Вежби за скок, појак шут со рака ...

• Креатор на темата Креатор на темата MrRossi1997
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 август 2012
Мислења
176
Поени од реакции
11
Здраво ракометари јас сум еден почетник сега може ли мало прашање да ми дадете вежби да ги вежбал за шут или скок може со тегови јаже со се само вие дајте :D

Доста кошаркари користат тегови на згловобите за да си го подобрат и продолжат скокот, пробај со тоа, а колку е здраво не знам.

За подобар скок ти треба да ги вежбаш повеќе задната ложа, листовите, а за појак шут трицепсите и грбот.

Доста кошаркари користат тегови на згловобите за да си го подобрат и продолжат скокот, пробај со тоа, а колку е здраво не знам.

10-15 минути со тегови на злобовите не е проблем, меѓутоа подолго може да направи проблем со вода во колено

Здраво ракометари јас сум еден почетник сега може ли мало прашање да ми дадете вежби да ги вежбал за шут или скок може со тегови јаже со се само вие дајте :D
Не сум вежбал ракомет, али секој спорт си бара и теретана. Имаш 15 години, не е рано да почнеш со теретана. Најбитно е да не правиш билдерска градба туку спортска. Значи повеќе повторувања со помали тежини, не да накачуваш со сила.

Не сум вежбал ракомет, али секој спорт си бара и теретана. Имаш 15 години, не е рано да почнеш со теретана. Најбитно е да не правиш билдерска градба туку спортска. Значи повеќе повторувања со помали тежини, не да накачуваш со сила.
Како бе брат не му е рано да почне со теретана?На детето уште бркчиња не му пораснале ти во теретана го праќаш,само ќе се набие во теретана,нема да може да се извиши.:)

Мали,остај теретаната сега,вежбај основни работи,и мој совет ти е теретана здравје накај 17-18 години.:)

Како бе брат не му е рано да почне со теретана?На детето уште бркчиња не му пораснале ти во теретана го праќаш,само ќе се набие во теретана,нема да може да се извиши.:)

Мали,остај теретаната сега,вежбај основни работи,и мој совет ти е теретана здравје накај 17-18 години.:)
Мит е тоа дека со теретана се останувало низок :) Се расне со скокање и според гените. Ако сите во фамилија ти се ниски, нема шанси да си 2 метри, освен ако комшијата не направил беља :D

Башка, како што реков, не е класичен билдинг тренинг, туку повеќе за зацрвстување и ексползивност.

Мит е тоа дека со теретана се останувало низок :) Се расне со скокање и според гените. Ако сите во фамилија ти се ниски, нема шанси да си 2 метри, освен ако комшијата не направил беља :D

Башка, како што реков, не е класичен билдинг тренинг, туку повеќе за зацрвстување и ексползивност.
Абе да,и гените имаат тука улога,ама споредна.:)

Имам другари кои што уште од деца се форсираа по теретана,дигаа на бенџ,ваму таму и се заебаа баш ради тоа...

Јас на тие години избегнував теретана,а бев спортист,а брате градба имам атлетска.:icon_mrgr:

За зацвстување да,ама експлозивноста се губи.Според мене нема поубаво од тренинг на отворено.:)

Стави 500 грамски тегови на нозете и трчај, трчај скали и така ке ти се зголеми скокот а за шут појак стварно незнам и неможам за тоа да ти помогнам :) :)

Мртво подигање,чучњеви со скок и исчекор напред заедно со изолациски вежби ќе добиеш тоа што го бараш.

Брат јас одам во теретана а дека бркчиња не ми пораснале јас се бричам целиот имам брада :)

Што има везе бројот на години ако се развил порано ?
Јас на 15 години веќе ја имав конечната висина,а во теретана 1-2 месеца имам во целиот живот идено и тоа накај 17-18 години....

Како екс ракометар за скокот: многу скали, комбинација со две нозе, една, спринотви на скали, преку една, преку две скали.
Скокање на јаже ќе ти помогне за координација а воедно така ќе ги работиш и листовите кои се доста битни за скокот.
За шут најдобра вежба ти е со ластик врзан на некоја статива/дрво и имитирање на шут без топка со што ќе гледаш ластикот да е позатегнат и тренинг со медицинка обавезно.
Вежбата со ластик практикувај ја од време на време зашто има контраефект т.е. ти намалува брзина на шут.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom