dostavi dali koga se podnesuva za drzavjanstvoto ili posle za pasos I dali treba nekoj dokument za taa adresa ( ako treba od kade se vadi) ili samo se popolnuva nekoja adresa sto postoi vo Bugarija?

Член од
23 октомври 2010
Мислења
243
Поени од реакции
86
Me interesira nesto vo vrska so procedura na vadenje bugarski pasos ( nema nikade spomnato vo temava). Sakam sama da ja pocnam procedurata bez posrednici I me interesira dali site dokumenti (izvod,lekarsko I potvrda od sud) treba da se prevedat na bugarski I da se zaverat kaj notar I kolko cini toa odprilika. I ako e zapoznaen nekoj vo vrska so adresa sto treba da se prikaze tamu. Koga treba da se dostavi dali koga se podnesuva za drzavjanstvoto ili posle za pasos I dali treba nekoj dokument za taa adresa ( ako treba od kade se vadi) ili samo se popolnuva nekoja adresa sto postoi vo Bugarija?
Ова тешко некој да ти го каже само така, затоа се посредниците.

Член од
30 мај 2011
Мислења
554
Поени од реакции
130
Трошковите ќе ти искочат исто само ќе се малтретираш повеќе.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.596
Поени од реакции
1.920

samo pisi kolku godini si, ama bez lazenje?

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Еве го моето лично мислење по однос на оваа тема:
Прво ....Јас немам и не планирам никогаш да земам бугарски пасош
Второ.....Тие кои земаат за да ја прехранат својата фамилија а претходно пробале на секоаков можен начин да најдат работа и слично НИКОЈ НЕМА ПРАВО ДА ГИ ОБВИНУВА бидејќи да не даде господ да си им во кожа ( ОВОЈ ПРОЦЕНТ Е МНОГУ МАЛ)
Трето.....Во оваа група спаѓаат сите оние кои кои и жената ќе си ја продадат само да дојдат до пари,бидејќи тие веќе таткото дедото ги продале и ги направиле тоа што не се благонадежни блгари.....Е ОВА СЕ ВИСТИНСКИТЕ ГНАСИ НА МАКЕДОНИЈА

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom