- Член од
- 26 септември 2012
- Мислења
- 8.409
- Поени од реакции
- 7.202
очигледно е - но сите слепо ја прифаќаме играта на богатите и играме по нивни терк........сите пари завршуваат во нивни џебови,за да има пари на пазарот владите штампаат и само штампаат пари без никакво покритие.........можеби ќе се освести некоја идна генерација на човештвото и ќе го прекине ова лудило
парите се најголемо зло на денешницата,зависноста која ја определиле од нив придонесува за полесно владеење со човечкиот род и наметнување вештачка хиерархија(а не како во природата,каде физички посилниот опстанува и победува)
--- надополнето: 9 декември 2012 во 13:42 ---
парите се најголемо зло на денешницата,зависноста која ја определиле од нив придонесува за полесно владеење со човечкиот род и наметнување вештачка хиерархија(а не како во природата,каде физички посилниот опстанува и победува)
--- надополнето: 9 декември 2012 во 13:42 ---
капитализмот се покажа како појак систем од социјализмот,се покажа дека луѓето не се спремни за најново време - комунизамЗдраво,Ропство кој како ќе го свати,некој побрзо некој побавно заради тоа што и јас бев против Капиталистичките угнетувачи на нашава Р.М и продукт- моментално сум без работа и трагам еве веќе неколку години така да кееп ит риал ask for more.Секој си одбира во животот сам и би требало како возрасен дечко да си ги сноси и последиците.Поз))