Снукер

• Креатор на темата Креатор на темата shadow_rr
  • Време на започнување Време на започнување
Селби цепа алал да му е, фаворит ми е моментално додека не го зачеша Рони да се прибере назад :)

Луѓе гледате ли Селби против Дот чуда се случуваат каков меч аооо :cuc::cuc:
Дот водеше на почеток со 4-1 , но Селби се врати во игра 4-4 па во драматичен фрејм со 64-64 двајцата се фрлаше паричка кој да игра прв со црната немаше среќа Селби и го доби Дот тој фрејм , но еве го Селби сега изедначува на 5-5 и се игра последен фрејм за победа .. Иначе јас сум за Селби :pipi: , упатете поглед во публиката кога ќе ја дадат само колку заспании фаци има кутрите они 5 саати не се мрднати од место :pos: т.с имаше заспани сега еве ги почнаа да се будат да се возбудуваат :D
--- надополнето: 20 јануари 2013 во 01:31 ---
6-5 победа за Селби каков меч каква победа секоја чест :cuc:
Селби подобар од Робертсон во меѓусебните дуели со 5-3 се надеваме ќе гледаме добро и интересно финале ..

Луѓе гледате ли Селби против Дот чуда се случуваат каков меч аооо :cuc::cuc:
Дот водеше на почеток со 4-1 , но Селби се врати во игра 4-4 па во драматичен фрејм со 64-64 двајцата се фрлаше паричка кој да игра прв со црната немаше среќа Селби и го доби Дот тој фрејм , но еве го Селби сега изедначува на 5-5 и се игра последен фрејм за победа .. Иначе јас сум за Селби :pipi: , упатете поглед во публиката кога ќе ја дадат само колку заспании фаци има кутрите они 5 саати не се мрднати од место :pos: т.с имаше заспани сега еве ги почнаа да се будат да се возбудуваат :D

6-5 победа за Селби каков меч каква победа секоја чест :cuc:
Селби подобар од Робертсон во меѓусебните дуели со 5-3 се надеваме ќе гледаме добро и интересно финале ..

Да, судејќи според маките низ кои помина со Дот, Селби заслужено се пласираше во финалето на Британскиот Мастерс 2013.

Британски Мастерс 2013
од 13 јануари 2013 до 20 јануари 2013
во лондонската Александра Палата

19 јануари 2013
Нил Робертсон 6:2 Шон Марфи;
Граем Дот 5:6 Марк Селби;

Денес, недела, 20 јануари 2013, во финалето на Британскиот Мастерс 2013, силите ќе си ги измерат:

Нил Робертсон - Марк Селби;

Во пост #390 сум патувал низ времето, дури година дена назад :pos: :
Британски Мастерс 2013

18 јануари 2012
Шести ден - Четвртина финале:

...

Да, судејќи според маките низ кои помина со Дот, Селби заслужено се пласираше во финалето на Британскиот Мастерс 2013.

Британски Мастерс 2013

19 јануари 2013
Нил Робертсон 6:2 Шон Марфи;
Граем Дот 5:6 Марк Селби;

Денес, недела, 20 јануари 2013, во финалето на Британскиот Мастерс 2013, силите ќе си ги измерат:

Нил Робертсон - Марк Селби;

Во пост #390 сум патувал низ времето, дури година дена назад :pos: :
Не си навикнат уште дека е 2013 :D иначе ти како поискусен што мислиш победа за Селби или Робертсон ?

Не си навикнат уште дека е 2013 :D иначе ти како поискусен што мислиш победа за Селби или Робертсон ?

Да, не сум навикнат сеуште дека е 2013.

Очекував Шон Марфи да изгуби од Нил Робертсон бидејќи не знае да игра со онака забрзано темпо како Робертсон и најсигурно никогаш нема да биде експерт во внесување на топки од голема далечина како што е Робертсон.

Претпоставував дека Марк Селби ќе го победи Граем Дот, но знаејќи колку е жилав Дот, не ме изненадија маките низ кои мораше да помине Селби вчера за да го победи Дот во последниот одлучувачки 11-ти фрејм.

Лично мислам дека ако Селби остане концентриран на играта и не дозволи притисокот да го совлада, сигурно ќе го победи Робертсон, во спротивно, на Робертсон не му бега успешна одбрана на титулата која ја освои во финалето на Британскиот Мастерс 2012.

Дали камерата не ја фати убаво, или не беше убаво дотерана и нашминкана, или навистина е грда, не знам, но Вики Лејтон, светска шампионка во професионален билијард и сопруга на Марк Селби, ми се виде ептееен грда вчера, можеби е до мене, но ептен грда ми се виде.

Да, не сум навикнат сеуште дека е 2013.

Очекував Шон Марфи да изгуби од Нил Робертсон бидејќи не знае да игра со онака забрзано темпо како Робертсон и најсигурно никогаш нема да биде експерт во внесување на топки од голема далечина како што е Робертсон.

Претпоставував дека Марк Селби ќе го победи Граем Дот, но знаејќи колку е жилав Дот, не ме изненадија маките низ кои мораше да помине Селби вчера за да го победи Дот во последниот одлучувачки 11-ти фрејм.

Лично мислам дека ако Селби остане концентриран на играта и не дозволи притисокот да го совлада, сигурно ќе го победи Робертсон, во спротивно, на Робертсон не му бега успешна одбрана на титулата која ја освои во финалето на Британскиот Мастерс 2012.

Дали камерата не ја фати убаво, или не беше убаво дотерана и нашминкана, или навистина е грда, не знам, но Вики Лејтон, светска шампионка во професионален билијард и сопруга на Марк Селби, ми се виде ептееен грда вчера, можеби е до мене, но ептен грда ми се виде.
Гледам на резултати 5-3 води Селби , браво браво немoжев да ги гледам прееска , а сега пуштам еуроспорт замрзната е нешто .. :/

Британски Мастерс 2013

20 јануари 2013
Нил Робертсон 6:10 Марк Селби;

Во финалето на Британскиот Мастерс 2013, во кое победи Марк Селби со 10:6, Нил Робертсон не успеа да ја одбрани титулата која ја освои во финалето на Британскиот Мастерс 2012.

Нареден професионален турнир во снукер за сезоната 2012/2013, е Германскиот Мастерс, рангирачки турнир во снукер, кој ќе се одржи од 30 јануари 2013 до 3 февруари 2013 во германската арена Темподром во Берлин.

Многу е ненормален Робертсон..неможи бе на секоја можна топка да пробва да ја мотни и после му оставаше чисти пенали на Селби...Селби добро го проучи Робертсон затоа не ја доведе предноста во прашање цел натпревар поради тоа што Робертсон е ултра офназивен играч каде не се замара премногу со криење на топките

Многу ми е мило Селби што го тепаше пигментот од Австралија . Меѓу поомилените снукер играчи , одличен играч и карактер .

Туку Dexter26 , што им беше тоа од ушињата што им висеше на луѓето во публика бе ? :eek: Не ми беше јасно .

Многу ми е мило Селби што го тепаше пигментот од Австралија . Меѓу поомилените снукер играчи , одличен играч и карактер .

Туку Dexter26 , што им беше тоа од ушињата што им висеше на луѓето во публика бе ? :eek: Не ми беше јасно .

Хаха, пигментот од Австралија. :pos:

На некои луѓе во публиката им се даваат тие слушалки за да слушаат коментари за конкретниот меч во живо од некој познат професионален снукераш, како Џон Парот или Стив Дејвис, не знам дали треба да се доплати за тие слушалки или зависи од билетот. Како и да е, тие луѓе слушаат коментари за конкретниот меч во живо од живи легенди на снукерот.

Германски Мастерс 2013
од 31 јануари 2013 до 3 февруари 2013
во германската арена Темподром во Берлин

30 јануари 2013
Прв ден - 16-на финале:

Ендру Хигинсон 5:1 Стјуарт Бингам;
Метју Стивенс 5:1 Џејми Барнет;
Фрејзер Патрик 3:5 Али Картер;
Дечават Помџаенг 2:5 Бери Хокинс;
Ксиао Гуодонг 4:5 Курт Мафлин;

31 јануари 2013
Втор ден - 16-на финале:

Марк Кинг 5:0 Стифен Мегваер;
Нил Робертсон 5:1 Мајкл Восли;
Мајкл Холт 5:1 Марк Вилијамс;
Марк Ален 5:2 Доминик Дејл;
Марко Фу 5:3 Рики Волден;
Динг Џунхуи 5:0 Маркус Кемпбел;
Џо Пери 2:5 Марк Селби;
Роберт Милкинс 3:5 Шон Марфи;
Граем Дот 5:3 Дејв Харолд;
Џад Трамп 4:5 Антони Хамилтон;
Питер Лајнс 5:3 Кен Дохерти;

31 јануари 2013
Втор ден - Осмина финале:

Курт Мафлин 3:5 Мајкл Холт;
Нил Робертсон 5:1 Ендру Хигинсон;
Метју Стивенс 5:4 Марк Кинг;
Марк Ален 1:5 Бери Хокинс;

Денес, петок, 1 февруари 2013, ќе се одиграат останатите мечови од осмина финалето на Германскиот Мастерс 2013, во кои силите ќе си ги измерат:

Антони Хамилтон - Али Картер;
Граем Дот - Шон Марфи;
Питер Лајнс - Марко Фу;
Динг Џунхуи - Марк Селби;

Откако ќе се одиграат останатите мечови од осмина финалето на Германскиот Мастерс 2013, денес, петок, 1 февруари 2013, треба да се одиграат и мечовите од четвртина финалето на Германскиот Мастерс 2013.

Германски Мастерс 2013

1 февруари 2013
Трет ден - Осмина финале:

Антони Хамилтон 2:5 Али Картер;
Граем Дот 4:5 Шон Марфи;
Питер Лајнс 3:5 Марко Фу;
Динг Џунхуи 3:5 Марк Селби;

1 февруари 2013
Трет ден - Четвртина финале:

Али Картер 5:2 Мајкл Холт;
Нил Робертсон 5:4 Шон Марфи;
Марко Фу 5:3 Метју Стивенс;
Бери Хокинс 5:1 Марк Селби;

Денес, сабота, 2 февруари 2013, во полуфиналето на Германскиот Мастерс 2013, силите ќе си ги измерат:

Али Картер - Нил Робертсон;
Марко Фу - Бери Хокинс.

Германски Мастерс 2013

2 февруари 2013
Четврт ден - Полуфинале:

Али Картер 6:2 Нил Робертсон;
Марко Фу 6:4 Бери Хокинс;

Денес, недела, 3 февруари 2013, во финалето на Германскиот Мастерс 2013, силите ќе си ги измерат:

Али Картер - Марко Фу.

Германски Мастерс 2013

3 февруари 2013
Петти ден - Финале:

Али Картер 9:6 Марко Фу;

Англичанецот Алистер "Капетанот" Картер, на денешен ден, недела, 3 февруари 2013, ја освои 3-та рангирачка титула во својата професионална снукер кариера, извојувајќи победа врз Марко Фу со 9:6 во финалето на Германскиот Мастерс 2013.

Нареден професионален турнир во снукер од сезоната 2012/2013, е Велшкото Отворено Првенство во Снукер 2013, рангирачки турнир кој ќе се одржи од 11 февруари 2013 до 17 февруари 2013 во велшкиот Њупорт Центар во истоимениот град.

Велшкото Отворено Првенство во Снукер 2013,
од 12 февруари 2013 до 17 февруари 2013
во велшкиот Њупорт Центар

12 февруари 2013
Прв ден - 16-на финале:

Марко Фу 2:4 Марк Ален;
Џерард Грин 0:4 Сем Беирд;
Нил Робертсон 4:1 Иан Барнс;
Кен Дохерти 4:1 Џон Хигинс;
Панкај Адвани 4:3 Шон Марфи;
Стифен Мегваер 4:2 Антони Хамилтон;
Лианг Венбо 2:4 Метју Стивенс;
Бери Хокинс 2:4 Ален Мекманус;

Веќе се познати учесниците во првиот меч од осмина финалето на Велшкото Отворено Првенство во Снукер 2013, во кој силите ќе си ги измерат:

Стифен Мегваер - Метју Стивенс;

Денес, среда, 13 февруари 2013, ќе се одиграат останатите 8 мечови од 16-на финалето на Велшкото Отворено Првенство во Снукер 2013, во кои силите ќе си ги измерат:

Креиг Стедман - Стјуарт Бингам;
Ендру Хигинсон - Мајкл Восли;
Динг Џунхуи - Марк Кинг;
Џад Трамп - Доминик Дејл;
Џо Пери - Марк Селби;
Рики Волден - Том Форд;
Роберт Милкинс - Марк Вилијамс;
Граем Дот - Фергал О'Брајан.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom