Што претставува крстот и зашто Христијаните го обожаваат?

Статус
Затворена за нови мислења.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
:facepalm:

А да одиш да мразиш христијани? Хм? Подобро се снаоѓаш во тоа :)
Темата е за крстото и христијаните...

Ти како да ми забега, ми те понесе муабетот :)
Добар си? Се изнервира и оп си покажа лицето...

Не туку ми забегувај, читај што ти пишуваат христијаните и молчи и мисли и разбери.
Знаеме дека не ти се допаѓа христијанството ама што да правиш, ќе трпиш...
--- надополнето: 22 јануари 2013 во 20:22 ---

Кој бре не е?
Не го лажи, тие од мојот народ ги убиваат сите вистински верници за да се крени Цион врз сите!!!

Оф омраза муслиманска што ли ќе правиме со нејзе... Другите се толерантни и разбираат разновидност... овие... ЈОК!

ГО нема Рим ниту пак лавови... ниту пак распнувања... штета. Како ли сега „мојот народ“ ќе создава туѓи маченици. Нека се креваат во воздух самите... :)
БАтка скеоја чест на трпеливоста, смиреноста и челичните нерви во секој твој пост упатен кон луѓе кои имаат само омраза во својата душа кон се што е различно од нив.
--- надополнето: 22 јануари 2013 во 20:32 ---
Мене ме копка како на муслиманиве не им е јасно дека сите ама буквално сите - Атеисти, Христијани, Евреи, Индуси, Будисти, Ескими, Абориџини, Пагани, Шамани, и којзнае уште кои, плус Gurdjieff нели како религија сам по себе, им укажуваат на нивната нетолерантност, нивната интовертност кон различните од себе, омразата која ја имаат во себе.

Трагично.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.318
Donald Sikert , едноставно е: не им се заморувај, тие секако ниту се молат 5 пати дневно, ниту извршуваат 5% до она што го проповедаат, а заради тоа по се изгледа ете и покажуваат колку имаат немирен дух, несмирен и само плукаат кон евреи, геј популација, „неверници“, кон религии кои не се ислам... се што религијата како философија(а кај нив и како политика) успеала да им уништи кај нив човечко: го направила тоа!
Секој што умира за својот бог и убива за него, ниту вреди тој самиот ниту пак неговиот бог.
Нека одат во... ајде, да не бидеме безобразни, нема смисла ниту потреба да бидеме толку ниско....

Не се нервирам бидејќи ми е исто ко да се расправаш со дете... ти му велиш не така тоа писка и досадува. Што да му правиш :)

Темата ја уништија, се обидов да заземам вистинска страна и да им ги намалам нападите и провоцирачките прашања, ама... кај тоа бидува кога си ограничен и имаш само една цел на форумов: зборување за „вистинската“ вера ислам и за „едниот единствен“ бог Аллах. Деца...
Тие мене за Аллах и ислам... :)

Едно е да се покаже како поединец верник нема врска со својата религија, друго е да се нападне цела религија и пракса и уредување... но тоа ретко кој го разбира. Затоа вака омраза се шири и неразбирања меѓу христијаните и муслиманите... и нормално, Soul-of-Space мислејќи дека сум евреин, ми напиша и закана како знаел кој сум јас и што правам :D
Абе оди таму... ме насмеа :)

Ок, ај мое мислење за темава: Христијани, воздигнувајте го крстот и обожувајте го, ако и само ако ве прави барем за трошка подобри луѓе за утрешнината. За што и да ви е симбол, нека ви ја намали омразата, а ви го зголеми разбирањето на светот. Било кое ваше објснување нема да ме задоволи ниту мене, ниту муслиманите ниту било кој што не е во вашата религија... Затоа, уживајте ;)

W

Werther

Гостин
Документарецот е топтан за сите ама овој најмногу се истакна...
Само што разликата помеѓу овој муслиман и Soul-of-Space е во тоа што овој муслиман е искрен и не е лицемер.

Јасно му кажува на Докинс дека нашето опшество не е во ред,а дека и Докинс не в ред.
Исто јасно кажува и за жените од западот,тие се облекувале како "курви" и мажите би требало да превземат нешто во врска со тоа.
И сите не муслимани треба да се иселат од "муслиманските земји'.Се јасно кажува,без лицемерие.

А ако седеше Soul-of-Space наспроти Докинс тој ќе кажуваше сосема спротивни работи,како исламот е мирољубив,дека не муслиманите живеат во мир и спокојство со муслиманите во "исламските земји" , дека жените од западот не се облекуваат како курви...

Исто така ќе кажеше дека терористичкиот напад на Кулите Близначки бил инициран од лажни верници,отпадници на религијата.Додека овој на видеото јасно кажува дека тоа било одмазда.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
Ova kazi im go na tie koi ne ve razbrale do sega sto pravite. Od nasa strana desifrirani ste odavna uste...

Uste koga gi gonevte site Bozji pratenici od prviot do posledniot.

Vaka,ke te ostavam da si gi pokazes rogovite.

Ostavi ti sto ne veruvame deka Isus e Bog,barem ne go smetame kako tebe za kopile i ne ja vregjame negovata cesna majka i ne ja narekuvame bludnica.

Mojot Bog e i tvoj Bog. Ogranicenosta tvoja pravi bogovi za razni narodi. Ne e ni cudo.... Eden narod sto se smeta za poseben i odbran narod,narod koj misli deka ima pravo nad drug narod,narod koj misli deka e povreden od drug narod,narod koj veruva deka se ostanato se GOI osven narodot negov,takov narod za covek so svest ne e tesko da go oseti.

Narod koj ubival Bozji pratenici ? Kakov "bog" bi imal takov narod ? Narod koj zivee na tuga steta ? Kakov narod bi mozel da bide toj ? Narod koj zivee na racun na tugi krvoprolevanja ? Sto narod bi mozel toj narod da bide ?

Narod koj veruva deka Bog ne e bog na svetovite tuku Bog na izrael,kakov narod toj moze da bide ?

Narod koj ne veruva vo nebesko kralstvo,nitu vo dzennetot tuku vo carstvoto na izrael.... koj kamata megjusebno zabranuva a blagoslovuva na drugi ?

Neznam od kade hrabrost so takvo minato da se pojavis i za pravda da zboruvas.
--- надополнето: 22 јануари 2013 во 19:07 ---

Sto razbiras ti od omraza,ke se potreses samiot sebesi da si svesen za toa sto go pisuvas.
jas sto zboram , zboram,ama samo zboram,pogledni uste ednas sto impravat tvoite ,,braka,, na onie sto se razlicni od niv

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Само што разликата помеѓу овој муслиман и Soul-of-Space е во тоа што овој муслиман е искрен и не е лицемер.

Јасно му кажува на Докинс дека нашето опшество не е во ред,а дека и Докинс не в ред.
Исто јасно кажува и за жените од западот,тие се облекувале како "курви" и мажите би требало да превземат нешто во врска со тоа.
И сите не муслимани треба да се иселат од "муслиманските земји'.Се јасно кажува,без лицемерие.

А ако седеше Soul-of-Space наспроти Докинс тој ќе кажуваше сосема спротивни работи,како исламот е мирољубив,дека не муслиманите живеат во мир и спокојство со муслиманите во "исламските земји" , дека жените од западот не се облекуваат како курви...

Исто така ќе кажеше дека терористичкиот напад на Кулите Близначки бил инициран од лажни верници,отпадници на религијата.Додека овој на видеото јасно кажува дека тоа било одмазда.
Fala mu na Boga sto Islamot ne ostana da se procenuva spored mene i bilo koj poedinec.
Eve ke ti kazam zosto si ogranicen totalno. Pazi,uste imalo luge koi veruvaat deka Kulite bliznacki gi urnale muslimanite !

Werther
Ovoj link e od ateisticka strana,nekolku pati go imam preporacano:
http://www.galaksija.com/cofsadrzaj.htm

Ova e opsto za "terorizmot" i napadot vo zeleznickata vo madrid: http://www.galaksija.com/terorizam.htm

Amerika denes:
http://www.galaksija.com/kaminski.htm

Pricini za rat:
http://www.galaksija.com/razlozizarat.htm

Na stranicata,ima mnogu da pisuvate. Tamu se pisuva i Antiislamski sodrzini,ama promisleni i so razum a ne bladenje ko vas,tresenje gluposti,vreganje i provociranje bez gram znaenje.

W

Werther

Гостин
Fala mu na Boga sto Islamot ne ostana da se procenuva spored mene i bilo koj poedinec.
Eve ke ti kazam zosto si ogranicen totalno. Pazi,uste imalo luge koi veruvaat deka Kulite bliznacki gi urnale muslimanite !

Werther
Ovoj link e od ateisticka strana,nekolku pati go imam preporacano:
http://www.galaksija.com/cofsadrzaj.htm

Ova e opsto za "terorizmot" i napadot vo zeleznickata vo madrid: http://www.galaksija.com/terorizam.htm

Amerika denes:
http://www.galaksija.com/kaminski.htm

Pricini za rat:
http://www.galaksija.com/razlozizarat.htm

Na stranicata,ima mnogu da pisuvate. Tamu se pisuva i Antiislamski sodrzini,ama promisleni i so razum a ne bladenje ko vas,tresenje gluposti,vreganje i provociranje bez gram znaenje.
Продавај си ги исламскиве глупости на други места,немам намера да ги читам.

А за провоцирањето што го спомна,сакаш ли да цитирам твои мислења и да ставам твои клипови кои си ми ги праќал по ПП ?

Во тие ПП дотичниот Soul-of-Space ми праќа клипови колку луѓе се конвертирале во ислам, и ми кажува како исламот во наредните години ќе ме преплавел и ќе не сум знаел главата каде ми е.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Продавај си ги исламскиве глупости на други места,немам намера да ги читам.

А за провоцирањето што го спомна,сакаш ли да цитирам твои мислења и да ставам твои клипови кои си ми ги праќал по ПП ?

Во тие ПП дотичниот Soul-of-Space ми праќа клипови колку луѓе се конвертирале во ислам, и ми кажува како исламот во наредните години ќе ме преплавел и ќе не сум знаел главата каде ми е.
Tebe li sum te udostoil so PP ? Tebe ti replicirav edinstveno sto sakav da gi ponudam linkovite (ateisticki linkovi ne islamski) .
Ke puknes od predrasudi:
www.galaksija.com Evej go oficijalniot sajt,prosetaj go,ama ne se ovie ateisti glupavi kako poveketo tuka.
A so tebe vreme ne bi gubel,pogotovo po PP. Jas na PP samo odgovaram,nitu zahtevam nekoj da prasuva po PP bidejki Forum e i bi trebalo sekoj da go vidi prasanjeto i odgovorot.
Ne se plasam jas kako vas od prasanja.

Pogledni gi linkovite,ako nisto poveke,ke naucis kako da razmisluvas so svoja glava,ne plasi se,ne boli.

W

Werther

Гостин
Tebe li sum te udostoil so PP ? Tebe ti replicirav edinstveno sto sakav da gi ponudam linkovite (ateisticki linkovi ne islamski) .
Ke puknes od predrasudi:
www.galaksija.com Evej go oficijalniot sajt,prosetaj go,ama ne se ovie ateisti glupavi kako poveketo tuka.
A so tebe vreme ne bi gubel,pogotovo po PP. Jas na PP samo odgovaram,nitu zahtevam nekoj da prasuva po PP bidejki Forum e i bi trebalo sekoj da go vidi prasanjeto i odgovorot.
Ne se plasam jas kako vas od prasanja.

Pogledni gi linkovite,ako nisto poveke,ke naucis kako da razmisluvas so svoja glava,ne plasi se,ne boli.
Муслиман ти кажува да размислуваш со своја глава.Оh the irony...

Eве за сите останати,што ми праќаше Соул оф Спејс по ПП,иако тврди дека само одговарал.

http://www.youtube.com/watch?v=VMCWnqe4_J8

pa o

ona sto ti sakase da mi dokazes so linkot. dodeka se macite i pokrevate kampanji da go sprecite islamot,toj ke te preplavi.
Ti posakuvam da se smees,sekogas... mada ti se place koga go gledas seto toa. Jas ti posakuvam sekogas radost.
Вистината на дело.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Da napomenam,avtor na dokumentite e:
Dr. Albert D. Pastore Phd.

--- надополнето: 22 јануари 2013 во 22:57 ---
Муслиман ти кажува да размислуваш со своја глава.Оh the irony...

Eве за сите останати,што ми праќаше Соул оф Спејс по ПП,иако тврди дека само одговарал.

http://www.youtube.com/watch?v=VMCWnqe4_J8

Вистината на дело.
Ah bre dete kutro.
Berik bega od temite koga ke mu spomnam nesto.
Pocnuvas i ti da mi begas i da preskoknuvas.
Sto sum ti napisal loso ? Pa ako ste osetlivi i na toa si se isprovociral....
Alo,vo denesno vreme da veruvas uste deka Muslimani gi izvele napadite na STC toa e naj dobar dokaz za maloumie.

Pogledni gi linkovite,ne se trevozi,sega gi preveduvam pa naskoro i tuka ke gi objavam na makedonski.

W

Werther

Гостин
Сите сме ние малоумни според тебе,знам...

Маломуни сме што мислиме дека уапсените кај смилковското езеро се всушност убијците,малоумни сме што мислиме дека шеријатот е варварско уредување,маломуни сме што мислиме дека муслимани ги ограбуваат црквите во Западна Македонија итн.Сите сме малоумни.

Незнам како не те мрзи со малумни да се расправаш...

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Сите сме ние малоумни според тебе,знам...

Маломуни сме што мислиме дека уапсените кај смилковското езеро се всушност убијците,малоумни сме што мислиме дека шеријатот е варварско уредување,маломуни сме што мислиме дека муслимани ги ограбуваат црквите во Западна Македонија сите сме малоумни.

Незнам како не те мрзи со малумни да се расправаш...
Bas zaradi toa.
Pogledni gi linkovite,ne napinaj za da ja prefrlis stranicata,kako i obicno,ke gi povtoram uste ednas i ke ve potsetuvam.
Vrati se na temata kade sto pisuvav i za smilkovskoto ezero i za "heroite" vasi Mladic i Karadzic,koj krv proleaa kolku sto ima toa smilkovsko ezero,mozebi i poveke.
Ne mozete krvta od racete da si ja isperete nikogas. Od kako se pocnati krstaskite ratovi nikogas ne ni prestanale.
Odi pogledni racionalno,ne se trevozi,linkovi ATEISTICKI ti ponudiv. Ke naucis kolku do sega ti go perele mozokot so toj terorizam,ke naucis koj ti gi ubiva i decata i zosto.... ama ako go poglednes,ako predrasudata od tebe ja trgnes.
Klikni,ne plasi se,pisuva i protiv Islamot,ama takvi zabeleski prifakjam i jas.

Odi sega setaj i gledaj vesti... se zakanuvaat ovie od SDSM,oko za oko zab za zab,ako treba veli i krv.... Ova se vasi posledici. Kolku god drugi sakate da ponizuvate,tolku nacijata na golemo ke si ja zasramite i pred svetot ke ni se bruka

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Како може прашање да не заслужува одговор?? секое прашање мора да има соосдветен одговор!!

Грешиш, Месечината не се обожава, не се бакнува и не се смета за свето нешто, за разлика од крстот кој се смета за свето нешто кое се обожава.

И тука грешиш, вие крстењето нели го сметате за Молитва? Обрежувањето е суннет, пракса на Мухаммед с.а.в.с. и да те потсетам уште еднаш не само на мУхаммед туку и на Иса, во кој ти веруваш но не го следиш, и на Муса, евреите барем го следат и се обрежуваат!! А вака малце појасно тоа се правело и се прави поради хигиена и избегнување на здравствени компликации, какви што без број денес има кај оние кои не се обрежени.

Во исламот постењето е за да се свати состојбата на сиромашните, и не се пости само со воздржување од јадење и пиење, туку и од сите др задоволства, за да се свати Благодетта која ни ја дава единствениот Бог со се она што ни го дава!! за разлика од вас кои само како традиција не јадете посно, тешко ви е вистински да постите!!

Голема разлика има помеѓу прекрстувањето во црква и клањањето во Џамија, во Црква се крстите на Петка, Трајка и незнам кој, а во Џамија чиниме ибадет само единствениот Бог, господарот на се што постои, Господарот на сите светови!
itn itn int.....

Ти немаш одговор и не сакаш да ме поучиш за во иднина да ги знам одговорите на тие глупи прашања за во иднина да не ги поставувам.

П.С: нека ми извнат другите што морам малце построг јазик да користам кон Тапа Фраерот, бидејќи и самиот ми се обраќа со 100 пати повиларен начин од оној на кој јас му се обраќам.
1месечината е предалеку за да можеш да ја бакнеш
2, крстење во црква е ( горе доле десно лево) пред молитва-прекрстување а крштевање е примање на христијанство како што кажав сунетот во ислам
3,:facepalm: тотално си забегал не ни си свесен со што веке провоцираш
ако кај вас постењето е потсетување на тоа што го имате кај нас е покајание и прочистување на гревовите
4 пошто ми спомуваш петки трајки овде ПОВЕКЕ ОД ЈАСНО ДЕКА ПАК ЈАДЕШ ТРИЦИ јас прцењето во џамија го гледам ко показување на задници и мирисање на сосмрдени чораби и бдв на кого му се молиш на зидот и лустерот од 2-3000 евра? ( кефсер ако го чита обој пост нека не се навреди )5, ти не заслушуваш одговори зошто не ни поставуваш прашања ТИ САМО ПРОВОЦИРАШ
6, мене можеш и со погруби зборови да ми се обратиш ич нема да се навредам пошто не си значајна личност во мојот живот
ама затоа припази како провоцираш за христијанството дека дупло ке ти враќам
--- надополнето: Jan 23, 2013 3:25 AM ---
Ме иритираат лицемери кои сакаат смрт за сите што не се ко нив, што се провокатори бесцелно, религиозни што сечие друго верување е ерес, навреда за нивниот бог... а се лигават како се е љубов: под еден услов: да си од нивниот табор!

Ќе ве претопиме и вас во Луѓе... полека... кроце... :)

Значи муслимани (kralot, Soul-of-Space и остали), ви одговорија што е за христијаните крстот,зошто како... што сакате поеќе? Ќе ги разубедувате или ќе им покажувате како не им е во ред верата???? :drk:Мухамед што би рекол на ова? Повеќе молитви преку ден отколку расправии за нечија вера. Па не може Аллах во секој дом да биде добредојден... да бидеме реални... некои го претпочитаат Исус, некои Бахус... ;)
Абе гледајте си патот море... Девици нема да добиете вака! Не се силете!

И доста со темава! Досадна стана!
подобро кажано Амин
и више коа сме кај амин АЈ НЕКОЈ НЕКА ОТВОРИ ТЕМА КОЕ Е ЗНАШЕЊЕТО НА АМИН И ЗАШТО МУСЛИМАНИТЕ ГО КОИРАЛЕ ОД НАС??????
--- надополнето: Jan 23, 2013 3:27 AM ---
Мене ме копка како на муслиманиве не им е јасно дека сите ама буквално сите - Атеисти, Христијани, Евреи, Индуси, Будисти, Ескими, Абориџини, Пагани, Шамани, и којзнае уште кои, плус Gurdjieff нели како религија сам по себе, им укажуваат на нивната нетолерантност, нивната интовертност кон различните од себе, омразата која ја имаат во себе.

Трагично.
И МЕНЕ ОВА НЕ МИ Е ЈАСНО
КАКО БЕ ЦЕЛ СВЕТ ИМА ПРОБЛЕМ СО НИВ
КАКО ЕВЕ НИЕ НЕМАМЕ СО ОСТАНАТИТЕ ВЕРУВАЊА И РЕЛИГИИ И КАКО ОСТАНАТИТЕ НЕМААТ СО НАС?
АМА НИКОЈ НЕКА НЕ ОДГОВАРА НА ОВА АМАН НЕСАКАМ ДА СЕ УМАРАМ ИЧ
--- надополнето: Jan 23, 2013 3:38 AM ---
ХАХАХАХА ех бре ме насмеа
главата пак ке ти биде на рамена ама прашањето е колку од нив до тогаш ке се разнесат и колку ке се каменуваат ))))))))))))))

бдв

itn itn itn itn

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
e pa vaka nitu musa e mojsej nitu isa isus toa ti go kazale tie so bradite so nikogas vo zivotot ne se kapat
kolku sto znam jas vie uste ziveete vo 14 vek i realno gledano mentalno i vo nego pripagjate vtoro nigde nema dzamija koja datira od 1 2 3 4 5 vek od nasa era kako so nema ni od pred nasa era ima edna vo istabull ama taa e sv sofija ili aja sofija znaci i vi im klavate iminja na trajko trpana i za vaza zal na nea ima freski od isus koi vasite odzi nemale smelost da gi rusat i oskvernavat zosto?nie imame eden kup nekropoli baziliki cvrsti okazi fakti za postoenjeto na verbata vo isus sto imate vie satori od koza kade na +50 se piel zezok caj i kade toj tamu seikot i dupel site zeni a drugite pasele kozi i posle se javil incesot polubraka se pukale so polusestri i zato site se ko guma izdzvakana vo facite to e posledica na necista krv kucinja so se kucinja da se parat brat i sestra potomsvoto mu e falsivo ne kaj luge

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom