Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Потребен ми е совет/искуство со оперативен windows8 на телефон. Подобро е од Андроид/Бада или не го бидуе ?

Од Бада сигурно е подобар, од Андроид не е во поглед на апликации. Како работи во поглед на перформанси стварно не знам, ама од сите наброани Андроид ти е најдобар избор.

Имам мал проблем, мобилниот не можам да го приклучам со компјутерот и да префрлам содржини, односно не го препознава и не реагира никако. Дали знаете што треба да направам?

Имам мал проблем, мобилниот не можам да го приклучам со компјутерот и да префрлам содржини, односно не го препознава и не реагира никако. Дали знаете што треба да направам?
Што телефон имаш ?

Кога ќе го приклучиш на усб и види горе на телефонот треба да ти се појават 2 знакчиња кај што ти е тоа за мрежа , батерија .. повлечи го надолу тоа и отвори го тоа USB conected и после ќе ти се појави едно Turn on USB storage активирај го тоа и после ќе ти излезе .

Moze nekoj da mi objasni kako da go podesam internetot na tel.Na VIP sum ,imam HTC Desire C ,na VIP stranata nema za HTC kako se podesuva.Treba da imam brzina od 3000 do 4000 kbps a kaj meme e 80 kbps.

Moze nekoj da mi objasni kako da go podesam internetot na tel.Na VIP sum ,imam HTC Desire C ,na VIP stranata nema za HTC kako se podesuva.Treba da imam brzina od 3000 do 400 kbps a kaj meme e 80 kbps.
Сакаш интернет од вип да користиш така ?
GPRS/WAP/Internet
APN: vipoperator
Username: vipoperator
Password: vipoperator
WAP Gateway: 78.40.0.1
WAP 1.x port: 9201
WAP 2.0 port: 8080
Start URL: portal.vipoperator.com.mk
еве ти за рачно подесување , ако не можеш да се снајдиш јави се на 1234 и зборувај со тие од контакт центар за да ти пратат на e-mail подесувања за твојот модел на телефон .

Имам xperia x8 и ОС ми е андроид 2.1 ке може ли некако рут да му направам 2.2, за да можам да ја играм temple run? Ако може помош фала однапред.
--- надополнето: 27 јануари 2013 во 18:57 ---

а зошто рут да му напраеш? немаш официјален апдејт за 2.2 фројо? а ако сакаш кастм ром со рут ке ти пишем покасно не сум дома сеа

а зошто рут да му напраеш? немаш официјален апдејт за 2.2 фројо? а ако сакаш кастм ром со рут ке ти пишем покасно не сум дома сеа
Мислам дека нема официјален апдејт... не се разбирам многу околу оваа мобилна технологија, али мислам дека нема. Кога можеш пиши ми што како да се оправам малку. :) Фала.

Имам xperia x8 и ОС ми е андроид 2.1 ке може ли некако рут да му направам 2.2, за да можам да ја играм temple run? Ако може помош фала однапред.
Темпл ран не се игра кај мене на 2.2 на галакси мини .

Еве, се имаш тука, читај внимателно како се прави т. е. пред да почнеш. :)

Рутирање и рикавери :
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1046605

Custom ромови :
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=849

Imam Nokia E6 megutoa na telefonot instaliran e samo germanskiot i nekoj hindi jazik. Dali moze da go instaliram angliskiot jazik. Fala

Проблем со SE Xperia Arc на ICS. Не може да се конектира на интернет преку мрежа на T-Mobile. Потполнети се податоците за APN како што треба, овозможено е data transfer. Само да напоменам дека исто така не сака да се конектира со T-Mobile за да превземе подесувања за интернет и ммс. Ниту промена на различна картичка не успеа да го смени проблемот, Нити factory reset. Целиот проблем мислам дека настана кога се превземаше некоја од апликациите од Google Play и нејзино инсталирање. Некоја солуција?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom