Како би уредиле соба 4x2 m2?

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
contemporary-kids.jpg

Ваков кревет е во игра за десната страна, а за левата дефинитивно сакам како првата слика од Ванлок, она со бирото и полиците

рачунај, ширината на креветот со таа варијанта под прозор може да варира според потребите. односно да си ставиш поширок покомотен кревет, сепак девојче ќе ти дојде, па да имате кај да си легнете хехехехехеехх ширина 120 см е најтоп

рачунај, ширината на креветот со таа варијанта под прозор може да варира според потребите. односно да си ставиш поширок покомотен кревет, сепак девојче ќе ти дојде, па да имате кај да си легнете хехехехехеехх ширина 120 см е најтоп

E да, ама пошто често ме фаќа склет често отварам да се луфтира, а ако креветот ми е баш под прозорот тогаш е лошо. Иначе моментално креветот ми е широк поприлично, ме мрзи сега да мерам, али е широк доволно за двујца :icon_lol:

E да, ама пошто често ме фаќа склет често отварам да се луфтира, а ако креветот ми е баш под прозорот тогаш е лошо. Иначе моментално креветот ми е широк поприлично, ме мрзи сега да мерам, али е широк доволно за двујца :icon_lol:
е нема “и јаре и паре“ мора да има компромис.кога ќе отвориш, ќе се тргнеш 2-3мин и готово
штом собира двајца не ќе да е 90см. е сега размисли, колку простор би имал ако го ставиш по должина? и уште некое биро? аууууууууу, трагедија ќе биде тоа.
П.С. ако си курназ, ако имаш можност, направи шема за регал кој ке ти стои одма до вратата, до таван да биде, со простор за ТВ. ако тоа го направиш, тогаш имаш шанси и другачие да го поставиш креветот, или пак ќе имаш поголем слободен простор. ти викам, има многу варијанти

Е ме натера креветот да го мерам, 190цм на 100цм..

Ме натера и собата да ја мерам точно, 3,80 метра на 2,05

Е ме натера креветот да го мерам, 190цм на 100цм..

Ме натера и собата да ја мерам точно, 3,80 метра на 2,05
готово, мрдај креветот!!!! и послетоа фантазија (y)

;)
ај вака, кај вратата имаш простор од вероватно 105-110 см. тоа е тамам за ....... една страна врата за алишта што висат (50см) а другата ...... на висина за ТВ, ТВ ќе си ставиш, под ТВ фиоки, над ТВ и над вратата пак некои рафотови ...... до таван да биде. рече дека си сам во соба, така да оба би ги задоволило твоите потреби.
на средина на соба ..... пинг-понг може?
--- надополнето: 26 јануари 2013 во 21:21 ---
под џам попреку?
па ДА
--- надополнето: 26 јануари 2013 во 21:26 ---
е сега и да платиш :D

Хахахахахах пинг понг :icon_lol:
Само нели некако не иде, не можеш лежејќи да гледаш ТВ, ќе мора на косо да се вртиш ако иде креветот попреку, а ТВто ќе биде завртено на должина на собата

Видеово е врв, куќата у натре како палата е а просторот е стварно мал.
Зависи колку планираш да фрлиш за да го средиш, изгледај го видеото консултирај се со некој што се разбира повеќе и среди си го. Баш ми се интересни ваквите простори како горе на 2рата слика.:)
Ми се допаѓа идејата за креветот кај 1.05, многу јако е така заштедуваш на простор а и не треба да го местиш креветот само го пушташ и креваш, ама малку соленко е за да го направиш ама врв е! :love:

...интересно ама буџетот на колегава наш е неколку илјади пати помал. :)

Иначе типов претерал, толку дриблање за да седнеш на компјутер? Пола саат склапање кујнска маса? Фрижидерче од 5-60 литри?
Чиста шминка и се кладам дека фрлил пет пати повеќе пари на ентеријерот одколку на самиот стан, што ја носи следната поента: Со толку пари потрошени, зошто побогу едноставно не купил поголем стан??

Vanlok

Друже, ти би ставил кревет попреку во толкава соба или надолж?

На толку мал простор јас би го дигал креветот горе. Ама зависи од буџетот, тоа нема да биде ни евтино ниту пак гледам дека ти се допаѓа.

Конкретно попреку или надолж... не можам да одлучам наместо тебе. Попреку ќе заштедиш многу простор, ама креветот ќе ти биде под прозор (ако добро разбрав). Летно време се спие со отворен прозор или со клима, а така заебано ќе те фаќа промаја. Надолж можеш ако си спремен да си правиш некое минимално биро/работна маса.
Што и да се решиш мисли на местото на телевизорот и гледањето телевизија.

Еве ти една цепачка идеја за надолж варијанта:
very_small_bedroom_interior_design_ideas_decoration_tips2.jpg

А еве варијанти со креветот горе (и повеќе простор доле):
71f5079c8d24a327a61cdbd663e15326.jpg

f07debd2ebbc5b18e4b3efb2f9463214.jpg

4ebf4b44fe2b3a280db5c636a0034fa0.jpg

--- надополнето: 26 јануари 2013 во 23:42 ---
Видеово е врв, куќата у натре како палата е а просторот е стварно мал.
Како што пишав погоре дечкото е сноб, и наспроти тоа еве нешто што е cost-effective. Практичност заради потреба а не заради фалење:
(иако креветот можел да оди малку подоле)

...интересно ама буџетот на колегава наш е неколку илјади пати помал. :)

Иначе типов претерал, толку дриблање за да седнеш на компјутер? Пола саат склапање кујнска маса? Фрижидерче од 5-60 литри?
Чиста шминка и се кладам дека фрлил пет пати повеќе пари на ентеријерот одколку на самиот стан, што ја носи следната поента: Со толку пари потрошени, зошто побогу едноставно не купил поголем стан??

Се работи за стил и за вкус, тоа е точно дека можел да купи поголем стан ама голем стан да средиш у натре ќе те фане ѓавол и пол, плус голем стан е тешко да одржуваш а ваму на дечково се му е на дофат и лесно се средува, чисти итн.

Еве груба скица на твојот простор. Само една работа не ми е јасна ... никаде не кажуваш каде на ѕидот е позиционирана врата. Ако е во агол тогаш имаш премија, ако е на средина - проблем. Која димензија е вратата, на каде се отвора. Друга битна работа .. како ја загреваш собата, дали има радијатор или друго поголемо грејно тело. Колкав телевизор имаш или сакаш да ставиш. Дали креветот има страничници или не. Не биди циција во опишувањето ако сакаш конкретен предлог а не луди идеи.
kgn.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom