Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Ako konzumiras poveke kalorii otkolku trosis sigurno ke se zdebelis.
Proteinite ne debeleat naprotiv nivna konzumacija go zabrzuva metabolizmot zaradi TEF termicki efekt na hranata 25-30 % energija se potebni za razgraduvanje nivno vo amino kiselini.
Najdobro e da vodis dnevnik za ishrana i da se registriras na myfitnesspal.
Што мислиш за скушата, гледам ја продаваат за 135 денари кило скоро дупло поефтино од стек а има ОК протеини 19 на 100гр единствено е помрсна од останатите риби.

Што мислиш за скушата, гледам ја продаваат за 135 денари кило скоро дупло поефтино од стек а има ОК протеини 19 на 100гр единствено е помрсна од останатите риби.
IFYM :)
Ако ти недостасува 18% масти на крајот на денот може да ја конзумираш :)

IFYM :)
Ако ти недостасува 18% масти на крајот на денот може да ја конзумираш :)
Моментало сум на 105 гр масти дневно така да дури тешко ми и да ги внесам само со храна скоро во секој оброк додавам маслиново :D

Па јади ја рибава и тргни го маслиновото масло.
Подобро од крап и од ослич него од маслиново масло :)

Моментало сум на 105 гр масти дневно така да дури тешко ми и да ги внесам само со храна скоро во секој оброк додавам маслиново :D
Пробај со бадеми ако не ти се скапи. 100гр пола проблем решен + добар % протеин.

Јас дај ми цела гозба би ја изел.
Како што сум на 2800 калории секој ден ми доаѓа се да изедам.
Дури сонувам за јадење :)

Јас дај ми цела гозба би ја изел.
Како што сум на 2800 калории секој ден ми доаѓа се да изедам.
Дури сонувам за јадење :)
Мене пак ми беше тешко да се прилагодам на 3200 веројатно претходно јадев 2700-2800 и не гледав позначаен напредок додека не се префрлив на 3200. Еве за денес додека го јадам последниов оброк со леќа :D Watch me hit those macros !!!
98bsyv.jpg

Мене пак ми беше тешко да се прилагодам на 3200 веројатно претходно јадев 2700-2800 и не гледав позначаен напредок додека не се префрлив на 3200. Еве за денес додека го јадам последниов оброк со леќа :D Watch me hit those macros !!!
98bsyv.jpg
Јас имам леќа и да ти кажам не дека не ја сакам,али не знам колку е вода а колку е храна.
За кафеавиот ориз го мерам претходно и знам колку јадам.
Сестра ми прави многу убава леќа и сигурно е мрсничка,чим е убава.
Бодибилдинг храната е генерално невкусна па книгава е добар почеток.
https://docs.google.com/file/d/0B9f4fsgvoOEXNGpYNXM3czdsU3c/edit

Јас имам леќа и да ти кажам не дека не ја сакам,али не знам колку е вода а колку е храна.
За кафеавиот ориз го мерам претходно и знам колку јадам.
Сестра ми прави многу убава леќа и сигурно е мрсничка,чим е убава.
Бодибилдинг храната е генерално невкусна па книгава е добар почеток.
https://docs.google.com/file/d/0B9f4fsgvoOEXNGpYNXM3czdsU3c/edit
Има табели и за варена леќа само нормално нема да се баш прецизни зошто не е исто леќа тазе сварена или пример да ја јадеш сварена после 2 дена кога ќе изгуби дел од водата. Воглавно мене не ми е битно толку прецизно да мерам зошто сега сум на маса така да 100 калории повеќе помалку нема да направи значајна разлика. За ориз имам забележано ако добро го свариш од 100 грама неварен бива 300 гр варен исцеден :D Инаку ќе ја погледам баш книгата само да минат испитите.

Шо пари е лебот?

кој креатин монохидрат би бил најубав? од која фирма? гледам имат од allmax(napumpajse), best-body(во спортих) , dymatize(california fitness)..

Kako toa jades nevaren oriz?
Го мерам неварен, го јадам варен.
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 16:36 ---
кој креатин монохидрат би бил најубав? од која фирма? гледам имат од allmax(napumpajse), best-body(во спортих) , dymatize(california fitness)..
Било кој монохидрат се додека е микронизиран ќе го даде истиот ефект. Од AllMax само на сајтот стои мислам дека го немаат во продавница.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom