Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
а за жените хм хм има некои кои што се солидарни ама само ако е лезбејка![]()
можеби тропам глупости, ама забележав дека лезбејките им посветуваат повеќе внимание кон саканата личност одколку некоја другарка значи е солидарна ,а камо ли другарка што не им посветува вниманиеНевидена глупост тресна сега....демек, (не)солидарноста е определена со нечија сексуална ориентација![]()
Оваа дебата неколку пати сум ја правела во животов и секогаш имало интересни дискусии и примери. Сега факт е дека е малку генерализирачка, ама сепак може да има интересна дискусија.
Обично се тврдело дека мажите се посолидарни меѓу себе и дека другар ќе застане секогаш зад другарот и ќе го поддржи дури и кога не е за поддржување, за разлика од женските друштва.
Се согласувате ли со ова?
Какво е вашето искуство до сега?
И што вие лично подразбирате под солидаризирање со другар/другарка?
Лесно е ова.Оваа дебата неколку пати сум ја правела во животов и секогаш имало интересни дискусии и примери. Сега факт е дека е малку генерализирачка, ама сепак може да има интересна дискусија.
Обично се тврдело дека мажите се посолидарни меѓу себе и дека другар ќе застане секогаш зад другарот и ќе го поддржи дури и кога не е за поддржување, за разлика од женските друштва.
Ќе ти го дадам чадорот, додека не се засолниш некаде за да можеш да се снајдеш, а ако си ми уз пат ќе ти правам друштво додека не се снајдеш.Лесно е ова.
Да ти поставам прашање и го знам одговорот.
Надвор врне,ти имаш чадор.Ти приоѓам и ти велам дека сум "жива вода", можам да се разболам.Што ќе направиш?
Мажите се посолидарни , еве пример .. побарај му на женско ретко кое дава , а маж одма на секое женцко би му дал![]()
Под маж не се подразбира само мандало да имаш, тестиси и пенис не се доволни за да некого наречеш маж.Мажите,жените се љубомори.
Под маж не се подразбира само мандало да имаш, тестиси и пенис не се доволни за да некого наречеш маж.
Маж е карактерна особина.
Ќе ти дадам 50 денари да си купиш чадор и да не досаѓаш на непознати по улица.
Философско е прашањето.Ќе ти го дадам чадорот, додека не се засолниш некаде за да можеш да се снајдеш, а ако си ми уз пат ќе ти правам друштво додека не се снајдеш.
Прашањево оригинално потекнува од времето на робовите.Кој ќе одговори погрешно станува "жена" или потчинет ,а кој точно е примен во групата.Никад не ми идело филозофирањето. А сега знам и зошто, зошто ме тера на смеење![]()