Deadliest Catch

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Локација
Македонија
Некои од вас се запознаени со оваа емисија (тие што гледаат Дискавери).

250px-DC_Opening.PNG

Повеќе денови поминати на брод ловејќи краби и изложени се на голем ризик сите рибари кои се на бродовите.
Емисијата на Дискавери се емитува дури од 2005 година и секоја епизода трае по 40 до 45 минути.
Еве малку да пообјаснам за што се работи во оваа емисија.

Бродовите тргнуваат од пристаниште со неколку рибари и капетонот. Треба да се фрлат кафезите во вода и после одредено време тие треба да се извадат и во нив треба да има што повеќе краби, колку повеќе краби толку повеќе пари ќе заработат момците риболови на бродот кој се изложени на голем ризик.
Секоја епизода има страшни сцени, риболовците работат на тешки услови, а најтешко работат тие што се на палубата и ги фрлат кафезите во вода од каде што потекнува и најголемиот ризик. На палубата се тројца риболовци кои ги фрлаат кафезите во вода и недејно може јажето да ги завлече и однесе во вода.

Емисијата на Дискавери се пренесува секој работен ден од 09:15 и од 17:10.

Ако пречи темава слободно нека оди во канта или пак ако има нека се префрли во неа.

Ја имам гледано и алал да им е на тие што работат во такви услови.Мене морска болест ме фаќа само што ги гледам на ТВ а не пак таму да сум (y)

Уште го даваат ова? Супер... Омилен брод ми беше Maverick, незнам дали сеуште плови и што се случи со него, дали воопшто истите бродови се цело време.

Уште го даваат ова? Супер... Омилен брод ми беше Maverick, незнам дали сеуште плови и што се случи со него, дали воопшто истите бродови се цело време.

Уште игра да, а за Maverick мислам дека не плови веќе но не сум сигурен.

Маверик одамна го нема. а и не се истите бордови. има нови, некои ружи (rumble rose) и некои други. како и да е, емисијата е една од најдобрите што воопшто се снимени. како конкуренција на квалитетен документарец би го дал само bear grill кој е невероватен со своите начини на исхрана.
а дечките што работат на бродовите, ...... јаки момци се тоа!!! не е за секого, за мене Е!!! :vozbud:

Се нафаќам да ја работам оваа работа, интересна е доста но и животот е во прашање. Мислам дека во денешната епизода имаше жртва (ако не се лажам).

имаше денес епизода? :( ги гледам но само кога ќе ги начекам па не им знам кога се емитуваат.
жртви има во секоја сезона. имаше една кога цел брод потона и само еден или двајца беа (не се сеќавам добро) спасени. останатите ..... колку и да се, но најмалку 4-ца не беа пронајдени
ќе се навикнеш дека тоа е дел од нивното секојдневие.
ајде двајцата да се пријавиме?(y)

имаше денес епизода? :( ги гледам но само кога ќе ги начекам па не им знам кога се емитуваат.
жртви има во секоја сезона. имаше една кога цел брод потона и само еден или двајца беа (не се сеќавам добро) спасени. останатите ..... колку и да се, но најмалку 4-ца не беа пронајдени
ќе се навикнеш дека тоа е дел од нивното секојдневие.
ајде двајцата да се пријавиме?(y)

:). Иначе и после има епизода на Дискавери од 17:10. Пред Бер Грилс.

јбга, на раб сум нема да гледам
ај ќе ми раскажете :pos:

ејјјј браво за темава! од време на време ја гледав серијава и стварно ме интригираше, и условите, и целата драматичност, треба да се направи нешто вакво и кај нас, само со таа разлика што екстремните услови веќе ги имаме ( со нередовните и малите плати, нервозите со шефовите и другите вработени, итн ), така што би било ептен јако да се прикаже работа во, да речеме некоја телевизија или банка :)))

Си ја гледам редовно пред да почне Бер Грилс. Интересно ми е како се однесуваат претпоставени со вработени, како си помагаат, некогаш тепачки ама секогаш на крајот е како филм ебаго сите среќни.. Ама ајде нема врска тоа, Едно од подобрите шоуа на Дискавери поготово епизоди кога се пресметува вкупниот улов. Се чудам колку пари праат и посакувам и јас таму да работам, ама условите.. :)

ејјјј браво за темава! од време на време ја гледав серијава и стварно ме интригираше, и условите, и целата драматичност, треба да се направи нешто вакво и кај нас, само со таа разлика што екстремните услови веќе ги имаме ( со нередовните и малите плати, нервозите со шефовите и другите вработени, итн ), така што би било ептен јако да се прикаже работа во, да речеме некоја телевизија или банка :)))

Тешко тоа кај нас.Сите се “позери“ пред камера и одма ќе почнат да лижат нечиј гз.

Ја гледа некој River Monsters, какви риби вади типот o_O

Ја гледа некој River Monsters, какви риби вади типот o_O
сум гледал, ама не ми држи внимание некако. не е лошо, далеку од лошо, но ете мене не ми е по ќеф.
еве друго што исто сакам да гледам “how it's made“ и слични на нив има нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom