Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
На 4 му ја ветиле, на 6 го склучиле бракот, на 9 години ја обесчестил за прв пат.ne be greska si i ti i toj jas kazuvam imala samo 4 godini
На 4 му ја ветиле, на 6 го склучиле бракот, на 9 години ја обесчестил за прв пат.ne be greska si i ti i toj jas kazuvam imala samo 4 godini
dpbro be kefser sto ja sokrivate vistinata aman vise ja izlitivte rabotavane be greska si i ti i toj jas kazuvam imala samo 4 godini
toj go kazuva ona sto go slusnal, no dalie verodostojno,dpbro be kefser sto ja sokrivate vistinata aman vise ja izlitivte rabotava
pa eve sam covekot edno kazuva vie drugo
ili razlicno gi ucat niv tamo a razlicno vas ovde ?
постојат многу теории за годините кои ги имаше кога Ајша се омажи за Мухамед и тие се користат интензивно како за напади така и за одбрана на исламот. Тоа е плодна почва за секакви теории од проста причина. Не се знаи кога Ајша е родена, така да не се знаи ни колку години имаше кога се мажи за Мухамед. Распон на годините кои ги имаше кога се омажи Ајша кај различно “теоритичари“ се движи од 3 - 27 години. Фактите кои можат да се земат поозбилно во предвид за годините на Ајша се:На 4 му ја ветиле, на 6 го склучиле бракот, на 9 години ја обесчестил за прв пат.
taka neka bide , ti se slusasНа 4 му ја ветиле, на 6 го склучиле бракот, на 9 години ја обесчестил за прв пат.
Абе пријателе не е битно дали е 6 или 9 или 14.taka neka bide , ti se slusas
abe sto da ti recam jas ne svakam ti svakas ti se slusas be priatele. bitna e poentataАбе пријателе не е битно дали е 6 или 9 или 14.
Битна е поентата.
Ама ти не ја сфаќаш.
Beric be drugarcino,toa se zavisi od vas i od nas.Ме боли ташакот некој човек пред многу векови дали бил педофил, според денешни мерила, или не.
Миљон пати побитно е да престане муслиманскиот терор и да не дозволуваме тука да ни се случува, тоа што се случува со немуслиманите во доминантно муслиманските земји.
Da site gi pravata ama ne masovno i vo imeto na Isus Hristos ili Buda.... Nema nitu edna budisticka ili Hristijanska oraganizacija koja sto ubiva nevernici...I da ima sigurno bi ja sprecile i ne bi ja podrzale...kaj vas toa ne e slucaj.Beric be drugarcino,toa se zavisi od vas i od nas.
Secij teror be dete treba da prestane,zosto muslimanskiot samo ?
Kaj moze covek da go postigne ona sto vie go imate poistignato za dva dena.
Slobodno za vo Ginisova kniga za rekordi za ubivanje moze da ve stavat.
Takvi ima sekade be druze.
Budistite,za koi se ljubi da se kaze deka se naj miroljubivi (ko djoa) eve gi:
http://www.google.com/search?hl=en&q=myanmar muslims killed&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41524429,d.Yms&biw=1024&bih=628&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=rGEEUcS8I8nh4QSj5IH4AQ
Covek tamu da te cita kade sto se pisuva za ovie,moze da mu se sopovraka kako i tamu albanci mesas.
Ovie sranja be Beric SITE GI PRAVAT. Ako realno svetot go poglednes,ke svatis deka muslimanite se naj mnogu terorizirani vo svetot. Ama nenasiten covek na Muslimanski zrtvi,nemoze da vidi.
Vrati se malku nazad,Vladikata Vasilie ke ti kazi.Da site gi pravata ama ne masovno i vo imeto na Isus Hristos ili Buda.... Nema nitu edna budisticka ili Hristijanska oraganizacija koja sto ubiva nevernici...I da ima sigurno bi ja sprecile i ne bi ja podrzale...kaj vas toa ne e slucaj.
Nemora 21 vek sme ....od Istorija nema fajde...Ziveam vo realnosta...Vrati se malku nazad,Vladikata Vasilie ke ti kazi.
I klikni go linkot,ne panici,ke gi vidis i budistite.