Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
7 август 2010
Мислења
151
Поени од реакции
51
ПОМОШ!!!
КОГА ГО СТАВИВ ЦД-ТО ЗА ФОРМАТИРАЊЕ ГО РАСТЕРТИРАВ ПЦ-ТО И ПОЧЕКАВ ДА СЕ ВЧИТЕ ЦД-ТО, ПОСЛЕ КОГА СЕ ВЧИТИ КОМПЈУТЕРОТ МИ СЕ РАСТЕРТИРА (BLUE SCREEN OF DEATH) ЕВЕ ГО И ВИДЕОТО ШТО ГО НАПРАВИВ ..
ПУШТЕЈТЕ ОД 0:30 СЕКНУДА ПА НАТАМУ !

Едит : пробав повеќе пати и пак истото
Проби со друго ЦД, ако е пак исто провери си хард диско

Член од
7 декември 2011
Мислења
283
Поени од реакции
83
[/IMG]

Onboard SATA MOD ? зошто не работи мислам неможам да го сменам во IDE

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
значи не знам во која категорија да ставам прашањети но мислам тука дека би требало,иам усб кое што не знам што му е,едноставно го ставам во порт и виндивсот пробува да го инсталира и покажува failed не успева да го инст. навистина не е вообичаено за мене тоа. Дали постои алатка или нешто слично за да се форматир среди исчисти ако е до тоа,или пак е отидене по ѓаволите. Сепак дава знаци на живот и и што може да е ако има некој решение плс!! Tnx!

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Извади ја батеријата на 10тина минути ама прво извади го од струја цело куќиште. И види да не имаш некој подуен кондензатор на матична.
ако мислиш дека сум на лаптоп , не сум..

R1K0

the chosen one
Член од
7 јули 2012
Мислења
116
Поени од реакции
42
ако мислиш дека сум на лаптоп , не сум..
Мислам дека ти збори за батеријата на матичната ,исклучи го од струја куќиштето отвори го и баретијата на матичната(во форма на круг е сребрена боја) извадија и види да не е подуен некој кондензатор(како цилиндри се) и ако му е изменета формата т.е. подуен тоа е проблемот :)
--- надополнето: 20 јануари 2013 во 22:06 ---
значи не знам во која категорија да ставам прашањети но мислам тука дека би требало,иам усб кое што не знам што му е,едноставно го ставам во порт и виндивсот пробува да го инсталира и покажува failed не успева да го инст. навистина не е вообичаено за мене тоа. Дали постои алатка или нешто слично за да се форматир среди исчисти ако е до тоа,или пак е отидене по ѓаволите. Сепак дава знаци на живот и и што може да е ако има некој решение плс!! Tnx!
тоа може да е до портот а не до усбто,пробај во др порт

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
Мислам дека ти збори за батеријата на матичната ,исклучи го од струја куќиштето отвори го и баретијата на матичната(во форма на круг е сребрена боја) извадија и види да не е подуен некој кондензатор(како цилиндри се) и ако му е изменета формата т.е. подуен тоа е проблемот :)
--- надополнето: 20 јануари 2013 во 22:06 ---

тоа може да е до портот а не до усбто,пробај во др порт
имам пробано и на др.комп и портови и се истата приказна е

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
имам пробано и на др.комп и портови и се истата приказна е
Пробај преку SAFE MODE влези и види што ќе биде. Исто, пробај на друг РС.
Ако го најде било каде, форматирај го со HP USB Disk Storage Format Tool

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
за убунту ќе го најде, поентата е зашто нејќе у виндовс.иди regedit>hkey_local_machine>System>currentcontrolset>control>class i tuka vrti vidi shto ima so lower filters, baraj vo iminjata vo prv red kje ti bidat na desnata strana od regedit, baraj nesto sto ima veza so usbinja, ako ima nekoj upper/lowerfilter sho go gledas izbrisi i restartiraj, no pred toa izvadi gi site usbinja.sto i da brises, ne gi brisi tie za maus i tastatura.

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
Пробај преку SAFE MODE влези и види што ќе биде. Исто, пробај на друг РС.
Ако го најде било каде, форматирај го со HP USB Disk Storage Format Tool
пробав со safe mode не сака истата работа ја прави,не сака да го инст.
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 16:35 ---
за убунту ќе го најде, поентата е зашто нејќе у виндовс.иди regedit>hkey_local_machine>System>currentcontrolset>control>class i tuka vrti vidi shto ima so lower filters, baraj vo iminjata vo prv red kje ti bidat na desnata strana od regedit, baraj nesto sto ima veza so usbinja, ako ima nekoj upper/lowerfilter sho go gledas izbrisi i restartiraj, no pred toa izvadi gi site usbinja.sto i da brises, ne gi brisi tie za maus i tastatura.
отидов на тие,гледам многу фолдери и со филтери има некои да,е сега не знам кои се тие што треба да ги бришам ги најдов за маус и тастатура останатите се за сите компоненти. и кои би биле поточните за усб.. инаку убунту ама го зезнав другиот комп. инаку имав навика да иам убунту на него..

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
пробав со safe mode не сака истата работа ја прави,не сака да го инст.
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 16:35 ---

отидов на тие,гледам многу фолдери и со филтери има некои да,е сега не знам кои се тие што треба да ги бришам ги најдов за маус и тастатура останатите се за сите компоненти. и кои би биле поточните за усб.. инаку убунту ама го зезнав другиот комп. инаку имав навика да иам убунту на него..
storage volumes/universal usb controllers

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
Проби со друго ЦД, ако е пак исто провери си хард диско
мене вака ми праеше кога ми изгоре рамот и графичката
ама можно е и до цедето да е проба ли со друго цеде?
пробај со рамот и графичката да ги извајш и наново да ги клајш кај мене така тргна ама уште 2-3 месеци пдеше....

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
21416"]storage volumes/universal usb controllers[/quote]
напраив така и сега шитот не прпознава и усб кое што е во ред омг што бива сега како да ги вратам назад тие бришењата што ги напраив..хм проработе изгледа но усб-то кое што беше зезнато се уште никако да се освести дека цел шит за него е :D

Член од
28 декември 2007
Мислења
43
Поени од реакции
10
21416"]storage volumes/universal usb controllers
напраив така и сега шитот не прпознава и усб кое што е во ред омг што бива сега како да ги вратам назад тие бришењата што ги напраив..хм проработе изгледа но усб-то кое што беше зезнато се уште никако да се освести дека цел шит за него е :D
[/quote]
Отвори Start -> Run искуцај sfc /scannow и пушти го да работи пц-то. Не заборавај да имаш ставено инсталационо цд од виндовс пред да ја дадеш оваа команда. Се надевам ке го прикрпи регистарот.

Член од
21 август 2012
Мислења
23
Поени од реакции
2
Здраво.
Скоро недела имам проблем со интернетов ми покажува NO INTERNET ACCESS на секој 15 мин. ужасно ме нервира. Инаку делам нет со комшииве, поточно земам од нив со помош на модем, па морам да влезам во Wireless mode и одново да го штиклирам Universal repeater и така истата постапка секој 15-20мин. кажете ми решеение зашо изгубив нерви :/

Kajgana Shop

На врв Bottom