MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
Каде напишав дека Карелин и Кураев се Свети Оци?Откога Карелин и Кураев се светии?!? Од кога се свети оци?
Пак си праиш бајрам со шије-ми-га-џуро извори и жими-мајка-така-пишува не-цитати.
Све сами гимнастичари...
Или, полесно Ти е да ми ги извртиш зборовите, па после ќе ми кажуеш прикаски дека сум се повикувал на несоодветни извори?
Еве, пред мене е книгата „Нема спасение надвор од Црквата„ од ѓак. Кураев (не е од арх. Карелин, моја грешка...), каде во насловот „Човечката и божествената жртва„ (стр. 103), посочен е случајот со киднапирањето на 35 кинески трговци (стр. 110), во 1912 г., убиени/заклани од извесен монголец Џа-лама, познат а како „Велик Црнобог„. Тоа бил обред, т.н. „осветување на знамињата„. Настанот е наведен во книгата „Главата на Џа-лама„, напишана од И. Ломакина, издадена 1992 г.
Ете, имаш повеќе податоци, а Ти, верувам, и понатаму ќе користиш изрази, со кои ќе се обидуваш да ја извртиш реалната слика за будизмот, а од друга страна, ќе ги омаловажуваш сите, кои не се во склад со Твоите убедувања.