Кој е посолидарен? Мажите или жените?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Другар ти се зарчкал со некој не е битно кој почнал ама поверојатно е другар ти зошо вие сте му зад грб (за банална работа кој попетел да испадне) и овој другиот испаднал посилен му ја зашлапал некоја а во близина на другар ти, си ти и цело друштво, дали ќе го истепате другиот од солидарност за другар ти ?

Не одлучувам кој е крив прав. Ебанио ебан, тепанио тепан. Ако другар ми го закачат, рипам со него. Или ќе тепаме, или ќе не тепат. Ако тепаме, арно. Ако не тепат, па арно. Не се умира од еден ќотек.

Не одлучувам кој е крив прав. Ебанио ебан, тепанио тепан. Ако другар ми го закачат, рипам со него. Или ќе тепаме, или ќе не тепат. Ако тепаме, арно. Ако не тепат, па арно. Не се умира од еден ќотек.
Не бе треба да избегаш за да не јадеш ќутек овие издркотиниве денешни само тоа им е битно да не изедат ќутек :)

Plavooka не го сфаќам твојот одговор на моето прашање.

Не забегуваме туку пробувам да размислам околу границите на солидарноста оти неможе таа да биде бескрајна.

Јас мислев дека прашањето е адресирано до сите на темава, не сфатив дека до мене било, бидејќи не беше поставено како реплика.

Хипотетички ситуации во принцип не сакам и мислам дека е неблагодарно да се одговара на нив, бидејќи нели, ова е сепак форум и сите сме убави, паметни, фини, поштени и солидарни до бесвест, ама да се случи истото тоа во живо, ти гарантирам дека сликата ќе биде сосема спротивна.

Хипотетичката ситуација која ми ја наведе ми е тотално беспредметна, бидејќи не се дружам со луѓе кои не знаат да избројат до 10 и убаво да размислат пред да се впуштат во конфликт (вербален или поинаков), а камоли да си ја бараат белјата со насилство.

Но, ете, да претпоставиме дека поради Х околности дојде до конфликт, јас сум со другар ми/мажот/ братот/мајката/семејството (лојалноста не е резервирана само за друштво, напротив).

После, ако преживееме, ќе му удрам една пацка НАСАМО (ова е болдирано со цел да укажам дека дури и да не е во право, нема да го понизам пред другите), да не се осмели пак да изиграва мајмун кога не треба. Е, тоа е солидарност и лојалност од моја гледна точка.

Ок, да ама кога зборуваме за вистински другар, јас сакав да напоменам за нешто друго, за група од 10, 15 тина души кои не сте баш блиски, не може сите да бидат вистински другари, и сите кога ќе се ставаат да го млатат едниот тоа не го прават од солидарност туку поради нешто друго.
нели?

Не бе треба да избегаш за да не јадеш ќутек овие издркотиниве денешни само тоа им е битно да не изедат ќутек :)
Такви педерски финти, јок....

Ок, да ама кога зборуваме за вистински другар, јас сакав да напоменам за нешто друго, за група од 10, 15 тина души кои не сте баш блиски, не може сите да бидат вистински другари, и сите кога ќе се ставаат да го млатат едниот тоа не го прават од солидарност туку поради нешто друго.
нели?

Ти тепал ли си се некојпат?

примеров остана незнам дали го приметивте.

Еве уште еден пример, имаше случај пред година дена мислам кога неколку другари убија нивни другар и го фрлиле негде му го украле ланецот и го продале на битпазар следниот ден (еден го убил) ама другите се солидаризирале и го криеја убиството.

Не констатирам ништо само давам насока за размислување. Каде е границата на солидарноста?

Епа сега, как да ти објаснам. Ќотек не паѓа баш така хипотетички.

За еден пијан другар, јас сам го кркал еднаш, оти он не можеше на нозите да стое, и додека го извадих од таа дискотеката одзади не знам колку бокса, клоци, и чуда изедех. Ако не го извадеех, он жив не излеваше од там.

Еве уште еден пример, имаше случај пред година дена мислам кога неколку другари убија нивни другар и го фрлиле негде му го украле ланецот и го продале на битпазар следниот ден (еден го убил) ама другите се солидаризирале и го криеја убиството.

Не констатирам ништо само давам насока за размислување. Каде е границата на солидарноста?
Не мешај курови и пички заедно, не идат во никој случај.
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 00:44 ---
Епа сега, как да ти објаснам. Ќотек не паѓа баш така хипотетички.
:pos: Теоретски ќотек и практичен ептен се разликуваат

Јас ке пробам да ти одговорам со една приказна.
Татко и син си правеле муабет кој има поверни другари пошто таткому го убедувал син му дека другарите му се од корист само ( демек парајлија бил). Решиле да направат еден тест.
Демек син му отепал некој и да ги побара еден по еден тие негови другари кој ке му дојде на помош.
Се јавува кај еден кај друг кај трет и сите кој на работа бил , кој женаму не го пушатала, кој бил бнолен и така натаму.
Сега татко му се јавува кај неговите.
Едниот вика со гости сум ама ете одма идам ке го скриеме некаде ке завршиме работа. Се јавува кај другиот на работа сум ака ке излезам некако ете во колата ми е и пилата ке го скастриме на парчина за полесно.
Третиот вика нешто женами не е арна ама сега ете ја оставам на болница па ке тркнам до кај тебе не паничи ке средиме.
Приказната е малце подолга и ја скратив ептен ама поенатат седи.
Муабетот е дека има другари и другари но треба сам да проценеш кој ти е прав другар а кој е познаник.

Ти не читаш убаво или ја не знам што е работата.
Оваа постапка ја имаат изведено луѓе со женски ментален склоп, заради материјална корист, плус здружена со омраза кон дотичниот. Премисата, интенцијата е иста како и кај жените. Нема голема разлика.
Жените се солидаризираат вака, веројатно не до степенот да убијат некој, но за да растурат нечиј брак, или му го уништат животот (ќе го обвини неоправдано за силување или напад, ќе оцрни колешка за да изгуби работа, ќе се пушти на маж на другарка итн итн) да, и тоа така што ќе се чуди што го снашло.
Вака прават педери и пизди у душа, како што dobro poznat убаво си кажа.

Инаку, во овој случај веќе се навлегува во патологија и кривично казниво дело, каде што солидарноста секако дека не е оправдана.

Luki Junior прашај го мкд владе дали некогаш се тепал.

Владе приказна и реалнст до сега Луки и паметен гз ми ја кажуваа разликата а сега луки лајкови ти става. Многу контрадикторност.

Јас ке пробам да ти одговорам со една приказна.
Татко и син си правеле муабет кој има поверни другари пошто таткому го убедувал син му дека другарите му се од корист само ( демек парајлија бил). Решиле да направат еден тест.
Демек син му отепал некој и да ги побара еден по еден тие негови другари кој ке му дојде на помош.
Се јавува кај еден кај друг кај трет и сите кој на работа бил , кој женаму не го пушатала, кој бил бнолен и така натаму.
Сега татко му се јавува кај неговите.
Едниот вика со гости сум ама ете одма идам ке го скриеме некаде ке завршиме работа. Се јавува кај другиот на работа сум ака ке излезам некако ете во колата ми е и пилата ке го скастриме на парчина за полесно.
Третиот вика нешто женами не е арна ама сега ете ја оставам на болница па ке тркнам до кај тебе не паничи ке средиме.
Приказната е малце подолга и ја скратив ептен ама поенатат седи.
Муабетот е дека има другари и другари но треба сам да проценеш кој ти е прав другар а кој е познаник.
Уствари на синот другарите биле пизди-пичици-педерчиња жени у машко тело, а на татково другарите биле мажи не му врти одоколу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom