BJJ - Brazilian jiu jitsu

• Креатор на темата Креатор на темата Banana Man
  • Време на започнување Време на започнување
Имам желба да почнам да тренирам BJJ... е сега имам неколку прашања. :) Која е цената за членарина низ клубовите во Скопје, колку тренинзи имаат, колку чини опремата за тренинг и дали воопшто има некоја посебна опрема? Мислам дека има некој клуб во околината на Водно тука некаде но не сум сигурен, така сум разбрал од братучедми кој тренира подолго време...
има 2 клуба за ВЈЈ. карлос маја, и ROOTS(the strongest). јас тренирам во ROOTS. 1200 месечно 3 пати во неделата. вторник и четврток од 20 и 45 до 22 и 15, сабота од 11 и 30 до 13 ч.
ти треба кимоно- околу 3500-4000 ден. имаш во прајд на железничка.
клубот се наоѓа во кисела вода - ОУ Партение Зоогравски.
за повеќе инфо http://www.thestrongest.mk/kategorija/2/bjj/1

Имам желба да почнам да тренирам BJJ... е сега имам неколку прашања. :) Која е цената за членарина низ клубовите во Скопје, колку тренинзи имаат, колку чини опремата за тренинг и дали воопшто има некоја посебна опрема? Мислам дека има некој клуб во околината на Водно тука некаде но не сум сигурен, така сум разбрал од братучедми кој тренира подолго време...

Карлос Маја БЏЏ е близу Католичка
Термините се:
- понеделник, среда, петок, 18:30-20:15
- сабота,12-14 (open mat)

900 денари месечно, за нови членови има 33% попуст

Карлос Маја БЏЏ е близу Католичка
Термините се:
- понеделник, среда, петок, 18:30-20:15
- сабота,12-14 (open mat)

900 денари месечно, за нови членови има 33% попуст

ke mi treba kimono?? i dali znae nekoj kako se odvivaat treninzite i dali e okej?? sakam da pocnam ali neam pari za kimono momentalno

ke mi treba kimono?? i dali znae nekoj kako se odvivaat treninzite i dali e okej?? sakam da pocnam ali neam pari za kimono momentalno
изгледа да, the gracie way is the gi way
кимоно можеш и да си сошиеш околу 5000 илјадарки ќе ти требаат според мене

Нема потреба од кимоно веднаш. Види прво месец-два дали ти се допаѓа спортот, па ако ти влезе под кожа лесно ќе се најде кимоно :)

Нема потреба од кимоно веднаш. Види прво месец-два дали ти се допаѓа спортот, па ако ти влезе под кожа лесно ќе се најде кимоно :)
тренинзи без кимоно немате така ??

луѓе ај малку за BJJ да збориме :D каква е вашата игра? кој гард го користите? што највеќе ви лежи?

луѓе ај малку за BJJ да збориме :D каква е вашата игра? кој гард го користите? што највеќе ви лежи?
нуб сум сеуште ама најчесто користам затворен гард не многу висок, не ризикувам многу со отворени гардови, имам фатено омоплата неколку пати и триангл, sweep от го правам едноставно со underhook ногата на противникот

и јас последно време само спајдер гард работам, и гледам триаголник од спајдер да направам, ама тешко ми иде некако
основен свип http://www.youtube.com/watch?v=CRJ_8uwHHF0 :D
ооо спајдер гард, многу си напред ти бе друже, мене спајдер гардот ми изгледа премногу комплициран, иначе најприродно ми е од гард да одам на flower sweep или од тука полуга на рака
vinny ќе демонстрира тука :)

иначе дечки ајде ако има некој да кажи некој вежби за дома за кондиција и цврстина, да влезам во форма, а и за еластичност пошо тоа ми е и малку критично

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom