PayPal (официјална тема)

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Треба да знаете дека нема легална/нелегална, се што е над 1700$ направена трансакција на годишно ниво подлежи под даноци. Без разлика која држава е во европска унија. Поради овие работи пејпал блокира и бара да се остават повеќе податоци за да ако некој од пејпал побара кој е корисникот да даде информации.
Тебе ти ја блокираа пошо помина 1700 или претходно?

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
дали може два профила на пејпал да се направат со две различни сметки ?

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
koga ja stavam kartickata preku withdraw mi go kazuva slednovo ,mozebi oti nemam pari na nea?
his credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Многу се жалат на овие цифри од регионов. Изгледа им варира толеранцијата на пејпал.
Значи може да ја блокираат независно од тоа дали е поминат тој лимит или народски кажано кога ќе им прдне? :facepalm:

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Значи може да ја блокираат независно од тоа дали е поминат тој лимит или народски кажано кога ќе им прдне? :facepalm:
Лимитот е пресуден да го ревидираат акаунтот. Ама ако приметат нешто невообичаено обавезно го блокираат. Многу Грци се жалат од пејпал може да имаат помали лимити па им ги блокираат за данок.
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 20:54 ---
ja imam so ista adresa i ime i prezime ali so razlicni karticki toa ti se dva akaunta
Кој прв ќе го удрат? :)

Член од
2 јануари 2013
Мислења
153
Поени од реакции
30
Probav da kupam nesto od Amazon ama gledam ne nema na listata na ''supported countries'.Kako kupuvate od amazon :sick:
Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Faroe Islands, Finland, France, Germany, Greece, Greenland, Guernsey, Hungary, Iceland, Ireland, Isle of Man, Italy, Jersey, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Russia, San Marino, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Turkey, United Kingdom (England, Northern Ireland, Scotland, and Wales)

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Probav da kupam nesto od Amazon ama gledam ne nema na listata na ''supported countries'.Kako kupuvate od amazon :sick:
Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Faroe Islands, Finland, France, Germany, Greece, Greenland, Guernsey, Hungary, Iceland, Ireland, Isle of Man, Italy, Jersey, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Russia, San Marino, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Turkey, United Kingdom (England, Northern Ireland, Scotland, and Wales)
Не купуваме скапо е многу.

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Ова ограничување важи за производи кои ги продава директно Амазон. Амазон до Македонија се согласува да испорача во главно книги и некои дискови. Меѓутоа, таму има и многу други продавачи кои имаат своја политика и цена на достава, па некои од нив овозможуваат достава и до Македонија. Ако сакаш да пазариш на Амазон, ќе треба да провериш дали производот за кој се интересираш, го нуди продавница што ја има Европа во табелата за достава, пожелно со не превисока цена на достава. Се наоѓаат доста такви продавници, само треба да се истражува.
Инаку ова е тема за Пејпал, што никако нема врска со Амазон, бидејќи на Амазон не се користи Пејпал за плаќање, да не дојде до забуна.

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
абе луге на прв пат кога правев на пајпал акаунт имав само 80 ден на визата а сега по вторпат правам и не можам да ја поврзам картичката можно ли е оти нема ни денар на неа?

Член од
20 јануари 2013
Мислења
2
Поени од реакции
0
абе луге на прв пат кога правев на пајпал акаунт имав само 80 ден на визата а сега по вторпат правам и не можам да ја поврзам картичката можно ли е оти нема ни денар на неа?
1. Ако имаш картичка од NLB џабе е. Таа финта со Словенија е завршена работа.
2. Paypal одзема од 2-4 долари за верификација.

Kajgana Shop

На врв Bottom