Домашни светла со потенциометар

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
Ова што јас го имам првенствено беше наменето за лед траки во боја и демек како вака на сликата да си играш со боите. Е сега пошто мене не ми требаше за да си играм со боите, го монтирав да наместо посебна боја да уклучваш посебна трака и така да контролирам од каде да ми иди светлото и со која јачина или сите заедно.

јас нешто вакво имам во план да напраам

или

но без опција за light show, со даљинсково добро би се вклопило :) без многу многу прекидачи по ѕидовите :)

јас нешто вакво имам во план да напраам

но без опција за light show, со даљинсково добро би се вклопило :) без многу многу прекидачи по ѕидовите :)
Сега ако планираш собата како бар или кафич да ја средуваш тоа е едно инаку шознам не ми е нешто по кеф.
Кај мене е слично на ова изведено( мислам на светлото позади креветот)
Relaxing-Bedroom-Furniture-from-Hulsta_6.jpg

и другата трака ми е на таванот над прозорот ама не директна светлина од лед диодите ( да се гледаат ) туку како да кажам индиректно ја осветлуваат собата. За третата трака уште и немам најдено место :).

Само еден совет да не купувате потенциометри од Металка Мајур,за да не си ги фрлате парите за џабе,цена висока а квалитет ептен низок.

Ме интересира, само таков прекинувач требаили се купува или треба да се купуваат нз, посебни светилки?, кабли, да се вградува нешто во лустерот????

Ме интересира, само таков прекинувач требаили се купува или треба да се купуваат нз, посебни светилки?, кабли, да се вградува нешто во лустерот????
Сакаш да приклучиш на обична сијалица ?

Може и на обичните сијалици само треба при купување да си прашате,може некој само да се наменети за халогени сијалици.

Може ли некој на Wikimapia да ми означи на мапа каде е точно Електроелемент?

Прееска монтирав таков потенциометар како на првата слика, ама не работи.... Има врска каде е уклучена масата, а каде напонот? Нешто како + или - на потенциометарот? Мада не е назначено...

Не работел на штедливи сијалици, па земав обичен прекинувач :)

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom