BREAKER7777777 морам и тебе да те тагнам, пошто верувам дека само ти ќе ми дадеш коректно мислење.
убаво кажуваш, ВО ИСЛАМСКИТЕ држави. значи тие работи може и треба да се случуваат во тие држави. сите други нели не треба да се присилуваат да се однесуваат според исламот, ако не се во таа држава? ова мене ми личи на мешање. дали е провокација или не, важно се коси со исламот (да бараш да се спроведуваат исламските учења во НЕмуслиманска држава), бар јас така разбирам.по исламот, и јас би требало да се мешам во тие држави ако се збори за смрт на неверниците? дека се омаловажуваат другите религии. но НЕ, никој не се дрзнува да фрла фетви затоа што некој не се согласува со “таа“ вера.
тоа дека некои се на мислење за педофилија или сл, до сега не сум дискутирал, пошто секое време си носи свои вредности. ДА, во денешно време Е педофилија. но не сакам да судам за нешто што не е во денешно време. така да овој дел од постот ќе го игнорирам.
карикатури ДА, сум приврзаник на нив во секое време на секоја теме. затоа што тоа е уметност низ која се потенцира, исмејува, коментира некоја работа која во тоа место, таа држава е за некаков комантар.
некој спомна Дубаи. тука пријателе НЕ си во право, во другите емирати во УАЕ ДА, има такво нешто такво, Жаржа на пример. но во Дубаи и Абу Даби НЕМА!