Која е онаа работа што сакаш да ја направиш, а не си ја направил до сега? Што те спречува?

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
1. за нешто што сакам и вероватно можам? или
2, сакам ама не можам?
под 1. сакам да сменам професија
2. сакам 600 000 000 еврејчиња.

Значи сакам да добијам лото, а не сум добил до сега, едноставно погрешни бројчиња се паѓаат и тие ме спречуваат во мојата цел.

Сакам да си купам едно вакво,
602856_391811147574903_1534240176_n.jpg

да имам своја соба и да биде поголема.
Да заминам да поработам некаде и да направам некоја убава пара, пошо ако чекам да ми се падни лото шансите ми се една спрема милион, а и кога требаше да ми се падни само тој викенд не пишав. :( :( :(
Сакам да си купам ајфон за да можам на раат да киснам на weheartit, пошо од лаптоп ми е заебано да си стегам срценца.
Сакам да си ставам интернет и тв од макс тв за да можам да гледам HBO, пошо кабелнет е срање, и една програма шо ја имаше со филм ја укинаја и морам да си доплаќам по 80 денари за тоа шо сакам да го гледам.
И да положам за кола, ама и за тоа нема пари, па така се шо ме спречува за да си остварам она шо го сакам се пари, така да ќе треба да почекам уште малце.

Сакам да станам милионер а ме спречува тоа што никој од милиардерите несака да ми даде милион и нешто ситно :place: .....Се шалам ме спречува тоа што сум мрзелив и не ми се учи и не ми се работи и се што чекам на готово (y)

Сакам да студирам нешто што сакам, а не нешто што ќе ми носи пари и ќе ми е полесно да најдам работа. Не дека го мразам факултетот што го студирам, ама дефинитивно не уживам во него... А тек кога ќе треба да го работам тоа... :cautious:
Сакам да идам да патувам цело лето, да шетам од град во град, од држава во држава... недостаток на пари ме спречува тука.
Сакам да идам на концерт на The Killers, Muse, The Pierces, Nine inch nails, Pink Floyd, да ги слушнам во живо Chris Cornell, Eddie Vedder, Damien Rice, Ray LaMontagne, а ме спречува тоа што наместо нив иаме прилика да ги слушаме Рибља Чорба и остали.
Сакам да научам да свирам гитара и стварно ми е криво што татко ми не ме терал поише кога сум била помлада... сега некако се осеќам стара за тоа.
Па мислам да то би било то.

сакам да го прошетам светот...или еден месец да поминам во некоја луксузна вила со поглед кон морето или океанот...со базен во дворот... Прегледај го приврзокот 56298

..и така се разбудив и го најдов ќебето паднато на земја... o_O
Ах ... :( кај ме потсети на овие работи како сакам некаде и јас да сум на вакво некое место :pipi:

Сакам да си отворам свој бизнис ,да го развијам и по некоја година да го продадам на пр: BASF,Adler Seeds, Massey Ferguson,....... if you know what i mean(пошо не знаете овие се едни од најголемите земјоделски фирми во светот како што се гугл,мајкрософт, фејсбук и интел во ИТ индустријата)
+ Сакам да бидам многу влијателен хипнотичар кој може да им го испере мозокот на сите граѓани на ова моја чудесна земја за конечно да сватат дека немаат ќар од политика......... ах сонови

За првото ме спречуваат финасиите и една светната сијалица над глава , а за второто се ме спречува(y)

сакам да станем пилот,ме спречуе пушењето цигари :unsure:

1. за нешто што сакам и вероватно можам? или
2, сакам ама не можам?
под 1. сакам да сменам професија
2. сакам 600 000 000 еврејчиња.

богами не сум сигурна дека ке најдиш толку Хитлерчо сапун ги напрај Аушвиц ама пак ти побарај за сваки случај ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Да си го организирам подобро животот со што би имал време за повеќе работи. На пример вака станувам касно освен кога сум на факултет (некогаш дури и не идам од мрза) и го губам цел ден на глупости (најчесто интернет). Би сакал да имам време за се. На пример за факултет, за теретана, за трчање, за учење, за дружење и други работи. Ме спречуваат мрзата и нерешителноста. јбг :/

Проблемот е што немаме високи згради. :D

богами не сум сигурна дека ке најдиш толку Хитлерчо сапун ги напрај Аушвиц ама пак ти побарај за сваки случај ;)
хаххаха, еврејчињата одма на хитлер ти оди умот хахаххаха
ај добро да се искажам како што треба па да бидам разбран. ЕВРО=ЕУРО=€

Да ја посетам Кина и Wudang манастирот. Сега за сега ме спречува работата и малку здравјето.
Се надевам во блиска иднина ќе ми се исполни, ако не до Wudang, барем Кина да ја видам.
И другите желби ми се поврзани главно со патување, сега за сега оваа ми е прва и најтешко остварлива :)

Да имам возачка за автобус/шлепер. Голем мерак имам за шофер да станам.
Требе прво да полагам за Ц категорија, па после за Е категорија, и после 2 години за Д.

Ного време, ного пари, и ного компликации.. :(:(:(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom