Божјите својства во Куран и Библија

• Креатор на темата Креатор на темата Muki-20
  • Време на започнување Време на започнување
Тогаш нема што да зборуваме понатаму,а и не би требало да коментираш на вакви теми ако немаат вредност за тебе.
Затоа имаат вредност други работи....меѓу тие е и таа да ако некој одинакај провалија да му викнам....да го алармирам.

8.Дали е праведно децата да одговараат за гревовите на своите татковци?

Ако Бог смета дека гревот од човекот мора да биде отстранет на овој или на оној начин, тогаш и децата ќе трпат/страдааат за гревововите од своите родители, кои (гревови) самите родители не ги исповедале и за кои не се покајале.

Затоа имаат вредност други работи....меѓу тие е и таа да ако некој одинакај провалија да му викнам....да го алармирам.
Убаво од тебе.
Ти пожелувам успех.
Поздрав.

одлично видео онака како за тебе,од човек што бил христијанин и примил ислам :)
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 06:23 ---
А јас одам да си ја извршам утринската молитва и да спијам :)
Поздрав.
Другар,јас никакви елементи на религија не видов во видеово.Само-борете се,убивајте ги,колете ги.На што те асоцира ова,ако не на воена доктрина?

ајде јас за инат на душичето соулче да кажам и да ви посолам памет
што прво ми падна на памет од позитивните работи на с.книги
еве кај ислам ми се свиѓа тоа што бара после секој однос човекот цел да се избања
ако сум против бигамија бар ги учи мажите дека не треба да ги двојат жените
тоа што мухамед не ги делел своите луѓе на омилени и помалку мили туки сите исто ги почитувал
кај христијанство ми се свиѓаат многу работи ама ај да не ги пишувам да не испадне си го фалам своето
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 18:41 ---
ај да продолжам
исто ми се допаѓа тоа што кажува да се биде трпелив кон сопругата , да ја почитува да ја охрабрува и да ја поддржува а не да ја принудува да ја омаловажува да не се жали и да не ја критикува

соулче плачеш дека има подобри луѓе од тебе кои не го гледаат само злото? ако ако плачи

ајде јас за инат на душичето соулче да кажам и да ви посолам памет
што прво ми падна на памет од позитивните работи на с.книги
еве кај ислам ми се свиѓа тоа што бара после секој однос човекот цел да се избања
ако сум против бигамија бар ги учи мажите дека не треба да ги двојат жените
тоа што мухамед не ги делел своите луѓе на омилени и помалку мили туки сите исто ги почитувал
кај христијанство ми се свиѓаат многу работи ама ај да не ги пишувам да не испадне си го фалам своето
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 18:41 ---
ај да продолжам
исто ми се допаѓа тоа што кажува да се биде трпелив кон сопругата , да ја почитува да ја охрабрува и да ја поддржува а не да ја принудува да ја омаловажува да не се жали и да не ја критикува

соулче плачеш дека има подобри луѓе од тебе кои не го гледаат само злото? ако ако плачи

:)
Ednostavno,zakluciv deka so vas samo na vas jazik mozam da se razberam. Pod "Vas" ne se odnesuva do sekoj hristijanin,normalno,tuku do odredeni provokatori tuka.
Jas cela tema otvoriv (ama koj ke svati) za ponasanjeto vase da vi kazam deka ni troska ne dolikuva so ona (normalno ubavoto) koe Isus go bara vo biblijata od vas.
Jas da ti pisuvam sto mislam za Isus i Marija,ke ispadne deka ne postoi Hristijanin koj poveke gi saka i od naj slabiot musliman.
Znam jas koj sum,ne moram i nema potreba tebe da ti se pravdam.
Sekako,ne treba i ti da ni se pravdas tuka nam,si se poznavas kakov si vnatre vo sebe i jas si se poznavam kakov sum vnatre vo sebe. Koj ima omraza nepravedno i neposteno prema nesto i nekogo,ne da e musliman,bradata po zemi da mu bide,ke bide kaznet za toa.
Zatoa,jas znam koj sum i sto sum i kolku mrazam i kogo mrazam,kolku i kogo sakam,kolku i prema kogo sum praveden i nepraveden....
Jas ne ziveam za narodot,ziveam za Allah dz.s i se spremam za sudniot den,ne mi e voopsto groza eden glupav sto ke kaze i napise. Drug e toj sto ke mi sudi za dusava moja "izgubena" i Toj neka bide zadovolen so nea,ti nemoj.
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 20:25 ---
A sto se odnesuva do Svojstvata Allahovi dz.s,eden Kur'anski aet ke napisam koj na mnogu ubav nacin opisuva eden vistinski Bog,Stvoritel,Sozdatel:

Allah je - nema boga osim Njega - Živi i Vječni! Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji! Ko se može pred Njim zauzimati za nekoga bez dopuštenja Njegova?! On zna šta je bilo i prije njih i šta će biti poslije njih, a od onoga što On zna - drugi znaju samo onoliko koliko On želi. Moć Njegova obuhvaća i nebesa i Zemlju i Njemu ne dojadi održavanje njihovo; On je Svevišnji, Veličanstveni!

:place::place::place::place::place::place::place::place::place::place:
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 21:43 ---
ме трогна твојот “искрен пост’
тој ке пишел нешто добро за христијанство па згора на тоа и повеке од нас знаел
абе оди бегај тамо само знаеш змии од уста да вадиш
до сега ни 1 мало добр зборче не ти излезе
ете која е разликата
јас ниту една тема не отворив со цел тебе да те невредам
пребарај ке видиш
ама кога провоцираш е тогаш е мило за драго
ај бркај работа

:place::place::place::place::place::place::place::place::place::place:
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 21:43 ---
ме трогна твојот “искрен пост’
тој ке пишел нешто добро за христијанство па згора на тоа и повеке од нас знаел
абе оди бегај тамо само знаеш змии од уста да вадиш
до сега ни 1 мало добр зборче не ти излезе
ете која е разликата
јас ниту една тема не отворив со цел тебе да те невредам
пребарај ке видиш
ама кога провоцираш е тогаш е мило за драго
ај бркај работа

Jas ti se izvinuvam sto se pronaogjas vo sekoj moj post.
Ako si primetil deka greski pronaogjam samo vo Hristijanstvoto,toa e vas nedostatok. Nema tema vo koja bi pisuval za pozitivnosta kaj hristijanstvoto.

Taka te uci Biblijata tebe,milo za drago ili da go zavrtis i drugiot obraz ?
Bidi hristijanin i drzi se do zapovedite. Ili e nevozmozno da se bide vistinski hristijanin ?

Jas ti se izvinuvam sto se pronaogjas vo sekoj moj post.
Ako si primetil deka greski pronaogjam samo vo Hristijanstvoto,toa e vas nedostatok. Nema tema vo koja bi pisuval za pozitivnosta kaj hristijanstvoto.

Taka te uci Biblijata tebe,milo za drago ili da go zavrtis i drugiot obraz ?
Bidi hristijanin i drzi se do zapovedite. Ili e nevozmozno da se bide vistinski hristijanin ?

ТИ РЕПЛИЦИРАШЕ НА МОЈ ПОСТ
А НЕ СЕ ПРОНАЈДОВ ВООПШТО
А АКО НЕМОЈ МИ УРДИ ШАМАР ЈАС КЕ МУ ВРАТАМ ДВА ( пошто гледам погрешно си го разбрал тој дел во христ. - не се мисли буквално ) ;)

А АКО НЕМОЈ МИ УРДИ ШАМАР ЈАС КЕ МУ ВРАТАМ ДВА ( пошто гледам погрешно си го разбрал тој дел во христ. - не се мисли буквално ) ;)

Убао разбрал тој:P

Само провоцира:D

Ама толку му сече.

Oooo.... dobronamernata i mola dusa dva ke mu vozvratelaa...
Sega si go pokaza vistinskoto lice i tvoeto i na toa sto te uci biblijata.

ccccc.....

Oooo.... dobronamernata i mola dusa dva ke mu vozvratelaa...
Sega si go pokaza vistinskoto lice i tvoeto i na toa sto te uci biblijata.

ccccc.....
ти немаш ни П од познавање на библијата
ги познаваш само работите што ти ги превртел оџата со перењето на твојот мал мозок
а твоето лице оддамна го видовме
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 22:11 ---
Убао разбрал тој:P

Само провоцира:D

Ама толку му сече.

3 факт

ти немаш ни П од познавање на библијата
ги познаваш само работите што ти ги превртел оџата со перењето на твојот мал мозок
а твоето лице оддамна го видовме
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 22:11 ---

3 факт
A vikas ako nekoj eden samar ti dade ti dva ke mu opnes ?
Tipicno hristijanski.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom