kralot
Вистина!!
- Член од
- 9 април 2008
- Мислења
- 466
- Поени од реакции
- 72
ова е од крале:
За мене најисправен морал и најприфатлив е моралот кој го презентира Исламот, во исламот за ова што како пример ти го спомна се вели.
Се Пренесува дека Мухамммед С.А.В.С. рекор:
“Немојте да спиете со вашите жени за време на циклус и женете се со жени складни на вашата воздраст„
Значи, ова е и мојот одговор.
Што се однесува до преселбата, Божјиот закон најпрво треба секој да се бори да го спроведе во самиот себеси, потоа во неговата фамилија, потоа во неговиот род, па неговото населено место, па регион, па држава а потоа и целиот свет!!!
А за ова последново, повторно ќе ти одговорам преку мудрите зборови на Муаммед С.А.В.С. кој рекол:
„Нема никој од вас да влезе во рајот, се додека не му посакува на другиот она што си го посакува за себеси!!“
Значи драг пријателе, не ми одговара и не смеам да да му мислам лошо на никого!!!!!!
ова беше моето прашање:
болдираното е КОНТРАДИКТОРНО со неговата постапка, он 40 она 9 (или13) како и да е. ме наведува да се запрашам во вистинитоста на зборовите од кого и каде дошле. бар за мене.
второто болдирано, ДА, се друго е опционално, пошто нели “не наметнувај“ е приказната. има кој да суди и кога, (горе) а не тука ......
А јас ти одговорив:
Мене ми е контрадикторно тоа 40 со 9, тоа прво ти докажи ми го па ќе дискутираме за зборовите!!