Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
5twbup.jpg

Зошто оваа слика ја поставуваш сега? Не е ништо ново колку што можам да забележам, ова можеше да се постави пред 1 година... колку што знам ова беше четвртата титула на Новак во Мелбурн.... :unsure:

Нека не тресе зелени Агаси, Новак најјак тенисер на сите времиња, my ass. Треба уште милијарда фурни леб да изеде за да дојде до тој епитет.

Уште ли не ви е јасно како идат работите со АТП и нивните ПР агенти? овој Агаси, 3 смени, Виландер над 5, коментаторите и новинарите нема ни да ги ставам во муабет.

Порано беше Федерер, после беше Надал, потоа Мареј, па сега Ноле, кој доминира, тој е најдобар во моментот, сензационализам, лаги и маркетинг, сите се за нив најдобрите на сите времиња во одреден период, кога не им иде, нагло некој нов се појавува.

Уште ли не ви е јасно како идат работите со АТП и нивните ПР агенти? овој Агаси, 3 смени, Виландер над 5, коментаторите и новинарите нема ни да ги ставам во муабет.

Порано беше Федерер, после беше Надал, потоа Мареј, па сега Ноле, кој доминира, тој е најдобар во моментот, сензационализам, лаги и маркетинг, сите се за нив најдобрите на сите времиња во одреден период, кога не им иде, нагло некој нов се појавува.
Тоа заборавив да го пишам во мојот пост, да не тресе зелени освен ако не е новинарска измишљотина, а најверојатно е, стандард шема после секој турнир.
Сеа следен турнир каде што ќе настапуваат најјакиве кој е? Некоја 500ка или 250ка? Знам само дека Рафа ќе игра во Чиле од 4ти февруари.

Честитки за Новак. Мареј се изнаигра финалиња. Штета шо го нема Надал да го застани во полуфинале.

Абе не го сакам ич признавам, ама понекогаш што се вика дркам на неговата игра, моментално е пред сите, бр.1 што се вика НАЈЗАСЛУЖЕНО... далеку е најдобар во историјата ама полека полека иде кон најдобрите, на негови години толку Гренд Слема, башка Аустралиан му лежи максимално... Честито и што побрзо да се врати РАФА!!

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Новак најјак тенисер на сите времиња.... Види види шо се не ќе прочиташ.

Зошто оваа слика ја поставуваш сега? Не е ништо ново колку што можам да забележам, ова можеше да се постави пред 1 година... колку што знам ова беше четвртата титула на Новак во Мелбурн.... :unsure:

Оваа слика е ставена денеска од негова страна, на неговиот фб фан пејџ... Како што гледаш, пишува Hi3tory, па сигурно со 3 освоени АО не влегува во Историјата, бидејќи од порано има и други со 3+ освоени АО... Значи три во серија, со тој податок влегува во Историјата... Е само што нема слика од денешниот трофеј, ама се знае на што алудира со тоа Hi3tory...

abe Agasi malce pretera osven da ne e nekoja igra na zborovi .Najjak ne e Najdobar mislam.
Kako i da e ,rabotite se odvivaat vo toj pravec .Vremeto raboti za Novak .Rekordite pocnaa da pagaat

На Агаси изјавата е извадена од контекст, типична балканска работа....

Ne znam so ne e jasno. Najdobar vo istorijata sega za sega ne e ..prasanje i dali ke bide..ama da negirate deka momentalno ne e najdobar, e ne znam so da vi recam.
Za finaleto, mislam deka lesno trebase da si go resi vo 3 seta ..steta so ne gi iskoristi tie 5 brejk topki.
No i ovaka e dobro..malce neizvesnost (:
Za toa dali bil atraktiven mecot ili ne..sekoj so razlicen vkus
.so takov defanziven tenis koj go igraat poveke i ne moze da bide. Znam deka vi e malce krivo so gi nema vasite teniseri vo zavrsnicata..ama toa e ...se menuvaat vreminjata .

Inace malce off. topic ..Federer go otkaza ucestvoto na Masters turnirot vo Miami .
I izvinete za latinicata od mobilen sum.

Новак е број 1 во моментов, no doubt.

Честитки за Ноле. Оди се на повисоко и повисоко ниво. :) Без дилема број 1 во моментов. За најдобар во историјата, сеуште е далеку. :) Искрено, мислам дека полека полека времето на Федерер завршува. Почнаа да го јадат годините. Ќе игра тој на високо ниво, ама ќе треба ептен да се испоти за да освои повторно Гренд Слем. :) Мислам дека единствено Надал може да го сопре Џоковиќ, само ако се врати во вистинската форма. По навика навивав против Надал на секој голем турнир. Сега едвај чекам да се врати, бидејќи од друга страна ептен го почитувам како тенисер. :)

Толку од АО годинава. Ноле си зеде заслужено, Мареј уште еден пораз во финале. Имавме неколку ептен интересни натпревари. Го следев турнирот колку можев, дали во живо, дали репризите потоа. Фатив спортска еднаш, ама на крај фитка испаѓа кога ќе си соберам парите што сум ги ставил наредните денови. И тоа е тоа. :D

Оваа слика е ставена денеска од негова страна, на неговиот фб фан пејџ... Како што гледаш, пишува Hi3tory, па сигурно со 3 освоени АО не влегува во Историјата, бидејќи од порано има и други со 3+ освоени АО... Значи три во серија, со тој податок влегува во Историјата... Е само што нема слика од денешниот трофеј, ама се знае на што алудира со тоа Hi3tory...

Џабе, не сте оргинални :D

Hi7tory е појако и понедостижно, знаеш на што мислам. :rolleyes:

Џабе, не сте оргинални :D

Hi7tory е појако и понедостижно, знаеш на што мислам. :rolleyes:

Hi3tory за АО, а тоа со седумката е за РГ... Не ти опали финтата... А за седумката на АО, има време, сеуште е рано, но не е недостижно ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom