Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 6.972
- Поени од реакции
- 8.640
Тоа ти е тоа, граѓанска непослушностА зошто во последно време келнериве во Скопје не враќаат кусур?? За месец дена двапати.
Тоа ти е тоа, граѓанска непослушностА зошто во последно време келнериве во Скопје не враќаат кусур?? За месец дена двапати.
Оти ја не им давам бакшиш, они сами си земаат.Тоа ти е тоа, граѓанска непослушност
Една од најсељачките работи во врска со кусур, е кога ќе ти рече “немам уште 2 денари кусур, сега некој да плати со ситно и ќе ти донесам“.А зошто во последно време келнериве во Скопје не враќаат кусур?? За месец дена двапати.
Посељачко не може да биде. Сеа баш пред некој ден беше, вика дај платете оти ми завршува смената, му давам и вика почеккај малце,немам сега ситно ке ти донесам одма. Оди таму,си ја облекува јакната и си замина и на маса што бевме седнати се посмеевме и тоа. 40 денари нит ке ме збогатат нит ке ме осиромашат ама тоа ти е. Уште еднаш да не му влезеш во кафич...Една од најсељачките работи во врска со кусур, е кога ќе ти рече “немам уште 2 денари кусур, сега некој да плати со ситно и ќе ти донесам“.
И после нигде го нема со кусурот. Треба ти да одиш да му кажеш и подсетиш. Не е за 20-те денари - несакам некој глуп да ме прави.
а бре,може заборавил...Посељачко не може да биде. Сеа баш пред некој ден беше, вика дај платете оти ми завршува смената, му давам и вика почеккај малце,немам сега ситно ке ти донесам одма. Оди таму,си ја облекува јакната и си замина и на маса што бевме седнати се посмеевме и тоа. 40 денари нит ке ме збогатат нит ке ме осиромашат ама тоа ти е. Уште еднаш да не му влезеш во кафич...
Можно е, не викам не.а бре,може заборавил...
се случува несакајки, кој не работел не ни знае.Можно е, не викам не.
Се случува бе, не викам не. Ама овојпат ич не изгледаше така. Двајца бевме свртени кон шанкот и тапа муабет се вртеше во тој момент на масата и двајцата го забележавме. Отиде кај шанкот, ја остави таа престилката што ја носат (или како год и да се вика), си ја зема јакната и си излезе. Се погледавме со другаров, се насмеавме и толку беше. Фала богу дека за 40 денари нема големата да ја правам.се случува несакајки, кој не работел не ни знае.
но така е.ненамерно
ха ха хаСе случува бе, не викам не. Ама овојпат ич не изгледаше така. Двајца бевме свртени кон шанкот и тапа муабет се вртеше во тој момент на масата и двајцата го забележавме. Отиде кај шанкот, ја остави таа престилката што ја носат (или како год и да се вика), си ја зема јакната и си излезе. Се погледавме со другаров, се насмеавме и толку беше. Фала богу дека за 40 денари нема големата да ја правам.
Едит: Можно е и да не бил тој келнерот
Поука од ова.Не идете по кафичи со 1000денари- случка од Палма во Аеродром . Викам сметка , а јадевме надвор, далеку од шанкот . И плаќам на девојката со 1000 денари , и она оди до шанкот со парите , и кога се врати остави инстантно парите на маса (220 денари врати , а требаше 720) и одма се сврте и влезе внатре.
Фала богу , не сум толку ГЛУП веднаш да не тргнам по неа , 500 денари се во прашање. И онака таму на шанкот се женски наредени , и кажав на келнерката дека и платив со 1000ка , а ми наплати како со 500 да сум платил. И келнерката и кажува на девојката на каса што работи да ми даде уште 500. .
Хаха и платија ли или пак ти киднааА мене пак ,јас бев келнер и ми се има случено да ми избегат ,,елитни девојки и да нем и ја платат сметката. после келнерот не вракал кусур))
Брука. и наредниот пат кога дојдоа им ги барав парите и им ја чував сметката))
Си платија како на поп))Поука од ова.Не идете по кафичи со 1000денари
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 20:56 ---
Хаха и платија ли или пак ти киднаа
обратно е ... паметниот запишува ...Паметниот памети, глупиот пише.