“Муслиманскиот прогон на Христијаните во светот“ според Институтот Гејтстоун

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Гејтсоун институтот, чие дејствување е за секаква пофалба, неправедно не ги спомена, ниту еден, од настаните во Македонија.
Добро би било да бидат запознаени.
како може да ги контактираме -информираме
???
--- надополнето: 28 јануари 2013 во 00:25 ---
Не можеше да бидеш попатетичен, нели?
абе некои се сеуште во 13 век

Така е брате,
ехмулидхулијсухлах

Така им треба на каурите во Египет, Либан, Ирак, Турска, Либија, Пакистан... арно им праат нашите браќа маченици...
глеј само они шо праеле пред 1000 години.....

Vo Egipet,Liban i site drzavi Islamski koi gi spomna,do vcera hristijani vladeeja. Vo tie drzavi Islamskite ucenjaci i vernicite bea ubivani...
Koga velam Islamski,ne mislam na serijatski,tuku mnozinstvo Islamsko naselenie. Pregolemata zelba za vlast ke ve ubie i tuka.
Denes ne se tamu nikoj od hristijanite terorizirani,samo onie koi tie na vlast gi drzea se buvnati.

Denes ne se tamu nikoj od hristijanite terorizirani,samo onie koi tie na vlast gi drzea se buvnati.
Ти знаеш дека не е така, јас знам дека не е така. Ти знаеш дека јас знам, а и сите знаат кава е работата со Христијаните во муслимански држави.
Па зошто се глупираш вака, тогаш?

Тврдоглавото негирање на добро евидентираните и документирани, бројни акти на насилство врз Христијаните во овие земји, денес во ерата на интернетот, делува незрело, наивно и прилично реално ве дефинира, во очите на јавноста, исто како и бранењето, по секоја цена, на убијците од Велигден, палачите на цркви и впрочем секој Муслиман кој на кафирите ќе им направи зло.

Затоа, не би требало да се чудите кога и атеистите и будистите, а и сите други, имаат се повеќе и повеќе, антагонистичен став кон тие кои се нарекуваат Муслимани.

Ти знаеш дека не е така, јас знам дека не е така. Ти знаеш дека јас знам, а и сите знаат кава е работата со Христијаните во муслимански држави.
Па зошто се глупираш вака, тогаш?

Тврдоглавото негирање на добро евидентираните и документирани, бројни акти на насилство врз Христијаните во овие земји, денес во ерата на интернетот, делува незрело, наивно и прилично реално ве дефинира, во очите на јавноста, исто како и бранењето, по секоја цена, на убијците од Велигден, палачите на цркви и впрочем секој Муслиман кој на кафирите ќе им направи зло.

Затоа, не би требало да се чудите кога и атеистите и будистите, а и сите други, имаат се повеќе и повеќе, антагонистичен став кон тие кои се нарекуваат Муслимани.

Se zavisi od kakvi izvori crpite informacii.
A stavot vas e kako stavot na liljakot prema sonceto.

Se zavisi od kakvi izvori crpite informacii.
A stavot vas e kako stavot na liljakot prema sonceto.
а светот твој е ограничен само на ајша и мухамед и не јади мн бурек кога знаеш дека кај и да стапнете само проблеми прајте

а да ке ти дадеме информации за да ти покажемо кои сте а не кои ви вика оџата дека сте

а светот твој е ограничен само на ајша и мухамед и не јади мн бурек кога знаеш дека кај и да стапнете само проблеми прајте

а да ке ти дадеме информации за да ти покажемо кои сте а не кои ви вика оџата дека сте

Spomna Jadi Burek :) Sto nema da slusnes i kaj Janko :)
A be gledajte odzakot da vi cadi !

vidi sto saka da kaze islamot so porakite
islamP1.jpg
--- надополнето: 28 јануари 2013 во 17:17 ---
moze li nekoj da mu gi prevede i objasni recenivive ? ( poso slabo razbiram posto slabo skolo imam)

Muslims cultivate a sense of anger and injustice. You only have to cross the border from Thailand to Islamic Malaysia to see this. The happy smiling faces are replaced by ones of anger and hatred. Yet these two adjacent countries are almost identical in climate and resources. Thailand manages to be a pleasant place and Malaysia is full of hostility. The only difference is the religion.

The fruits of islam are disrespect for non-muslims, and often squalor, illiteracy and poverty. Overlaying these fruits are violence and hatred and murderous fanatics wherever muslims are.
--- надополнето: 28 јануари 2013 во 17:18 ---
Spomna Jadi Burek :) Sto nema da slusnes i kaj Janko :)
A be gledajte odzakot da vi cadi !
abe na struja sum odzakot so godini e zatvoren
toa jadenje burek ne e navreda nekoja onaka si e narodska fraza ( ne se navreduvaj i nerviraj)
--- надополнето: 28 јануари 2013 во 17:24 ---
SOUL MNOGU ME INTERESIRA DALI IMA NEKOI PODATOCI KADE PAZI HRISTIJANITE im pravat masakri na muslimanite i uste ednas da napomenam HRISTIJANITE znaci ne budisti ateisti i se ostanatoi daj da vidime a vo meguvreme jas ke ti pastiram kako se pokazuva pravoto lice na islamot , posto kaj vas sega miroljubivite muslimani gi smetaat kako sekta a ostanatite kaka pravi
--- надополнето: 28 јануари 2013 во 17:35 ---
vo meguvreme na bliski dalecni sredi istok (pekol)

images3.jpeg

(Last updated on Monday, January 07, 2013)

Date Country City/State Killed Injured Description
1/7/2013 Iraq Mosul 1 0 A female Christian teacher's throat is cut by dedicated Muslims.
12/31/2012 Syria Ras al-Ayn 1 0 A pregnant Christian woman is left widowed after her husband is beheaded Islamic radicals and fed to dogs.
12/30/2012 Pakistan Ittehad Chowk 1 1 Gunmen fire at two Christian brothers in a targeted attack. One later dies of injuries.
12/30/2012 Libya Misrata 2 2 Islamists toss a hand grenade at worshippers leaving a Coptic church, killing two.
12/28/2012 Nigeria Musari 15 0 Islamists tie up fifteen women and children inside a church, then slit their throats while shouting praises to Allah.
12/27/2012 Pakistan Quetta 1 0 A Christian girl is shot execution style through the head.
12/26/2012 Nigeria Bachit 5 0 Suspected Fulani murder three villagers, including a married couple, in attacks on two Christian homes.
12/26/2012 Sudan Buram 4 0 A 70-year-old woman and two children are among four Christians killed in an Islamic bomb attack.

eve ja celata lista posto e premnoguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu dolgaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
http://www.thereligionofpeace.com/Pages/ChristianAttacks.htm
--- надополнето: 28 јануари 2013 во 17:36 ---
ah be soulce dosta go sluas odzta
ako ti pak slusaj go
aba bar prebaraj go svetov na net
nemoj samo da pisuvas citati od s knigi

Srebrenica,dete masko 8.400 nevini luge ubieni se za 2 dena vo samo eden grad. Da ne ti zboruvam za drugite graovi. Vo samo eden grad ubieni se tolku luge,starci,deca,zeni....
Amerikancite (kako sto siitite gi mesate cestopati),cel svet go ispoubivaa.

Srebrenica,dete masko 8.400 nevini luge ubieni se za 2 dena vo samo eden grad. Da ne ti zboruvam za drugite graovi. Vo samo eden grad ubieni se tolku luge,starci,deca,zeni....
dobro bosanecu znaeme
i 1000 pati iskazav zal za bosancite EVE PAK KAZUVAM ZAL MI E ZAL ZAL posebno za decata i za admira i bosko
ama srebrenica ( ne deka nekogo ovde pravdam ni vo najmal slucan ne nikako nepravdam nikoj ) se sluci za vreme na vojna VOJNA
JAS TI DAVAM LISTI KADE SE SLUCUVA UBIVANJA NA HRISTIJANI VO MIR samo zatoa sto se hristijani
--- надополнето: 28 јануари 2013 во 17:48 ---
dobro bosanecu znaeme
i 1000 pati iskazav zal za bosancite EVE PAK KAZUVAM ZAL MI E ZAL ZAL posebno za decata i za admira i bosko
ama srebrenica ( ne deka nekogo ovde pravdam ni vo najmal slucan ne nikako nepravdam nikoj ) se sluci za vreme na vojna VOJNA
JAS TI DAVAM LISTI KADE SE SLUCUVA UBIVANJA NA HRISTIJANI VO MIR samo zatoa sto se hristijani
za amerikancite si vo pravo ni jas ne gi sakam ne sto ne gi sakam pa odvratni mi se
samo ova e makedonija i koj ne prasuva nas za srebrenica ?
ili za amerika/?
i da eve podatok za srebrenica za koj mi e epten zal

Прелиминарниот список на исчезнати или загинати во Сребреница составен од федералната комисија на БиХ содржел 8.372 имиња[20], од кои околку 500 биле под 18 години,[21] и вклучувал неколку десетици жени и девојки. До јули 2009, 6.186 жртви биле идентификувани преку ДНК анализа, а 3.125 се погребани во меморијалниот центар.[22] До 1 мај 2009. се откриени 6.006 тела.[23] Сепак, никој со сигурност не го знае конечниот број на убиени, бидејќи таква евиденција не постоела, а убиените се закопувани во групни неозначени гробници ширум регионот. Последната масовна гробница досега (јули 2009.) е откриена во мај 2009.[24]

More fraer,ne menuva nisto sto ti e zal.
Se kolnam vo Allah deka zal mi e za sekoja edna zrtva nepravedno i bez vina ubiena. Dete,jas sum tatko,se na svoja glava zamisluvam i na sekogo vo kozha sum mu. Zal mi e za sekoj Insan-Covek na zemjinava kugla koj se maci i koj zort gleda.
Ama,Fraer,zosto moevo te. nasevo cuvstvo ne go racunate i go negirate ?
Toa e slepilo golemo be fraer i toa e tvrdoglavost.
Ako ti nemas nisto so zrtvite vo srebrenica,sto imaat muslimanite od turcija so hristijanskite zrtvi vo da receme pakistan ? Ili sto imam jas so niv ? Ova celo vreme sakam da vi go kazam. Ako barate greski,greskite isti gi ima na sekade. Ako ima takvi koi gi poddrzuvaat zrtvite hristijanski vo pakistan (primer) ima i takvi koi Heroi gi smetaa i gi smetaat onie koi gi ubija tie 500 deca pod 18 godini vo srebrenica.
Sekogas prvo manata vo sebe sekoj treba da si ja bara,koga taka ke pocneme site da postapuvame,veruvaj nikoj za nisto nema da se skara so nikogo. Oti isti sranja ima sekade.A baska mediumite se naj opasno oruzje. Vidovte poddrska za zlostornicite vo srebrenica i Vladiki i Popovi i Patrijarsi i sekakvi svesteni lica koi poddrska im davaa.

Samo ne sum jas tolku naiven da kazam deka toa e Hristijanstvoto,toa e ispran mozok i interes,ratno zbogatuvanje,izmameni usrani dusi se toa od site strani.

More fraer,ne menuva nisto sto ti e zal.
Se kolnam vo Allah deka zal mi e za sekoja edna zrtva nepravedno i bez vina ubiena. Dete,jas sum tatko,se na svoja glava zamisluvam i na sekogo vo kozha sum mu. Zal mi e za sekoj Insan-Covek na zemjinava kugla koj se maci i koj zort gleda.
Ama,Fraer,zosto moevo te. nasevo cuvstvo ne go racunate i go negirate ?
Toa e slepilo golemo be fraer i toa e tvrdoglavost.
Ako ti nemas nisto so zrtvite vo srebrenica,sto imaat muslimanite od turcija so hristijanskite zrtvi vo da receme pakistan ? Ili sto imam jas so niv ? Ova celo vreme sakam da vi go kazam. Ako barate greski,greskite isti gi ima na sekade. Ako ima takvi koi gi poddrzuvaat zrtvite hristijanski vo pakistan (primer) ima i takvi koi Heroi gi smetaa i gi smetaat onie koi gi ubija tie 500 deca pod 18 godini vo srebrenica.
Sekogas prvo manata vo sebe sekoj treba da si ja bara,koga taka ke pocneme site da postapuvame,veruvaj nikoj za nisto nema da se skara so nikogo. Oti isti sranja ima sekade.A baska mediumite se naj opasno oruzje. Vidovte poddrska za zlostornicite vo srebrenica i Vladiki i Popovi i Patrijarsi i sekakvi svesteni lica koi poddrska im davaa.

Samo ne sum jas tolku naiven da kazam deka toa e Hristijanstvoto,toa e ispran mozok i interes,ratno zbogatuvanje,izmameni usrani dusi se toa od site strani.
од толку кавги со тебе. ова е еднинствениот пост што им се допадна
така е во право си. ( точкиве кажав ги ставам шс запирката ми се заглави). ама муабетот е пак ке казам војна и мир
СРЕБРЕНИЦА беше ВОЈНА а овие листи се во мирни места каде што нема војна РАЗЛИКА
и пак ке кажам сакаш ти верувај сакаш не. во сребреница изгина најневин народ баш поголем дел на сиромашни луге кои немаа врска со политиката а најжално е за децата и да уште еднаш да кажам ( не ги бранам србите пошто тие се од марс дојден божји народ зими задников) ама не е исто тоа што се случува во војна и во време на мир во мешаи места

ајде соул кажи ми ти мене дали сакаш да живееш во мешано општество и зошто не сакаш?
пошто знам дека не ги поднесуваш христијаните

Пљачкосувањето на македонските цркви во западна Македонија продолжува, дали станува збор за обичен криминал или позадината е друга?
Продолжува пљачкосувањето и опустошувањето на православните цркви во западна Македонија, а надлежните институции освен што креваат рамења по се изгледа се немоќни да преземат нешто и да ги заштитат.
Последна од низата цркви кои беа цел на грабежи беше црквата Света Пречеста Богородица во дебарското село Долно Мелничани. Вчера од оваа црква беа украдени пет икони од непроценлива вредност, изработени од познатиот мајстор Дичо Зограф.
Илчо Бојчевски, инспектор од Управата за заштита на културните споменици, вели дека состојбата е крајно загрижувачка и нагласува дека МВР мора поодговорно да му пристапи на проблемот.
Значи станува збор за сериозен проблем кој се случува само во западна Македонија. Мотивите за кражбите може да се криминални, но може да имаат и друга димензија. Ние како Управа ги преземаме сите мерки за да ги заштитиме иконите како културно наследство од непроценлива вредност, но не можеме сами. Речиси и да нема викенд во последниве неколку месеци, а да не е ограбена некоја црква во западна Македонија. Затоа велам дека мотивите можеби имаат и некоја друга димензија освен криминалната. Ние заштитивме голем дел од иконите, но не можеме да ги заштитиме сите. Треба црквите да ги оставиме без икони ако сакаме да ги заштитиме, а тоа е апсурд. Затоа полицијата мора поодговорно да му пристапи на овој проблем оти во спротивно ќе продолжат кражбите и опостушувањата на црквите во западна Македонија“, вели Бојчевски.
Тој нагласува дека украдените икони од православните цркви се од непроценлива вредност.
Па кога веќе иконата ја нема, кажете ми колку пари чини?Едноставно ја нема и никогаш повеќе нема да ја има. Затоа нивната вредност е непроценлива и ги нема тие пари што би ја опишале таа вредност“, револтирано вели инспекторот.
Од МПЦ не се посебно заинтересирани за проблемот. Владиката Тимотеј, кој е митрополит на дебарско – кичевската епархија, вели дека не можел да им бдее на сите цркви во западна Македонија и дека селата во кои се пљачкосувале црквите биле села без кучиња.
Па што да правам јас? Во мојата епархија има 500 цркви. Не можам да им бдеам на сите. Пред десетина дена испративме луѓе да ги обиколат селата и да ги предупредат луѓето што живеат во нив да ја засилат безбедноста врз црквите. Ништо повеќе не можеме да сториме“, вели Тимотеј.
Пред само десетина дена и партијата ТМРО предупреди дека во последните неколку месеци во континуитет се случуваат грабежи на црквите во западна Македонија. Лидерот на оваа партија, Ванчо Шехтански, истакна дека станува збор за смислени и координирани постапки кои се одвиваат во дебарско, кичевско, тетовско и во струшко, и дека истите се смислен чин на етничко и верско чистење.
Со ова се урива вековниот меѓурелигиски и меѓунационален соживот.Ова не се случајни и ситни грабежи. Ова е смислен чин на етничко и верско чистење во северозападна Македонија секогаш пред православни празници, а пораката е директно упатена до македонското правосалавно население“, истакна Шехтански.
И ТМРО апелираше до државните институции да реагираат соодветно и да не ги ставаат под тепих грабежите на црквите.
Ние Македонците друга матична држава немаме, а секој обид за наше понатамошно искоренување и понижување во матичната земја, ќе наиде на соодветен одговор. Палењето и пљачкањето на цркви се случува само во северозападна Македонија, во напуштените македонски села. За три години запален е бигорскиот манастир, Рајчица во дебарско, црквата во Џепчиште, Варвара. Повеќе од јасно е дека се работи за координиран и смислен чин со политичка и верска позадина“, реагираше оваа партија.

...Ванчо Шехтански,.... Ова е смислен чин на етничко и верско чистење во северозападна Македонија секогаш пред православни празници, а пораката е директно упатена до македонското правосалавно население, истакна Шехтански.
И ТМРО апелираше до државните институции да реагираат соодветно и да не ги ставаат под тепих грабежите на црквите.

....За три години запален е бигорскиот манастир, Рајчица во дебарско, црквата во Џепчиште, Варвара. Повеќе од јасно е дека се работи за координиран и смислен чин со политичка и верска позадина“, реагираше оваа партија.

Типично подгревање на тензиите од страна на Ванчо Шехтански , неговата партија и исламофобот Берик.

Крадењето на црквите е дело на криминалци и најмалце има некоја си верска или незнам каква друга позадина. Опасно е вакви изјави да се пуштаат во етерот,поготово кога не се знае кои се крадците. Тоа е исто како јас да кажам дека тоа е масло на "христијани" подбуцнати од ТМРО, намерно да прават вакви криминални дејствија во западна македонија, каде што е застапено мнозинството на муслимани, а се со цел да се подгрее меѓу верска и меѓу национална тензија.

За Бигорскиот манастир официјално беше потврдено дека се запалил поради неисправна (дотраена) електрична инсталација, а плус жителите на Река беа првите кои учествуваа во неговото гаснење.

Теории на заговор колку сакаш... нестрпливо очекувам што е следно на менито на Beric.
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 01:18 ---

Aааааа немој да ја спомнуваш Сребреница! Немој да си се осудил да го спомнеш ниту геноцидот врз муслиманите во Плав и Гусиње. Немој да си ја спомнал ниту источна македонија, прогонот на муслиманите и без малку комплетното уништување на џамиите и другите исламски сакрални објекти. Тоа не ги интересира овие исламофоби. Не ги интересира ниту твојот очајнички обид да го стават прстот на челото и да размислат кој и како всушност прави прогон. Да не си им го спомнал Ирак, Авганистан, Палестина, Чеченија, Мали,и уште еден куп други африкански земји каде жртвата е ставена во улога на ловец, а ловецот во улога на жртва. Немој Соул..........................

Денеска во тренд е да се зборува за муслиманскиот прогон на христијаните и другите во светот, денеска е исламот на тапет...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom