Како би уредиле соба 4x2 m2?

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
Untitled.png

1. Вратата би требало да биде стандардна собна врата, не знам колкави им се димензиите (http://www.prospera.com.mk/skicafarbani.pdf)
2. Вратата ќе се отвора накај гипсениот ѕид
3. Собата би се загревала најверојатно со панел
4. Телевизор или 32 или 37 инчен
5. Проблемот е што ако го ставам креветот попречно под прозорот морам да спијам со главата накај обичниот ѕид. Е тука е проблем пошто ако телевизорот логично би идел спрема мене тогаш ќе се подудара со отварањето на џамот кој што ќе се отвара накај гипсениот ѕид. Не може и не е логично телевизорот да стои на било кое друго место освен спрема самиот кревет
6. Креветот нема да има никакви страничници пошто мразам :)

И јас имам едно слично прашање. Како да уредам поголем простор (пола спрат од куќа на поткровје) што изгледа вака:
Untitled.png
Сивите квадрати се места каде има косини и висината на ѕидот е помала заради покривот.

Ова би сакал да има ВЦ (туш кабина, вц школка и лавабо), мала кујна со маса за јадење, спална (кревет 2х1,2-1,4м) и дневна соба (кауч, фотелја, телевизор и некоја полица). Би можело да биди отворен тип или со ѕидови направени од кнауф или со полици.
Секој совет е добредојден...

pLaToOnПрегледај го приврзокот 57049

Oва отприлика е моја замисла

П.С Ја правев со

http://www.homestyler.com/designer

многу добра страна
Вака ке немаш место за стол, кревет 100 цм, маса ~ 80 цм. Јас би ти предложил да им ги смениш местата на масата со шкафчето ама под услов скафчето да биде со лизгачки врати, така штедиш мн на простор

Прегледај го приврзокот 57041

1. Вратата би требало да биде стандардна собна врата, не знам колкави им се димензиите (http://www.prospera.com.mk/skicafarbani.pdf)
2. Вратата ќе се отвора накај гипсениот ѕид
3. Собата би се загревала најверојатно со панел
4. Телевизор или 32 или 37 инчен
5. Проблемот е што ако го ставам креветот попречно под прозорот морам да спијам со главата накај обичниот ѕид. Е тука е проблем пошто ако телевизорот логично би идел спрема мене тогаш ќе се подудара со отварањето на џамот кој што ќе се отвара накај гипсениот ѕид. Не може и не е логично телевизорот да стои на било кое друго место освен спрема самиот кревет
6. Креветот нема да има никакви страничници пошто мразам :)

До прозорецот би го поставил работното биро за да имаш доволно дневна светлина кога би работел.
Веднаш зад него на десната страна од сликата јас би ти предложил да наместиш софа за спиење која се собира со димензии 900 x 1900 максимум за да може да се пушта, слично како на сликата подолу.

Sleeper-Sofa.jpg

Во овој случај истата можеш да ја користиш и како регуларна софа за гледање ТВ и пречекување гости.
Телевизорот секако би ти бил спротивно од софата на левиот, додека мораш да поставиш висечка хај фај комода за да се пушта истата.
Вграден плакар има можност да поставиш од делот веднаш до вратата десно, се до софата.
Мој предлог е за мали клуб масички како овие од Симпо кој одат една под друга и по потреба би ги разместувал.

1.%20prva.jpg

И секако би ти биле потребни уште две столици за раскопување, кој би ги чувал заедно со клуб масичките веднаш до работното биро.
Ако сакаш да тераш некој шведски стил од дрво со декорации од камен, тогаш можеш да си земеш дрвена масичка и столици за склопување за да одговараат на амбиентот.

Подобро смени ја позицијата на креветот со телевизорот.
snapshot.jpg
snapshot2.jpg

ПС. Супер е програмчево ;)

Вака ке немаш место за стол, кревет 100 цм, маса ~ 80 цм. Јас би ти предложил да им ги смениш местата на масата со шкафчето ама под услов скафчето да биде со лизгачки врати, така штедиш мн на простор

Масичката е 50-60цм широка секако не ми треба да е широка пошто не ми треба место за монитор или слично
--- надополнето: 27 јануари 2013 во 13:40 ---
Подобро смени ја позицијата на креветот со телевизорот.

Прегледај го приврзокот 57055

ПС. Супер е програмчево ;)

Добар ти е предлогов, ме подзамисли сега пошто вратата секако ќе се отвара обратно од креветот, доле кај прозорот би останало место за работна маса/телевизор/додатни комоди
--- надополнето: 27 јануари 2013 во 13:41 ---

Само да знаеш колку мразам нешто да расклопувам само за да легнам како човек :icon_lol:

Ќе ти треба и ваква таман да нагостиш другарчиња со кафе-мафе и после пак се склопува првобитна;)
Obelisk07.jpg

Сега меревме

soba-png.57049

Овака има место 70цм помеѓу креветот и бирото (бирото е 50цм, креветот 90, целосно е 212)

Филипе, на ова твоево има една маана - ако седиш на бирото и сакаш да погледнуваш во ТВ или барем да изгледаш нешто НЕМА шанси, плус ТВ-то не може да иде толку високо, тоа е превисоко

Да, ќе има под телевизорот, го има во линкот на втората слика т.е скицата, не знам зошто го нема на панорамата

81b7071e-e82d-4ecb-aeff-6a7aec065525-1-large.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom