Кој после Шундовски?

• Креатор на темата Креатор на темата olaf
  • Време на започнување Време на започнување

Заменик на Шундовски треба да биде:

• Вкупно гласачи
    165
Cervar edinstveno moze da go koci Nacevski, znaete i samite zosto, deka e clen na Metalurg a gazdata na klubot mu e direkten konkurent na Nachevski, taka da ako dojde Cervar - eden glas pomalku za Mihajlovistite a eden poveke za Mincovistite (ako se kandidira za nareden mandat pak). Kako sleden selektor, ke stavat nekoe tele pak za da go maftaat kako sto go maftaa i Shundo, za nikakva plata i bez isplateni premii, da im ja raboti celata rabota.
:facepalm::facepalm::facepalm:

А која е поврзаноста на Начевци со дуректниот конкурнт на Металург? :facepalm:

Да бе Шундо нафта пие, го маткале него хахахахахаха
Тоа се си е по договор бе друже, Кире (и Наумче донегде) си ги бираат играчите, а тренерот стои само фигуративно. И он е во добивка и они. Он си зема пари а не дава никаков напор, овие си тераат по свое и тоа е тоа.

За Червар нема да игра Лазаров а и уште неколку други играчи. Со него НИШТО не правиме. Вујо или евентуално некој трет странец по можност да не е ни балканец.
А со Лазаров ја скршивме ламбата.........незнаменлив е за нас ФАКТ ама нека не игра па после нека и објасни на цела Македонска јавност зошто нема да игра.

Вујо си имаше шанса,ништо не направи.
Плус тренерските успеси на Лино и него се НЕ-СПО-РЕД-ЛИ-ВИ. ;)

Секој избор освен Лино ќе значи Шундо 2-ка уште еден пиун.

Федерацијава наликува на истото несериозно водење на 90% од клубовите во Македонија. Сега ниту ќе има пресконференција ниту ќе има анализа за настапот за јавноста, ниту некој ќе преземе одговорност за лошата ситуација која со години се врти и очекувам таму некаде во март да изберат тој што ќе им одговара на Михајло и на играчите за да можат да си го имаат зборот. Со ваква несериозност сосема сум сигурен дека го пропуштаме следниов циклус односно ги губиме квалификацииве и со немањето на долгогодишна стратегија на господата, прашање на време е кога ќе не стигне истото што го стигна воопшто женскиот ракомет.

mislam deka Cervar uste po odamna se ima izjasneto deka nema da bide na celo na niu edna reprezentacija sem Hrvatska
Ова не е вистина. Во неколку наврати кога Лино беше запрашан дали би сакал да биде на чело на нашата репрезентација, одговори дека би му било драго да и помогне на репрезентацијата. Што да кажа повеќе од тоа.

А со Лазаров ја скршивме ламбата.........незнаменлив е за нас ФАКТ ама нека не игра па после нека и објасни на цела Македонска јавност зошто нема да игра.

Ќе објасни. Не играм оти Лино е ѓубре што ми ја уназади кариерата што е и точно. Мислам дека не е проблем да го прифати тоа македонската јавност.

Факт е дека без Кире нема нигде да стигнеме така да џабе се натегаме со Лино ако Кире не прифати. Ако успее некој да го наговори тоа е веќе друга работа.

Странски тренер - германец, скандинавец, шпанец не би бил пијун поготово ако е име во ракометот и ако ја има подршката на Кире и поискусните ракометари. Лично оваа опција мислам дека е најдобра во моментот.

:facepalm::facepalm::facepalm:

А која е поврзаноста на Начевци со дуректниот конкурнт на Металург? :facepalm:

Да бе Шундо нафта пие, го маткале него хахахахахаха
Тоа се си е по договор бе друже, Кире (и Наумче донегде) си ги бираат играчите, а тренерот стои само фигуративно. И он е во добивка и они. Он си зема пари а не дава никаков напор, овие си тераат по свое и тоа е тоа.

Site se povrzani vo eden krug, Mihajlo Mihajlovski i Marjan Nachevski si se drzat zaedno, Shundovski si rabotese po necie dirigiranje i taka se formirase reprezentacija koja so WizzAir ke patuva na Svetsko... pogore zboruvav za Minco, kako glaven konkurent za pretsedatelskoto mesto vo RFM, za 1 godina doaga sobranie kade sto ke ima izbori za nov pretsedatel, sekoj glas i e dragocen na momentalnava 'vlast'

2 - http://sportclub.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=3509:2013-01-24-12-18-21&catid=77:2012-07-19-16-47-49&Itemid=420

Ќе објасни. Не играм оти Лино е ѓубре што ми ја уназади кариерата што е и точно. Мислам дека не е проблем да го прифати тоа македонската јавност.
какви глупости :ROFLMAO: Лино бил ѓубре,Лино му ја уназадил кариерата на Кире.
Страшно.

Какви скандинавци,какви германци какви шпанци,кој ќе плаќа таков тренер бе Михајло ?
Се видело кај нас дека тренери надвор од балканот не се за нас,во било кој спорт.

Најдобро за Македонија,Лино тренер и сите што заслужиле а не добиле повик до сега,да се викнат,да се направи најдобриот можен тим,и да се натурализира некој странец,зошто немаме никаква клупа.

Шундо изјава завршив јас со Македонија,е арно ти текна ебате шупакот. Демек тој којзнае колку се трудел,вложувал сили па сега ние неблагодарните,а цела Македонија го слуша на тајм аут какви глупости тропа. Кај го има ова,селектор на репрезентација ни прес да свика ни да објасни,ни ништо. Уствари тоа е каква федерација такви луѓе. Само што побрзо да се истребат на чело со педерот Михајло.

па нормално. се сложувам со тебе. само пази сега доне ко ќе го донесат на чело на репрезентацијата.

па нормално. се сложувам со тебе. само пази сега доне ко ќе го донесат на чело на репрезентацијата.
Ништо чудно,мене искрено к ме боли јас Лино на кој тим/репрезентација да беше тренер ќе ми беше омилен,а за тренерски квалитети и успех сите тренери од блаканот не му се ни до колена.

Со доне не само што скорз ќе потонеме,како женската репрезентација туку ќе бидеме и предмет на исмевање.
Али ако веќе се делат,и направат глупост да го стават него за тренер,а не тој што може да придонесе нешто за нас,тогаш од Металург нека си ги повлечат играчите,па нека играат Михајло и Лазарови уште 10 години сами.

Значи ова зборам АКО пак направат цигански работи и пак заебат работа за Лино како што заебаа. претходно.

Мислам дека наследникот на Ѕвонко ќе отиде јабана заради тоа шо нема да избори место на европското...

Ништо чудно,мене искрено к ме боли јас Лино на кој тим/репрезентација да беше тренер ќе ми беше омилен,а за тренерски квалитети и успех сите тренери од блаканот не му се ни до колена.

Со доне не само што скорз ќе потонеме,како женската репрезентација туку ќе бидеме и предмет на исмевање.
Али ако веќе се делат,и направат глупост да го стават него за тренер,а не тој што може да придонесе нешто за нас,тогаш од Металург нека си ги повлечат играчите,па нека играат Михајло и Лазарови уште 10 години сами.

Значи ова зборам АКО пак направат цигански работи и пак заебат работа за Лино како што заебаа. претходно.

Друже, смири живци бе.. нема потреба од толку нервоза.
Точно е дека Михајло лошо ја води федерацијата, го признавам тоа и покрај тоа што сум фан на Вардар. Ама според коментариве што ги оставаш, твој Минчо цвеќе за мирисање е. Епа богами, не е.
А ова што го спомна за повлекувањето на играчите од Металург, не се ни сомневам дека може да го направат.. Во 2010та веќе така го сменија Љупчо Савевски, така да не би ме чудело ако го повторат тоа. И да се потсетиме, Шундо беше избор кој им одговараше на играчите на Металург во тој момент.

Друже, смири живци бе.. нема потреба од толку нервоза.
Точно е дека Михајло лошо ја води федерацијата, го признавам тоа и покрај тоа што сум фан на Вардар. Ама според коментариве што ги оставаш, твој Минчо цвеќе за мирисање е. Епа богами, не е.
А ова што го спомна за повлекувањето на играчите од Металург, не се ни сомневам дека може да го направат.. Во 2010та веќе така го сменија Љупчо Савевски, така да не би ме чудело ако го повторат тоа. И да се потсетиме, Шундо беше избор кој им одговараше на играчите на Металург во тој момент.
Абе Минчо за таму кај што е главен,одлично си го води тимот.......како би ја водел РФМ незнам,само знам дека од Михајло полошо не може да биде,врв беше патешествието на пат за Шпанија.

Не се работи овде за металург или вардар,се работи за Македонија,реално најдобро тренерско решение за нас би бил Червар,не дека е тренер на металург и на вардар да беше и на слога добој пак ќе беше најдобро решение,боље тренер на балканов од него нема.
Работата е ако се стави доне,или некој ко него што пак ќе биде пиун,само може да назадиме уште повеќе. Ќе завршат мажите како жените само порази ќе лупаат.
Мора СИТЕ да престанат да си гледаат лични интереси и федерација и играчи,само заедно можат да направат нешто.

Кои идиоти се играчиве за некои работи човече (со извинување до исклучоците), не сакаат да прифатат позицијата „селектор“ да ја води човек кој има искуство и може да ја одведе нашата репрезентација (а и самиот спорт „Ракомет“ воопшто) неколку „светлосни“ години понапред.
Со таква несоединетост нема никаде да стигнеме дури и да сме под диригентската палка на Лино.

Абе Минчо за таму кај што е главен,одлично си го води тимот.......како би ја водел РФМ незнам,само знам дека од Михајло полошо не може да биде,врв беше патешествието на пат за Шпанија.

Не се работи овде за металург или вардар,се работи за Македонија,реално најдобро тренерско решение за нас би бил Червар,не дека е тренер на металург и на вардар да беше и на слога добој пак ќе беше најдобро решение,боље тренер на балканов од него нема.
Работата е ако се стави доне,или некој ко него што пак ќе биде пиун,само може да назадиме уште повеќе. Ќе завршат мажите како жените само порази ќе лупаат.
Мора СИТЕ да престанат да си гледаат лични интереси и федерација и играчи,само заедно можат да направат нешто.
Реално сите може да плукаат по Михајло дека како да не е претседател на РФм се оденсуваше не се замараше буквално со ништо што е при репрезентацијата, ни па проба за малдинските категории да направи нешто на тоа поле органзиаски потфрли.
Ама дека Михајло и Начевци се држат заедно е тука сте во голема заблуда, затоа што Начевци се со Минчо веќе неколку години свати Минчо како додје до власт Михајло и сега и он го направи истото ги купи овие двајцав пелиштарци и се чекаат само избори за да го сменат.Значи во репезнатцијата машка конците ги држат Металург и Кире.Зборите тука Михјало си ги бирал игрчаите а на Вардар игрчаите намерно не се зимани за на нвино место да играат играчи кој чистат прашината во соблекувалните на Металург пр: Ванчо Димовски, Никола Митревски, Левов и Златко Мојсовски ова е чист криминал овие четвроица не заслужуваат ни да бидат блиску до репрезетативниот дрес а не па да го облечат а на нивна сметка останаа неколку од Вардар надвор од составот на репрезнетацијата кој релано го заслужуваат со нивните игри прикажани во текот на сезоната: Милорад Кукоски, Влатко Јовчевски(овој на местото на Златко како трет избор на десно крило), Златко Даскаловски исто тука може да се рачуна и како да не играл Гоце Ојлески кој дремеше на клупа за да се фроисра Манасков и да се покаже демек е голем талент и дека е играчиште ама џабе малиот се посра и место да му помгоант они му одмогнаа и на крај во пдобро светло се покаѓа Гоце Ѓоргиевски кој без некоја голема фама си ја искористи своајта шанса а на воој вечно ќе му остант запишаните промашуванња и правње аматерски грешки.
И од оваа стрна ме фаќа страв дека ако дојде Минчо на власт ќе го уништат максимално, секако младинските репрезетации веројатно ќе функционираат кога ќе дојдат овие пошо сега не посотјат ама пак и траму ќе се форсираат играчи на Метларуг и со тоа пак на еден начин ќе го уништуваат ракоемтот во Македонија дај боже да грешам ама сигруен сум дека ќе се случи ова сценарио.

Неиграњето на Ојлевски воопшто на првенствово,и неповикувањето на Куковски и за мене е енигма исто колку за вас.
Истото важи и за повиците на з.м. левов,ванчо и ф.л.

Сигурно има некои компензации,за играчи,овој ќе игра овој нема да игра......пазар си прават од федерацијата,а иста вина за ова треба да понесат наумче и кире.

Премногу се заплеткани конците во нашиот ракомет,ко слушалки од џеб кога ќе извадиш.

Ако намераваат барем да ПОЧНАТ да го оправаат ракометов,треба да го назначат Лино за тренер,значи ова прво треба да биде,а после уште многу многу работа за репрезентацијата,за тимовите што не се викаат металург и вардар и за младинците.

Само ова изгледа скоро невозможно во моментов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom