stick figure
#MiaSanArsenal
- Член од
- 2 мај 2010
- Мислења
- 4.811
- Поени од реакции
- 3.705
Гледав на јутуб гејминг со таа графичка, и прилично добро оди.
Имаш мала грешка,нема таков модел i5. Значи тоа што си го напишал е i3-ка.Имаат грешка на страната на AMC. Матичната има два слота за RAM,значи немаш можност за надградба (по претпоставка дека тие 4 гига се две плочки од по 2 гига,бидејќи плочка од 4 гига е доста скапа во моментов). И графичката нема да ти биде доволна,доплати уште 20тина евра за GTS250Intel Core i5 530 2.94 GHz 4MB/1156 Socket BOC
MB Foxconn H55 MXV
4 GB DDR3 RAM
500 GB HDD
GeForce GT240 1GB SDDR3 AC Cooler/VGA/D-SUB/HDMI/550/1340/1600 MHz
DVDRW
цена: 27.990
добар е?
Oстај ти што си гледал, не вреди да ја купиш таа карта.Гледав на јутуб гејминг со таа графичка, и прилично добро оди.
Скупо, по малопродажни цени излегува околу 32.000 денари максимум.CPU: AMD Athlon II X4 630 2.80GHz 4x512 L2 Cache, Socket AM3 95W BOX
MB: ASUS M4A785TD-V EVO
RAM: Corsair 2x2GB DDR3 1333MHz
VGA: Ati Radeon HD5750
HDD: Western Digital 500GB 7200rpm 16MB Cache Sata-II
DVD-RW: LG DVD/RW GH22NS40 Black SATA
CASE: DLC-MG858 Mid Tower ATX
PSU: CM GX 650W RS650
Дали може да се отиде со Antec или GlacialTech (напојување) бидејќи немам толку пари за трошење во моментов
Инаку цената на конфигурацијата ( од соработници со СЕТ ) е 38.000, нереално зар не ?
Замени го тоа напојување со Real Power Modular, 520W исто од Cooler Master. Воедно и заради тоа што GX серијата не се покажа баш добро, и онака 650W се премногу за таа конфигурација. Која цена е рамот? мислам дека заради тоа е скапа конфигурацијата. Друго кој модел на Антек?CPU: AMD Athlon II X4 630 2.80GHz 4x512 L2 Cache, Socket AM3 95W BOX
MB: ASUS M4A785TD-V EVO
RAM: Corsair 2x2GB DDR3 1333MHz
VGA: Ati Radeon HD5750
HDD: Western Digital 500GB 7200rpm 16MB Cache Sata-II
DVD-RW: LG DVD/RW GH22NS40 Black SATA
CASE: DLC-MG858 Mid Tower ATX
PSU: CM GX 650W RS650
Дали може да се отиде со Antec или GlacialTech (напојување) бидејќи немам толку пари за трошење во моментов
Инаку цената на конфигурацијата ( од соработници со СЕТ ) е 38.000, нереално зар не ?
мене ме интересира колкава ватажа треба минимум (реална се разбира)Замени го тоа напојување со Real Power Modular, 520W исто од Cooler Master. Воедно и заради тоа што GX серијата не се покажа баш добро, и онака 650W се премногу за таа конфигурација. Која цена е рамот? мислам дека заради тоа е скапа конфигурацијата. Друго кој модел на Антек?
Бидејќи конфигурацијата ни ти е хај енд ја би ти препорачал да си земеш чифтек и да заштедиш некои си 2000 денари и јаче. Иначе за таа конфигурација околу 400W горе доле, е сеа финтата е што ниедна конфигурација не треба да го користи напојувањето што е во неа повеќе од 75% (бидејќи нечини да биде оптеретено) твојата реално влече едно 300 во просек просечно, така да со 450W таман ќе биде.мене ме интересира колкава ватажа треба минимум (реална се разбира)
доволно е 500 вати?
Тоа напајање е катастрофа, земи си Чифтек, од 500W real power, околу 3000 е во Мебиус. Рам, земи го поефиниот и ич да не се замараш, ако има видна разлика во цените. Ако се работи за 100/200 денари земи Кингстон. Друго, 500W е премногу за таа конфигурација ама ајде за да оставиш простор за некој апгрејд во иднина.Вака, не можам за сите посебно да цитирам така да пронајдете се
Компјутер Шоп во Тетово, вика 38.000 додека сите други 31.500-32.000
Модел на антек непознат ( кажете вие ).
Цена на рам. околу 120 евра мислам дека беше
Инаку за конфигурацијава треба минимум 500 вати....
Прашања
Што мислите за
МоБо: 785GM,AM3, AMD785G+SB710, 4DDRIII, 1PCI-Ex16, 1PCI-Ex1, 2PCI, 5SATA2, GbLAN,1eSATA, Heatsink, Crossfire (MSI)
PSU:GlacialTech 550W INTELIGENT REAL POWER
RAM:2x2GB Apacer DDR3 или Кингстон обете на 1333
?
Не планирам дел по дел да земам компјутер. сакам листот со компонентите да го однесам и да им кажам монтирајте.Тоа напајање е катастрофа, земи си Чифтек, од 500W real power, околу 3000 е во Мебиус. Рам, земи го поефиниот и ич да не се замараш, ако има видна разлика во цените. Ако се работи за 100/200 денари земи Кингстон. Друго, 500W е премногу за таа конфигурација ама ајде за да оставиш простор за некој апгрејд во иднина.
Aко е така замени го ова напајање со GX Cooler Master, ако има некое поефтино од иста серија земи го тоа, а доколку нема такво ќе мораш тоа од 650W како единствена опција. Матичната ако не оверклокуваш или ако не ја користиш за несекојдневни работи нема многу да ти смени имам многу другари со тапа матични и веќе со години немаат проблем, значи зависи и од тоа како ќе ти се погоди.Не планирам дел по дел да земам компјутер. сакам листот со компонентите да го однесам и да им кажам монтирајте.
( имам и услов за нив - не ставајте пломба xD )
Надополнување --
А за матичната ?
550w е поефтино за 10-12 евра. Не прават толку пари проблем така да ипак би одел со 650ката.Aко е така замени го ова напајање со GX Cooler Master, ако има некое поефтино од иста серија земи го тоа, а доколку нема такво ќе мораш тоа од 650W како единствена опција. Матичната ако не оверклокуваш или ако не ја користиш за несекојдневни работи нема многу да ти смени имам многу другари со тапа матични и веќе со години немаат проблем, значи зависи и од тоа како ќе ти се погоди.