Како настанал исламот: Кој бил Мухамед?

• Креатор на темата Креатор на темата Neemo
  • Време на започнување Време на започнување
ова е од крале:
За мене најисправен морал и најприфатлив е моралот кој го презентира Исламот, во исламот за ова што како пример ти го спомна се вели.

Се Пренесува дека Мухамммед С.А.В.С. рекор:

Немојте да спиете со вашите жени за време на циклус и женете се со жени складни на вашата воздраст

Значи, ова е и мојот одговор.

Што се однесува до преселбата, Божјиот закон најпрво треба секој да се бори да го спроведе во самиот себеси, потоа во неговата фамилија, потоа во неговиот род, па неговото населено место, па регион, па држава а потоа и целиот свет!!!

А за ова последново, повторно ќе ти одговорам преку мудрите зборови на Муаммед С.А.В.С. кој рекол:

„Нема никој од вас да влезе во рајот, се додека не му посакува на другиот она што си го посакува за себеси!!“

Значи драг пријателе, не ми одговара и не смеам да да му мислам лошо на никого!!!!!!

ова беше моето прашање:
болдираното е КОНТРАДИКТОРНО со неговата постапка, он 40 она 9 (или13) како и да е. ме наведува да се запрашам во вистинитоста на зборовите од кого и каде дошле. бар за мене.
второто болдирано, ДА, се друго е опционално, пошто нели “не наметнувај“ е приказната. има кој да суди и кога, (горе) а не тука ......

А јас ти одговорив:

Мене ми е контрадикторно тоа 40 со 9, тоа прво ти докажи ми го па ќе дискутираме за зборовите!!

Razbrav.
Ne e toa kontradikcija. I Isa a.s baral lugeto da se vencaat da stapat vo brak a i samiot ne bil ozenet.
Vo gorenavedeniot hadis Resulullah a.s ne zboruva za sebe. Spored Kur'anot dozvoleno e da se ima do 4 soprugi a Muhammed a.s imal poveke.
Sto mu e dozvoleno na doktorot na nekoi pacienti zabraneto im e.
фала, колку и да не сум задоволен со одговорот (сепак ми останаа некои рабоит нејасни) сепак одговори на културен начин
П.С. да не испадне дека сакам само да контрирам, ќе напоменам дека иако сум христијанин, “само“ си ја почитувам верата. славам некои работи кои ми се прифатливи, ама кога има недоследности, а ги има во сите вери ги има недоследностите, тогаш размислувам со своја глава и донесувам одлука. ништо не прифаќам како МОРА. само да се умре мора, се’ друго е опционално
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 16:37 ---
А јас ти одговорив:

Мене ми е контрадикторно тоа 40 со 9, тоа прво ти докажи ми го па ќе дискутираме за зборовите!!
доста ми е од тебе, пријавен си!

фала, колку и да не сум задоволен со одговорот (сепак ми останаа некои рабоит нејасни) сепак одговори на културен начин
П.С. да не испадне дека сакам само да контрирам, ќе напоменам дека иако сум христијанин, “само“ си ја почитувам верата. славам некои работи кои ми се прифатливи, ама кога има недоследности, а ги има во сите вери ги има недоследностите, тогаш размислувам со своја глава и донесувам одлука. ништо не прифаќам како МОРА. само да се умре мора, се’ друго е опционално

Mozam komotno da kazam deka si ja pocituvate religijata so samoto toa sto znaete ubavo da postavite prasanje i ubavo da odgovorite na prasanjata koi vi se postavuvaat,fino i kulturno.
Toa proizleguva od sekoj vernik od sekoja religija.Vsusnost,toa e ona na sto ne uci religijata.
Koj e nekulturen,nevospitan,vregja.... toj i ne moze da bide vistinski vernik. Normalno e deka covek moze da bide isprovociran i da napise nesto sto i sam ne bi sakal da napise,luge sme,no i tuka treba da gledame vo kontext kako doslo do takov izraz.

Mnogu mi e milo sto postojat i vakvi vernici.

Јас најкултурно те прашав од каде ти е изворот дека било така, бидејќи ти со тоа крајно ме навредуваш, јас до сега за Иса А.С. (исус) ништо лошо не ти реков, туку уште еднаш потврдувам дека го почитувам како Божји Роб И Пратеник и за мене, како и за Исламската историја е многу вредна, праведна и почитувана личност и засекогаш таква и ќе остане.

Но ти како возврат на тоа ме навредуваш со тоа што го кажуваш за мојот почитуван Пратеник и Божји роб Мухаммед С.А.В.С. а другото го препуштам на администраторите ако и тие се реални и праведни да одлучат кој ја заслужил таа пријава.

Со Почит!

ти со сила ли кажуваш дека не го знаеш куранот и историјата на мухамед?
еве ти линк што стои на нет, а и твоите исто-верници го имаат повеќе пати потврдено во дискусиите тоа.
http://en.wikipedia.org/wiki/Aisha
ти реков доста ми е од тебе и не ми се обраќај

Прост пример:Ајде да тргниме со Македонските патриоти кои за Македонците имаат огромна вредност,да удриме на нивна сметка несмасна и лоша шала ,верувам на ниеден нема вкусно да им изгледа тоа,дури би побудило бура на афект во нивните срца.
Затоа,зошто да го навредувам твоето свето?И зошто да го навредуваш моето свето?

Што мислиш, видеово го правеле:
a) Севернокорејци
b) Мескиканци или
c) Македонци
(Мала помош - а бе ц, бе ц!)

П.С. Само ограничен и глуп човек може да биде спремен да убива, пали и напаѓа поради нечија смисла за хумор во врска со нешто кое нему му е битно.....

a) Севернокорејци
b) Мескиканци или
c) Македонци

П.С. Само ограничен и глуп човек може да биде спремен да убива, пали и напаѓа поради нечија смисла за хумор во врска со нешто кое нему му е битно.....
Mislam deka e pod C...ama nemaat slika od Muamed, pa i ne ti drzi tezata....

свршвајте на благодетите на Мухамед..ако не беа американските христијани да ви удоволат модерна технологија да користите интернет да гледате телевизија да користие ајфони,да користие гугл за непознати прашања,да практе ќеф да се возите со авион натаму наваму...абе сигунрно некој муслиман сиве овие рабои ги има измислено.

a) Севернокорејци
b) Мескиканци или
c) Македонци

Ипси,
Патриотите ги зедов како пример за некој кој би имал некаква сентиментална вредност кај некого.Можеби за тебе нема никаква,за некого можи има и.т.н.Хуморот на сметка за нешто што има длабока вредност кај тебе е и тоа како боли(а тоа зависи).
Инаку,се слагам дека не смее да убива,пали,жари...може мирен протест и повик кон освествуање(дека исмевањето на одредена работа која има длабока сентиментална вредност кај голем дел од таа припадност-не чини е неморално и некоректно).
Ако воопшто после таков протест не се освести масата која исмева,тогаш бесцелно е буквално се т.е ќе пуштиш говедото и натака да си јаде говна.

Ипси,
Патриотите ги зедов како пример за некој кој би имал некаква сентиментална вредност кај некого.Можеби за тебе нема никаква,за некого можи има и.т.н.Хуморот на сметка за нешто што има длабока вредност кај тебе е и тоа како боли(а тоа зависи).
Инаку,се слагам дека не смее да убива,пали,жари...може мирен протест и повик кон освествуање(дека исмевањето на одредена работа која има длабока сентиментална вредност кај голем дел од таа припадност-не чини е неморално и некоректно).
Ако воопшто после таков протест не се освести масата која исмева,тогаш бесцелно е буквално се т.е ќе пуштиш говедото и натака да си јаде говна.
тоа е тоа, остави го да жувурка. секој по својот пат.

Дали мухамед има самиот сунет направено, но во подоцнежни години , бидејки нели кога се родил не бил муслиман?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom