Многу работи ти не можеш да сватиш.....затоа не поставувај глупи прашања кои доведуваат само до раздор.Сакам да се развие дебата по ова прашање, бидејќи навистина не можам да сватам зашто се случува ова, би ми било драго доколку некој кој повеќе се разбира во христијанството да ми одговори на моето прашање.
Со Почит.
Не треба да сфатиш, односно ништо не претставува тоа се само пагански обичаи исто како и курбан бајрам околу масовно колење животни и тоа ништо не претставува затоа и не се замарај такво глупо прашање.Сакам да се развие дебата по ова прашање, бидејќи навистина не можам да сватам зашто се случува ова, би ми било драго доколку некој кој повеќе се разбира во христијанството да ми одговори на моето прашање.
Со Почит.
Де бе, што толку го нападна човекот одма? Многу нехристијански од твоја страна... Објасни повеќе околу крстот, не биди некултурен.Многу работи ти не можеш да сватиш.....затоа не поставувај глупи прашања кои доведуваат само до раздор.
Гледај си ја твојата религија и не се замарај со другите религии.
Сигурно твојата религија не те учи да трескаш глупости за другите религии....научи го куранот и разбери го, па дојди и ќе коментираме....вака само се глупираш
А да му објасниш...мислиш дека ќе свати?.. или само ќе се тегави дека тоа е глупост(според него).Де бе, што толку го нападна човекот одма? Многу нехристијански од твоја страна... Објасни повеќе околу крстот, не биди некултурен.
Кога се пишува во одредена тема, се дискутира на темата, а не за способностите на останатите дали ќе го разберат напишаното.А да му објасниш...мислиш дека ќе свати?.. или само ќе се тегави дека тоа е глупост.
Прво и основно, никој не го обожуваа крстот, оти крстот не е бог, па тоа да биде причина за негово обожување. Обожувањето на крстот би било школски пример за идолатрија, каде наместо Бог, се обожува замената за тој бог.Сакам да се развие дебата по ова прашање, бидејќи навистина не можам да сватам зашто се случува ова, би ми било драго доколку некој кој повеќе се разбира во христијанството да ми одговори на моето прашање.
Со Почит.
Ги знам овие теми.Сакам да се развие дебата по ова прашање, бидејќи навистина не можам да сватам зашто се случува ова, би ми било драго доколку некој кој повеќе се разбира во христијанството да ми одговори на моето прашање.
Со Почит.
Тука грешиш, Курбанот е токму тука за да им пркоси на паганските обичаи, тие обичаи велат да им се принесува жртва на боговите, а Муслиманите како доказ дека нема фајде никој друг освен човекот от тоа месо и да ја докаже својата добронамерност, искреност и хуманост месото го делат на сиромашни!!Не треба да сфатиш, односно ништо не претставува тоа се само пагански обичаи исто како и курбан бајрам околу масовно колење животни и тоа ништо не претставува затоа и не се замарај такво глупо прашање.
Sent from my Desire HD using Tapatalk 2
Како што ти одговорија, крстот се поврзува со распнувањето и жртвата на Исус во христијанството.Сакам да се развие дебата по ова прашање, бидејќи навистина не можам да сватам зашто се случува ова, би ми било драго доколку некој кој повеќе се разбира во христијанството да ми одговори на моето прашање.
Со Почит.
Se soglasuvam. Covek treba da go sovlada svoeto i samiot.Многу работи ти не можеш да сватиш.....затоа не поставувај глупи прашања кои доведуваат само до раздор.
Гледај си ја твојата религија и не се замарај со другите религии.
Сигурно твојата религија не те учи да трескаш глупости за другите религии....научи го куранот и разбери го, па дојди и ќе коментираме....вака само се глупираш
Немам провокаторска намера, само сакам да сватам зашто христијаните го прават тоа, некако ми е чудно и несватливо.Инаку многу има да се каже на оваа тема. Кога би била намерата конструктивна, а не класично провокаторска.
Ќе научиш, има време...