Модерно ропство

очигледно е - но сите слепо ја прифаќаме играта на богатите и играме по нивни терк........сите пари завршуваат во нивни џебови,за да има пари на пазарот владите штампаат и само штампаат пари без никакво покритие.........можеби ќе се освести некоја идна генерација на човештвото и ќе го прекине ова лудило

парите се најголемо зло на денешницата,зависноста која ја определиле од нив придонесува за полесно владеење со човечкиот род и наметнување вештачка хиерархија(а не како во природата,каде физички посилниот опстанува и победува)
--- надополнето: 9 декември 2012 во 13:42 ---
Здраво,Ропство кој како ќе го свати,некој побрзо некој побавно заради тоа што и јас бев против Капиталистичките угнетувачи на нашава Р.М и продукт- моментално сум без работа и трагам еве веќе неколку години така да кееп ит риал ask for more.Секој си одбира во животот сам и би требало како возрасен дечко да си ги сноси и последиците.Поз:)))
капитализмот се покажа како појак систем од социјализмот,се покажа дека луѓето не се спремни за најново време - комунизам

очигледно е - но сите слепо ја прифаќаме играта на богатите и играме по нивни терк........сите пари завршуваат во нивни џебови,за да има пари на пазарот владите штампаат и само штампаат пари без никакво покритие.........можеби ќе се освести некоја идна генерација на човештвото и ќе го прекине ова лудило

парите се најголемо зло на денешницата,зависноста која ја определиле од нив придонесува за полесно владеење со човечкиот род и наметнување вештачка хиерархија(а не како во природата,каде физички посилниот опстанува и победува)

капитализмот се покажа како појак систем од социјализмот,се покажа дека луѓето не се спремни за најново време - комунизам
Што е за тебе покритие на пари ?
Злато ?
Нити се јаде нити се пие нити пак можеш за нешто да го употребиш практични намени има многу малку.
За мене покроитие би било храна,сол,вода,нафта,руди,алкохол,шеќери,жива стока.
Парите се првата виртуелна креација на светов, со нешто безвредно и непостоечко да можеш да земеш нешто што има реална вредност.
Парите се доверба, ништо повеќе ништо помалку. Утре може да се соберат 20 души кој ќе речат дека од сега примаме само вакви и вакви апоени, за да добиеш храна,вода,лекови,гориво треба да ми дадеш ваква сликичка.

Злато ?
Нити се јаде нити се пие нити пак можеш за нешто да го употребиш практични намени има многу малку.
За мене покроитие би било храна,сол,вода,нафта,руди,алкохол,шеќери,жива стока.
Парите се првата виртуелна креација на светов, со нешто безвредно и непостоечко да можеш да земеш нешто што има реална вредност.
Парите се доверба, ништо повеќе ништо помалку. Утре може да се соберат 20 души кој ќе речат дека од сега примаме само вакви и вакви апоени, за да добиеш храна,вода,лекови,гориво треба да ми дадеш ваква сликичка.
јас ниту ја измислив таа игра,ниту сакам да ја играм - а приморан сум

секако дека парите беа за замена на скапоцени камења како средство на вредност и трговија,само денес имаш разни хартиивчиња измислени кои се со некоја си гаранција од некој си фактор што се замислува Господ на Земјата

гледајќи како ги спасија Банките за сметка на обичниот народ ми се гади кога зборувам за овие вештачки наметнати вредности

1. Просечниот гласач е морон. Тој верува во она што ќе го прочита во весниците, ја храни својата имагинација и ја успива својата репресија во кино, надевајќи се дека ќе побегне од своето ропство преку фудбалски обложувалници, крстозбори или преку бележење на победникот на 3:30.
Тој е прост на начин на кој ниеден неписмен селанец не е прост: тој нема моќ на Независна мисла. Тој е жртва на паника.
Но тој го има гласот.
2. Луѓето на власт можат единствено да владеат со него втурнувајќи го во војни, играјќи си со неговите стравови и предрасуди се додека не ја прифати репресивната легислатива што е спротивна на неговиот очигледен интерес, играјќи си со неговата суета се додека не е целосно заслепен за својата мизерија и ропство.
Алтернативниот метод е неприкриен прогон. Накратко, владееме преку комбинација од лажење и насилство.
3. Овој очајнички обид да се прибегне кон архаични оружја е наследство од лицемерието. Теориите за Божественото право, аристокртска супериорност, морален поредок на Природата, сите се денес издишани балони. Дури и оние од нас кои веруваат во надприродни санкции за нашите привилегии да ги присилуваме и да ги искористуваме луѓето повеќе не не залажуваат со мислата дека нашите жртви ги делат нашите суеверија.
4. Дури и диктаторите го разбираат ова. Мусолини се обиде да го врати духот на древниот Рим за да се перчи во ликот на Јулиј Цезар; Хитлер измисли мешавина од бесмислици за Нордијците и Ариевците; никој дури не се ни преправа дека верува и во обете, освен преку “волјата -да-се-поверува”.
И овие преправања видливо се распаѓаат насекаде.
Тие неможат дури ни да бидат галванизирани со грчеви на псевдоактивност, како што се уште повремено се случува со мртвите гадови на суеверијата.
5. Постои само една надеж да се обединат луѓето под интелигентно водство; затоа што постои само едно нешто во кое сите веруваат. Поточно, веруваат на таков начин што автоматски ги базираат сите дневни активности врз неговите принципи.
(Ова е точно за практично сите луѓе, без оглед на раса, класа или верување.) Оваа универзално прифатена основа на однесување е Науката.
6. Науката ја постигнала оваа положба бидејќи таа не застапува тврдење дека не е подготвена да демонстрира на сите новодојденци. (Овој дел е толку добро разбран што сите лажни пророци – спиритуализмот, Христијанската наука, етнолошките чудаци, трговците со загатки за Големите пирамиди и останатите измамници – сите се преправаат дека се повикуваат на докази, а не авторитет, исто како кралевите и црквите)
Значи проблемот на Власта е да изнајде научна формула со етичка импликација. Оваа формула мора строго да биде применлива за сите здраворазумски луѓе без оглед на нивните поединечни индивидуални квалитети.
7. Формулата е дадена преку Законот на Телема. “Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот Закон”.
8. Нека биде оваа формула прифатена од секоја држава. Кога ќе се појави потреба, експерти веднаш ќе бидат назначени за разработка на деталите за Вистинската Волја на секоја индивидуа, дури и на секое корпоративно тело, општествено или пазарно, додека правосудството ќе излезе со одредување на правичноста во случај на очигледно конфликтни тврдења. (Такви случаи прогресивно ќе стануваат се поретки како што се постигнува урамнотежување.). Сите жалби за преседан и авторитет, мртвите делови од Дрвото на Животот (Симболичката претстава на универзумот е во Кабалата; нејзината “лушпа” е наречена Клифот – “школки” или “екскрети”.), ќе бидат поништени, и строго научните стандарди ќе бидат единствената мерка, според која извршната власт ќе владее со луѓето. Апсолутната власт на државата ќе биде во функција на апсолутната слобода на секоја индивидуална волја.

Извадок од книгата „Препород на МАГИКАТА“ од А.Кроули достапна на македонски јазик.

Злато ?
За мене покроитие би било храна,сол,вода,нафта,руди,алкохол,шеќери,жива стока, жени заборави да пишеш...

Државното образование е РОПСТВО.

Учење на култ кон државата,некаква ткаенина со бои на нејзе и тип во одело и слепа послушност кон истите .

За тоа е државното образование.Германците го создале истото дека не разбирале зошто нивните војници место да се борат до смрт они одлучувале да бегаат и да се спасат и било решено да биде отпочнат проект каде децата од мали ќе бидат индокторинирани кој култот на државата.

Најголемите умови во минатото па и денешницата не само што не поминале највеќето ни ден во никакво државно образование туку највеќето биле одлучни во фактот дека е комплетна глупост.

.
Ти каде го стекна твоето знаење?Во подрум?И утре твоите деца да се живи и здрави баш ќе видам дали ќе ги запишеш во државно училиште или не.Земи образувај ги сам дома штом толку ти ги откри сите теории на заговор во светот.Ако ти ги знаеше сите овие теории на заговор зошто не го напушти државното образование?

Баш сите најголеми уметници, музичари, физичари, математичари своето знаење го стекнале во училиштата или кај приватни професори коишто истите биле школувани во истите државни училишта.Не продавај муда за бубрези тука на форумот.Од Моцарт, Штраус, Бетовен, Шопен, Никола Тесла и други познати математичари, физичари, хемичари, музичари сите учеле и се школувале на државни конзерваториуми.

Научи првин да разликуваш бирократија од татковина, нација и раса.

Многу филозофи и вундер кинг аналитичари тука на форумот.
--- надополнето: 28 јануари 2013 во 08:47 ---

Во природата секогаш појакиот го гази послабиот.

Никогаш немало рамноправност ниту ќе има некогаш.Комунизмот, социјализмот, анархизмот се тотални глупости , анти биолошки, анти природни идеологии и закони тотално непродуктивни за човештвото коишто сакаат да ја убијаат различноста на природата каква што не создала со цел да создадат МУЛАТО ЕВРОПА НА ОВЦИ И ПОСЛУШНИ ПАРАЗИТИ БЕЗ НИКАКВА НАЦИОНАЛНА СВЕСТ.

Затоа денес си преплавен со мулти-култи флаерчиња низ школи и затоа денес постојат тие “размена на студенти“ .

Плус понекој надркан бургер кинг скинер.
Јас не сум скинер (y)Никогаш и не сум бил.Ете што прави телевизија на ликови како тебе.Им сипува во празната утроба каде што треба да им стои мозокот, а го нема.

Немора некој да има бричена глава и да изгледа како од оние Jewllywood бестселери како ’Аmerican history x’ за да размислува како мене.Така да chill out малку.

Јас стварно не ја гледам поентата во дискусија комунизам-социјализам-капитализам.Комунизмот имал жртви,капитализмот ги има дупло тие жртви.Ти да отидеш 20000 километри од својот дом,при "здрава свест",далеку од својата фамилија,да убиваш или да бидеш убиен од луѓе што ништо не ти згрешиле во животот,сето тоа за што?За два три нафтени гиганти?Немој да ме јебеш бре.Ти си играчка на системот,а системот може да го крстиш како сакаш.И сето тоа ти е сервирано дека е твој избор,дека е демократија,ти одбираш.Комунизмот како форма на тие што го употребиле се докажал дека е brainwashing режим,но ова денес што е?Фактички и така и така добиваш кур у гз,само на едниов начин као не осеќаш,а на другиот дури и ќе те бацат.

Задниве години гледам како се истурија од инвестиции во Македонија.Као готово се спасивме,уште треба да попушиме и да се заблагодаруваме што дошол некој си Џонсон-Мети или Сведмилк или Субрата рој,тука и све е наредено.Него овде му одговара,има бели робови за ич пари,а белите робови никогаш не постоеле во записи и никој не верува на белите робови.Коефициентот на неговиот ќар овде за работна рака,тотално игнорирање на инспекции,никакви проблеми во државата е многу пати поголем од општото добро на државата.Он е свесен и за тоа ќе ти дојде овде,сигурно нема у Германија да "инвестира".Буквално е оставен на раат што сака да прави.Ќе дојде швабата или амерот,ќе му го испушат цел кабинет министри и ќе му го дадат земјиштето на муфте,кое за наши инвеститори ќе треба брис од гз,за да го добијат по екстра висока цена,и амерот или швабата ќе даде 130-200 евра увер глаа плата за македонските робови.И кога ќе се побунат,а несмеат,ќе им рече ало бре македончиња па вие ме баравте еве сум,неговата месечна плата е една дневница у Германија или Америка.Ете ги тие странски инвестиции.Некој ќе рече е добро де ајде кажи што да праиме,не ломоти само,тоа сите го знаеме.Епа кур мој ќе праиме,ќе попушиме пошто сите сакаа капитализам,сите сонуваа за песочни плажи и ново БМВ,поволни кредити,демократија и право на избор.Кое право на избор го имаме ние?Што можеме ние како два милиона народ да смениме?Ништо,ние неможеме држава да изградиме,да одржиме па камо ли да конкурираме со некои други.Зашто кукаат по социјализмот?Затоа што државата ограничуваше што и како ќе се вози по улици,не тука 20 години начукал вози џип од 70-80 илјади евра.Затоа што не требаше да си член на КПЈ за да работиш на шалтер,затоа што не ти требаше ни ебан факултет за да работиш на шалтер.За да работам денес на шалтер,треба да идам на состаноци во партија и ко идиот да дремам на митинзи и да бидам благодарен што уопште сум се вработил.Ако не можеш да му удоволиш на народот ограничи го.Не е тоа лоша работа ако нема преголема класна разлика меѓу народот.Точно е дека и тогаш народот ќе гледа како успешните странски државјани живеат "подобро" но нема тоа да биде комшијата до тебе.Што да правиме кога ние не сме материјал како Швеѓаните,Швабите,Англичаните итн...Ќе чекаме на подобро утре,зашто ние не можеме нешто да промениме.Големите нации,развиените народи и држави,никогаш не чекале нешто да се промени,туку самите правеле промени,за жал ние сме еден кварт во Кина.За едно робовладетелско општество како што денес е Капитализмот,во Македонија има премногу Чичко Томчиња.

Ти каде го стекна твоето знаење?Во подрум?И утре твоите деца да се живи и здрави баш ќе видам дали ќе ги запишеш во државно училиште или не.Земи образувај ги сам дома штом толку ти ги откри сите теории на заговор во светот.Ако ти ги знаеше сите овие теории на заговор зошто не го напушти државното образование?

Баш сите најголеми уметници, музичари, физичари, математичари своето знаење го стекнале во училиштата или кај приватни професори коишто истите биле школувани во истите државни училишта.Не продавај муда за бубрези тука на форумот.Од Моцарт, Штраус, Бетовен, Шопен, Никола Тесла и други познати математичари, физичари, хемичари, музичари сите учеле и се школувале на државни конзерваториуми.

Научи првин да разликуваш бирократија од татковина, нација и раса.

Многу филозофи и вундер кинг аналитичари тука на форумот.
--- надополнето: 28 јануари 2013 во 08:47 ---

Во природата секогаш појакиот го гази послабиот.

Никогаш немало рамноправност ниту ќе има некогаш.Комунизмот, социјализмот, анархизмот се тотални глупости , анти биолошки, анти природни идеологии и закони тотално непродуктивни за човештвото коишто сакаат да ја убијаат различноста на природата каква што не создала со цел да создадат МУЛАТО ЕВРОПА НА ОВЦИ И ПОСЛУШНИ ПАРАЗИТИ БЕЗ НИКАКВА НАЦИОНАЛНА СВЕСТ.

Затоа денес си преплавен со мулти-култи флаерчиња низ школи и затоа денес постојат тие “размена на студенти“ .

А тебе колку те плаќаат за пропагандава? Темава е за модерно ропство и не гледам место за твојот надркан национализам овде.

Преку денешнава сиромаштија луѓето се приклештени за работата посилно отколку што ги оковало некогашното ропство. - Од него вака или онака, можеле да се ослободат, можеле со него да се пресметаат, но од „модерново“ не можат да се оттргнат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom