Divider
Seraphim
Keleshlaana be. KOmunjarski rodosveren ranonebudnik.Тој тој, Комуњарата
--- надополнето: 31 јануари 2013 во 18:21 ---
Не приметив. Добро прашање, арно ама многумина не прават разлика. Ти што мислиш?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Keleshlaana be. KOmunjarski rodosveren ranonebudnik.Тој тој, Комуњарата
--- надополнето: 31 јануари 2013 во 18:21 ---
Не приметив. Добро прашање, арно ама многумина не прават разлика. Ти што мислиш?
Будизмот има повеќе заедничко со атеизмот него било која религија, ако се постават број на паралели со едното и со другото.
Сигурен си? Ако си мислел на Аврамските да, точно, но со Хинду, Шинто, Џаинизам........, и тоа како има повеќе сличност.Будизмот има повеќе заедничко со атеизмот него било која религија, ако се постават број на паралели со едното и со другото.
Има заедничко НЕ Е исто со еднакво
Во суштина/паралели/слично не е еднакво или исто. Читај го насловот.
Шо да го читам пишува дали атеизмот е еднаков на будизмот и имаш да гласаш со Да и со Не. А ти тука ми кажуваш имаат нешто заедничко, па нормално дека имаат. Поентата e дали се едно исто
Доналдиљо....ај да у гласаме ДА, па да не подучи како да се разбудиме, бар дефинитивно да знаеме како не, за да си се донаспиеме??
Само ако го замолиш,ама онака да го гледаш со натажен поглед и насолзени очи,може и ќе се смилува да подучи.Инаку-не.Нема да не подучи нас. Не смета за изгубени случаи.
Него за другиве помладиве што читаат, што не се сеуште изгубени, да стори себап, па да помогне.
Не сум запознаен со будизмот како религија, ама како ми изгледа edno te исто како и кај другите религии е. Нема врска едно со другоНе приметив. Добро прашање, арно ама многумина не прават разлика. Ти што мислиш?
Не сум запознаен со будизмот како религија, ама како ми изгледа edno te исто како и кај другите религии е. Нема врска едно со друго![]()
Епа запознај се па процени, не вака ...
За да биде религија треба да има комплексен и централизиран вербен систем. Не можеш филозофија да наречеш религија.