Кутрата непризнаена држава Палестина, која неодамна беше признаена од страна на УНЕСКО и беше примена како полноправна држава членка на УНЕСКО, со финансиски средства од УНЕСКО набавуваше копии од Мојата Борба на Адолф Хитлер, не за во библиотеките, туку како задолжителна книга за учениците во основните училишта. После ова УНЕСКО ги повлече финансиските средства за Палестина, но штетата веќе е направена, учениците во палестинските основни училишта, со амин на Фатах и Хамас, учат за основните цели на Хитлер и на нацистите, не знам како тоа ќе придонесе за траен мир на источното крајбрежје на Средоземното Море.
Не знам што учат палестинците во камповите за обука, сум ја читал мојата борба, идеологијата што ја пропагира хитлер, воопшто не се разликува од тоа што го прави Израел.
На израел цело време му треба животен простор па мора насилно да се проширува.
Жртвата сега станува џелат.
Гледајќи ја втора светска војан имав перцепција дека евреите се колатерална штета, анализирајќи ги постапките на израел, почнувам да се запрашувам дали нео-нацизмот допрел посуштински до природата на народите и видел нешто за што повеќето од нас сеуште сме несвесни.
Анализирај ја целокупната еврејска историја, низ сите векони они се прогонувани и тепани. Не може цел свет да не чини а они да се во право.
Се додека Израел гради врз сопствена територија, за мене тоа е прифатливо и воопшто не ме интересира кој е ставот на светот околу тоа. На крајот на краиштата, ставот на светот беше дека Садам Хусеин поседува оружје за масовно уништување, поради што мораа да го окупираат Ирак, ставот на светот беше дека Осаба бин Ладен се крие во Авганистан, поради што и него го окупираа, а бин Ладен го лоцираа и го убија не во Авганистан, туку во Пакистан. Ставот на светот до денешен ден е дека таканаречената Арапска пролет со себеси носи слобода и демократија, додека во реалност тоа е Арапска зима, бидејќи секаде каде што поминала, со себеси има донесено се и сешто освен слобода и демократија.
Која е таа негова територија. По кое право ја има таа територија Израел.
Ова е исто, имаш ти куќа и дворно место од 1000м2, и доаќам јас и ти градам куќа во дворот, пошто сум јак, имам партија позади мене, сите комшии се со тебе, те подржуваат, ама попусто , им пуштам рекетари и не можат да зуцнат. И јас тврдам дека тука правам куќа оти на прадедоми на сон му се сонило дека господ тоа место за него го предодредил, па заеби ти закони и право, предание јас имам и тоа е мое место сега.
Е ај сум ја напрајл куќата, нејсе, ти што да прајвиш тоа е, кај сила нема правдина, поминале неколку години, и јас почнувам да ти ја померувам оградата, прво сакам дворно место, па после сум ти ја померил гаража за колата да направам, па после сум ти ја померил за базен да направам, цело време ненаситен сум.
Излагаат децата твои пред куќа да играат, и ми влагаат во мојата бафча ми ги корнат доматите и другиот зеленчук, за инат дека тоа била земја на татко им кој некој им за узурпирал, и јас целиот таков попален од случката ги претепувам твоите деца, и уште низ град се жалам кои дивјаци биле тие бе, да не знаат граница што е, да не почитуваат куќен ред и добврососедски односи.
Мислам дека немам потреба да продолжувам со приказнава,
Ја свато поентата
Од тука, следува мојот личен заклучок дека ставот на светот е толку изопачен, испревртен и пред се, неиздржан, така што Израел оправдано ги игнорира тие кои си даваат право да му кажат дали треба или не треба да гради врз сопствена територија.
Потполно си во право дека светот е изопачен, целиот свет го подржува израел, цело време мижи пред неговите масакри, он тепа стотици палестинци годишно и никому ништо, ама овие пукаат со ракети од кои гинат 5,2 израелци годишно, следствено палестинците се терористи.
Која логика е тоа.
Над 90% од сите масакри спомнати на оваа листа не се спроведени од страна на Израел, а се изведени врз цивили.
Ти го оправдуваш ова ?
Јас никогаш не сум оправдувал ниту ќе оправдувам масакри и убиство на невини цивили, па која и да е целта или позадината на тоа.
Ако ги погледнеш убаво линковите што ти ги пратив во претходната порака, убаво ќе видиш кој кому и во која мера прави масакри.