Келнерите низ локалите

darko4spain

Praetorian
Член од
13 април 2012
Мислења
57
Поени од реакции
100
А зошто во последно време келнериве во Скопје не враќаат кусур?? За месец дена двапати. :eek:
Една од најсељачките работи во врска со кусур, е кога ќе ти рече “немам уште 2 денари кусур, сега некој да плати со ситно и ќе ти донесам“.
И после нигде го нема со кусурот. Треба ти да одиш да му кажеш и подсетиш. Не е за 20-те денари - несакам некој глуп да ме прави.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Една од најсељачките работи во врска со кусур, е кога ќе ти рече “немам уште 2 денари кусур, сега некој да плати со ситно и ќе ти донесам“.
И после нигде го нема со кусурот. Треба ти да одиш да му кажеш и подсетиш. Не е за 20-те денари - несакам некој глуп да ме прави.
Посељачко не може да биде. Сеа баш пред некој ден беше, вика дај платете оти ми завршува смената, му давам и вика почеккај малце,немам сега ситно ке ти донесам одма. Оди таму,си ја облекува јакната и си замина и на маса што бевме седнати се посмеевме и тоа. 40 денари нит ке ме збогатат нит ке ме осиромашат ама тоа ти е. Уште еднаш да не му влезеш во кафич...

Член од
23 март 2011
Мислења
1.168
Поени од реакции
1.051
Посељачко не може да биде. Сеа баш пред некој ден беше, вика дај платете оти ми завршува смената, му давам и вика почеккај малце,немам сега ситно ке ти донесам одма. Оди таму,си ја облекува јакната и си замина и на маса што бевме седнати се посмеевме и тоа. 40 денари нит ке ме збогатат нит ке ме осиромашат ама тоа ти е. Уште еднаш да не му влезеш во кафич...
а бре,може заборавил...

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
се случува несакајки, кој не работел не ни знае.

но така е.ненамерно
Се случува бе, не викам не. Ама овојпат ич не изгледаше така. Двајца бевме свртени кон шанкот и тапа муабет се вртеше во тој момент на масата и двајцата го забележавме. Отиде кај шанкот, ја остави таа престилката што ја носат (или како год и да се вика), си ја зема јакната и си излезе. Се погледавме со другаров, се насмеавме и толку беше. Фала богу дека за 40 денари нема големата да ја правам.
Едит: Можно е и да не бил тој келнерот :P

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
За кафичи нема да зборам пошто сите се до курца ај шо се за никаде освен чесни исклучоци туку и те краде и во очи те гледа со таков невин поглед мислиш оваа помалку ми наплатила.
Седнуваат 5 души пиење скари салати се како што си е ред, на крајјот стига сметката 10 пива плус 5 ракии плус и да биде најтрагично витач 2 шишиња што не ни видовне вино вечерта на ниедна маса а не па да го пиевне, јес да пиевне ама не бевне ќори пијани да незнаеме што како сме пиеле и јаделе.
Ја решивне некако работата ја оправивне.
Србија посебно шумадија и војводина поминува шеф на сала Како вам се свиѓа јело јел све у реду јел треба што, аперитивот бесплатен си порачал скараа или печење аперитив и салатата ти е гратис како и кафето и лебот а и чорбата ( која обавезно се срка пред јадење ) на крајот истото дали све беше во ред, кажи дека нешто не било во ред и зошто ссметката пред тебе ја кине -Извините надамо се да че те опет дочи ( се клања дури ) Овде седнуваш да јадеш во чорбата пола метар црно влакно го викаш да му кажеш тој те гледа ко теле и ти вика абе којзнае од каде паднало, врати го назад ми се одјаде.Абе зашто ?? Дури зачудено те прашува.
Ок дај да платам ти носи пуна сметка :pos: (( па мајку ти ибам те грабнам да тее удавам во тоа чорбата племе ти ебам сељачко)
Мафтај ти со раце за да порачаш ти мафтаа и таа од таму ко божем сигнализирате од брод на брод со знаенца,и треба да ја чекаш да си го доврши муабетот со дечко и кој дошол да и прави друштво додека е на работа.
Бакшиш оставање сум рекол нема теорија не заради нешто друго од прост принцип тоа му е работа ако му чини нека работи ако не нека си оди, се додека глумењето лудило и незадоволството се одразува врз муштерии и се седи а тоа место демек така газдата ќе го научеле на ред нема ништо да се оправи.

Член од
23 март 2011
Мислења
1.168
Поени од реакции
1.051
Се случува бе, не викам не. Ама овојпат ич не изгледаше така. Двајца бевме свртени кон шанкот и тапа муабет се вртеше во тој момент на масата и двајцата го забележавме. Отиде кај шанкот, ја остави таа престилката што ја носат (или како год и да се вика), си ја зема јакната и си излезе. Се погледавме со другаров, се насмеавме и толку беше. Фала богу дека за 40 денари нема големата да ја правам.
Едит: Можно е и да не бил тој келнерот :P
ха ха ха

така е,но ако имало многу луге и го викаат сите, се случува ненамерно да излезе. срамота е за 40.

А

Анноун

Гостин
- случка од Палма во Аеродром . Викам сметка , а јадевме надвор, далеку од шанкот . И плаќам на девојката со 1000 денари , и она оди до шанкот со парите , и кога се врати остави инстантно парите на маса (220 денари врати , а требаше 720) и одма се сврте и влезе внатре.
Фала богу , не сум толку ГЛУП веднаш да не тргнам по неа , 500 денари се во прашање. И онака таму на шанкот се женски наредени , и кажав на келнерката дека и платив со 1000ка , а ми наплати како со 500 да сум платил. И келнерката и кажува на девојката на каса што работи да ми даде уште 500.
И сите тука гледаат што се случува. И оваа на шанкот и вика на келнерката "Сигурна си?" :facepalm:
После некое време ми даде уште 500 денари . Катастрофа.
Мое мислење: Келнерката си ги здиплила 500 денари на пат од касата до мене надвор.

- Во глобала сум задоволен од келнерите во поголемите ресторани во Скопје. Најчесто професионални и фини . Со мали локали имам ужасни искуства . Не ми се ни збори.
Ме нервира што во Торос келнерите меѓусебе премногу се зафркаваат и се караат меѓусебе. Создава непријатна амтосфера за луѓето кои седат. Шта да ти причам , многу јако . Му паднале 2 кригли на келнерот , и ајдеее . Ќе го дупиме сега цела вечер за тоа . :facepalm:

Член од
23 март 2011
Мислења
1.168
Поени од реакции
1.051
А мене пак ,јас бев келнер и ми се има случено да ми избегат ,,елитни девојки и да нем и ја платат сметката. после келнерот не вракал кусур))

Брука. и наредниот пат кога дојдоа им ги барав парите и им ја чував сметката))

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
- случка од Палма во Аеродром . Викам сметка , а јадевме надвор, далеку од шанкот . И плаќам на девојката со 1000 денари , и она оди до шанкот со парите , и кога се врати остави инстантно парите на маса (220 денари врати , а требаше 720) и одма се сврте и влезе внатре.
Фала богу , не сум толку ГЛУП веднаш да не тргнам по неа , 500 денари се во прашање. И онака таму на шанкот се женски наредени , и кажав на келнерката дека и платив со 1000ка , а ми наплати како со 500 да сум платил. И келнерката и кажува на девојката на каса што работи да ми даде уште 500. . :facepalm:
Поука од ова.Не идете по кафичи со 1000денари :)
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 20:56 ---
А мене пак ,јас бев келнер и ми се има случено да ми избегат ,,елитни девојки и да нем и ја платат сметката. после келнерот не вракал кусур))

Брука. и наредниот пат кога дојдоа им ги барав парите и им ја чував сметката))
Хаха и платија ли или пак ти киднаа:)

Kajgana Shop

На врв Bottom