Вежби за скок, појак шут со рака ...

• Креатор на темата Креатор на темата MrRossi1997
  • Време на започнување Време на започнување
Брат јас одам во теретана а дека бркчиња не ми пораснале јас се бричам целиот имам брада :)
Седи немој само брадиште да имаш.:icon_mrgr:

Што има везе бројот на години ако се развил порано ?
Јас на 15 години веќе ја имав конечната висина,а во теретана 1-2 месеца имам во целиот живот идено и тоа накај 17-18 години....
Абе има и случка како твојата,ама неможе и он да знае дека моменталната висина што је има ќе му остане за навек.Нема ништо да добие ако оди уште сега во теретана освен пумпање на рацете...

Абе, а вие што викате нешто за брадата, ај баш кажете кога сте почнале да се бричите?

Другари јас за висината не се секирам зошто не кревам на мене :D

ако не е тајна колку си висок :D
За скок ти пишаа и претходно. Повеќе видови вежби со скали ( Хелсиг ти ги пиша повеќето. Можеш листовите да ги вежбаш така што со врвот на прстите ќе застанеш на раб од скала и ќе се креваш ), после скокови со јаже ама со споени нозе :)

Ќе земеш едно ѓуле(големина како една ракометарска топка) и со него ке шутираш од 9 метри.Нека биде 5 кила да речеме.И да видеш каков шут ќе имаш.
За брзина ке земеш тегови за нозе ( ке почнеш со мала тежина и по малку ке вежбаш/трчаш со нив и постепено ќе накачуваш тежина на теговите и времето на трчење.
Ако го издржеш ова ти ке бидеш следниот Кире Лазаров(секако да не си под 190цм).

Ќе земеш едно ѓуле(големина како една ракометарска топка) и со него ке шутираш од 9 метри.Нека биде 5 кила да речеме.И да видеш каков шут ќе имаш.
За брзина ке земеш тегови за нозе ( ке почнеш со мала тежина и по малку ке вежбаш/трчаш со нив и постепено ќе накачуваш тежина на теговите и времето на трчење.
Ако го издржеш ова ти ке бидеш следниот Кире Лазаров(секако да не си под 190цм).
Заедно со никот и кокошките што ти шетаат низ двор мрш од темава, побескорисен совет АМИН!

Заедно со никот и кокошките што ти шетаат низ двор мрш од темава, побескорисен совет АМИН!
Ако сака да биде ракометар има да цркне од работа...ако не ке игра за текстилец или борец...знам ја убаво шо сум пишал

не ти е малку претерано со ѓуле да тренира?5 кила мислам ако го фрлиш како ракометна топка се истегнува сигурно некој мускул ..

Здраво ракометари јас сум еден почетник сега може ли мало прашање да ми дадете вежби да ги вежбал за шут или скок може со тегови јаже со се само вие дајте :D
И секогаш кога шутираш, лактот на раката да ти биде над рамото.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom